fbpx

Bill Clinton je hotel na silo spati z Jacqueline Kennedy, a mu ni pustila

Leta 1994, Boston

Bill Clinton je hotel spati s 17 let starejšo Jacqueline Kennedy, soprogo slavnega in v skrivnostnih okoliščinah umorjenega predsednika ZDA, Johna F. Kennedyja. Informacija je pricurljala v medije, potem ko je bila objavljena v knjigi z naslovom Bill & Hilary: To je torej stvar, ki se ji reče ljubezen

Kennedeyeva je bila sicer počaščena, da privlači 17 let mlajšega moškega, a je Clintonovo nespodobno pobudo kljub temu zavrnila. Prišlo naj bi celo do ruvanja, saj Clinton kljub temu, da mu je dala vedeti, da ni zainteresirana, ni hotel odnehati. “V tem smislu je kot Jack (tako so domači klicali Johna F. Kennedyja), nobeden od njiju ni razumel besede NE,” je povedala Kennedeyjeva.

Po neprijetnem srečanju, ki se je zgodil v stanovanju bivše prve dame, je bila ta do Billa Clintona zadržana – kljub temu da je bila svoj čas njegova zagreta podpornica in pokroviteljica. “Od tistega dne naprej sem nerada z njim sama v sobi. Bojim se, da je tip moškega, ki nikoli ne odneha,” je svoje nelagodje ob Clintonu opisala Kennedeyjeva.

Bill Clinton (foto: epa)

Bill Clinton (foto: epa)

Samo še eno poglavje v zgodovini Clintonovih seksualnih “prekrškov”
Clinton je tudi sicer znan po svojih aferah med rjuhami. Seznam deklet, s katerimi naj bi se intimno srečal, je precej dolg, uradno pa je priznal samo dve razmerji, in sicer z Monico Lewinsky in Gennifer Flowers. Širši javnosti sta znani tudi imeni ljubic Elizabeth Ward Gracen in Dolly Kyle Browning. Braniti se je moral celo pred obtožbami posilstva, česar ga je obtožila Juanita Broaddrick. Znan je tudi primer Paule Jones, ki ga je obtožila spolnega nadlegovanja, vendar je bil njen primer zavržen na ustavnem sodišču.

Ž. K.