fbpx

Berlinska varna območja niso pomagala pri preprečevanju spolnih napadov med praznovanjem novega leta

Foto: epa

Berlinska policija je imela v načrtu, da v času praznovanja novega leta vzpostavi varna območja, da bi ženske obvarovali pred spolnim nadlegovanjem. A se je njihov načrt žal izjalovil, saj poročila policije in medijev navajajo, da so aretirali več ljudi v Berlinu in Kölnu, kar kaže na spodletel poskus integracije.  

Večino aretiranih predstavljajo mladi migranti iz Sirije in Afganistana, po navedbah nemškega Die Welta je bilo v Berlinu zaradi spolnih napadov aretiranih vsaj sedem ljudi.

Foto: epa

Incidenti v Berlinu so se zgodili med novoletnim slavjem na območju Brandenburških vrat, ki je pritegnilo več sto tisoč obiskovalcev, navajajo organizatorji dogodka. “Primeri spolnih napadov so bili v Berlinu prijavljeni med slavjem ob prehodu iz starega v novo leto. Nikakor nismo strpni do takšnega vedenja, osumljenci pa so bili aretirani,” je berlinska policija v ponedeljek zjutraj sporočila prek družbenega omrežja Twitter.

Foto: epa

Večino žensk otipavali med nogam in prijemali za zadnjico
V večini primerov so ženske otipavali med nogami in prijemali za zadnjico, je za Ruptly povedal tiskovni predstavnik berlinske policije Thomas Neuendorf. Izdal je, da so bili osumljenci pretežno mladi moški iz Sirije in Afganistana. Iz policije v Hamburgu pa so sporočili le, da so prejeli manjše število prijav spolnih napadov med praznovanjem novega leta. Sicer policija v Münchnu ni še do konca analizirala situacije, saj po navedbah njihovega tiskovnega predstavnika do prijav spolnih napadov ne pride vedno na isti dan, ampak pozneje, navadno dan ali dva dni po dogodku.

N. Ž.