fbpx

Bernie Sanders Trumpu nadel vzdevek

Bernie Sanders (foto: epa).

Ameriški predsedniški kandidat Bernie Sanders je svojemu tekmecu Donaldu Trumpu nadel sarkastičen nadimek in ga poimenoval “gospod mačo”.

Senator iz Vermonta Bernie Sanders, ki se resno pripravlja na zadnji spopad s Hillary Clinton, je nov izraz uporabil, ko je izvedel, da bo Trump postal republikanski kandidat za predsednika ZDA. “Naj me ne skrbi za Clintonovo sedaj. Lahko me skrbi za Donalda Trumpa – tega velikega, pogumnega, mačo človeka,” je dejal svojim podpornikom v ponedeljek v Oaklandu.

Nato je Trumpa izzval z besedami: “Tako da povem gospodu maču, da sem se z njim pripravljen kadarkoli soočiti v debati …”

Trump ne skopari z vzdevki
Sicer pa se je vzdevkov za svoje tekmece prvi domislil Trump, kar mu je me drugim tudi pomagalo, da se je zavihtel na vrh republikanske tekme. Redno omenja “neiskreno Hillary”, Teda Cruza pa je označil za “lažnivega Teda”, poroča CNN.

Sandersu ne bo uspelo
Sanders zaostaja v demokratski tekmi in mu po vsej verjetnosti ne bo uspelo priti do splošnih volitev, kjer bi se pomeril z nepremičninskim mogotcem Trumpom. Zadnjo priložnost bo imel v Kaliforniji, kjer računa na glasove na predčasnih volitvah 7. junija. Clintonova ima pred njim prednost 269 delegatov, vključno s superdelegati pa ima 494 glasov prednosti in bo prav tako s polno paro napadala glasove v Kaliforniji

M. P.