fbpx

Besna množica v Nigeriji ubila eno izmed teroristk, ki se je želela razstreliti na tržnici, polni ljudi

Foto: STA

V Nigeriji je besna množica ubila žensko samomorilsko bombno teroristko, ko ji na obljudeni tržnici ni uspelo aktivirati eksplozivnega jopiča. 

Teroristko so ljudje ubili na tržnici Kasuway Shanu, ki se nahaja v mestu Maiduguri na severovzhodnem delu Nigerije. Ubili so jo kmalu po tem, ko se je neka druga teroristka uspešno razstrelila in pri tem ubila samo sebe, poroča britanski Daily Mail.

Napada sta bila usklajena
Ta dva napada sta bila usklajena, da povzročita čim večje število smrtnih žrtev. Policija je potrdila, da je ena izmed žensk umrla v napadu, medtem ko je bila druga ženska v njeni neposredni bližini in kmalu napadena s strani jezne množice, saj se ji ni uspelo razstreliti.

Vpletena naj bi bila islamska teroristična skupina Boko Haram
Nihče še ni prevzel odgovornosti za jutranji napad, ki se je pripetil ob 8.40 uri po lokalnem času. Varnostne sile verjamejo, da sta dve teroristki pripadnici nigerijske islamske skrajne skupine Boko Haram.

Predsednik Muhammadu Buhari je ta teden v javnosti povedal, da je nigerijska vojska uspešno uničila glavno bazo teroristov Boko Haram, ki se nahaja v gozdu  Sambisa. “Poveljnik vojske je povedal, da je bil kamp skrajnežev uničen v petek, 23. decembra, in dodal, da so teroristi na begu, saj ti nimajo več skrivališča, kjer jih nihče ne bi mogel najti.” Poleg tega je  poudaril, da se zavzema za ohranjanje enakega tempa pri boju zoper terorizem, da se jih čimprej spravi pred sodnika, in dodal, da je bila ta akcija ključna za dokončno uničenje skrajne skupine Boko Haram.

Kljub temu da so v zadnjih mesecih skrajneži pod drobnogledom vojske, skupina še vedno izvaja bombne napade na severovzhodu države. Domnevni pripadnik teroristične skupine Boko Haram je v nedeljo ubil dva človeka v Cameroonu. V zadnjih sedmih letih so skrajneži ubili 15.000 ljudi in povzročili razselitev dveh milijonov ljudi, da bi ustanovili Islamsko državo, ki bi bila osnovana na temeljih šeriatskega prava.

Foto: epa

Foto: epa

N. Ž.