fbpx

Berlinčani bodo morali maske medicinske kakovosti nositi tudi v osebnem avtomobilu, če bo poleg kdo iz drugega gospodinjstva!

Foto: epa

Medtem ko se naša opozicija še vedno norčuje sama iz sebe in iz zdravega razuma, ko vlado čas črti, enkrat zaradi preostrih, drugič zaradi preblagih ukrepov, v Nemčiji nekih velikih razprav, vsaj v mainstreamu politike, ni. Nemci bodo odslej morali masko medicinske kakovosti nositi tudi v avtomobilu, če bo zraven nekdo iz drugega gospodinjstva.

Nemci, natančneje berlinski senat, ne poznajo šale kot jo poznamo v slovenskem državnem zboru. Ukrepe poostrujejo do te mere, da sedaj vključujejo tudi vožnjo s svojim avtomobilom, če je poleg nekdo iz drugega gospodinjstva.

Berlinski senat zaostruje ukrepe: Državna uredba o zaščiti pred okužbami zdaj predvideva tudi medicinske maske v avtomobilih, je dejal župan Michael Müller. Vendar obstajajo izjeme. “V Berlinu bo zaradi korone v prihodnosti v veljavi zahteva po nošenju maske v avtomobilu. Voznik in sovoznik iz istega gospodinjstva sta izjemi. Senat se je za to odločil v torek,” je sporočil Müller.

Foto: epa

Medicinska maska ​​je obvezna, tako pri nakupih, kot tudi pri uporabi javnega prevoza. Nova pravila vplivajo tudi za druženja pri vožnji z avtomobilom, ki naj bi začela veljati v prihodnjih dneh. Trenutni odlok o zaščiti pred okužbami bo ustrezno prilagojen. Müller je po poročanju Die Welta dejal, da je treba ukrepe v tem trenutku poostriti, čeprav število okužb v Berlinu upada. “Smo na pravi poti. Toda želimo se tega držati, ne smemo postati predrzni.

Aleš Ernecl