Bidnova administracija odprla prosto pot za nadaljevanje degradiranja biološkega spola

Datum:

S tem ko je bil Joe Biden uradno izvoljen za predsednika ZDA in tudi ustoličen, so iz omare padli stari okostnjaki. V javnosti so oživele brezplodne debate v slogu “ali je zelena barva res zelena” in ali ni morda “rožnata”. Z drugimi besedami – pojavili so se “strokovnjaki”, ki si prizadevajo za brisanje meja med biološkima spoloma ter v javnosti utrjujejo prepričanje, da je spol stvar posameznikove izbire. S tem naj bi transseksualci tudi pridobili neomejen dostop do ženskih športov.

Govora je o kontroverznem odloku administracije novega ameriškega predsednika Joea Bidna, ki razglaša, da si ljudje lahko izberejo svojo spolno identiteto ter posledično neomejeno dostopajo do ženskih športov. Odlok je seveda naletel na hudo kritiko v vrstah skupin za pravice žensk, med atletinjami in v verskih skupnostih. Vsem navedenim pa je skupno zaščiti ženski biološki spol oziroma ga obvarovati pred tem, da bi bil prisiljen tekmovati z nasprotniki biološkega moškega spola, poroča Breitbart.

Obenem je kontroverznost privedla do novih kontroverznosti. Tako se je pripetilo, da so levičarske organizacije kot je na primer American Civil Liberties Union (ACLU) postregle z besednjakom, ki znanost obrača na glavo oziroma “dejstvi”, kaj naj bi pomenilo biti transseksualec. ACLU je na svoji spletni strani celo objavil članek z naslovom “Razblinimo mite, ki spodbujajo proti-trans zakonodajo”. Ideološko grupacijo namreč moti dejstvo, da vse več držav uvaja zakonodajo, na podlagi katere bi namesto “spolne identitete” športno udeležbo omogočali na podlagi biološkega spola.  

Transseksualke med atletinjami. (Vir: EPA)

Ob tem navajajo, da so se pripravljeni boriti za “transpravice”, ob čemer pa se ne želijo ustaviti pri zakonodaji, marveč želijo “izkoreniniti netočna in škodljiva prepričanja, na katerih temelji tovrstna zakonodaja”. V nadaljevanju navajamo nekaj tovrstnih “transdejstev”, ki so diametralno nasprotje resničnih dejstev, medtem ko dejstva spreminjajo v mite. Pri ACLU so prepričani, da vključevanje “transatletov” koristi vsem, vendar je dejstvo, da udeležba “transatletov” v ženskih kategorijah škodi biološkim ženskam. Še eno “transdejstvo” pa govori o tem, da “transatleti” nimajo nepoštene prednosti, “transmit” pa pomeni to, da fiziološke razlike prinašajo razlike.

“Transmit” govori o tem, da spol ni biološka danost, ki jo človek prejme ob rojstvu
Še eno “transdejstvo” pa je, da so “”transpunce” samo punce”. Dovolj je torej le izraziti prepričanje, da si dekle in to tudi si. Prepričanje oziroma želja je potemtakem postavljena nad resnični biološki spol. Še en “transmit” pa razglaša za napačno, da obstajata zgolj dva spola, in da je spol danost, ki jo človek prejme ob rojstvu ter da je določljiv na podlagi razpoznavnih bioloških značilnostih. Prav tako po njihovem ne obstaja ena oblika ženskega telesa, ampak jih je mnogo, saj so ženske lahko transseksualne, interseksualne itd. V ACLU še menijo, da spremeniti spol zgolj “družbena tranzicija”, in da sprememba vključuje tudi udeležbo v športu, skladno z njihovo spolno identiteto. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...

Vlogo Tine Gaber in njenega bivšega v piramidnih shemah bo preiskovala policija

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje financiranje političnih strank,...