fbpx

Bizarno: Feministka vdrla v muzej in prijela Donalda Trumpa za mednožje

Foto: YouTube

Na pol gola feministka brez nedrčka se je v Španiji pojavila pri odkritju voščenega kipa novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in zakričala “zgrabite patriarhat za jajca”.

Protestnica razvpite ukrajinske skupine FEMEN je v torek zgrabila kip Donalda Trumpa za mednožje v muzeju voščenih lutk v Madridu. Aktivistična skupina je že prevzela odgovornost za protest z zapisom na družbenem omrežju Twitter: “FEMEN je v Madridu Trumpov kip zgrabila za jajca.”

Reuters poroča, da je osebje muzeja potrebovalo nekaj minut, da je žensko odstranilo s prizorišča skozi stranska vrata. FEMEN svojo ideologijo opisuje kot sekstremizem, ateizem in feminizem, najbolj znana pa je skupina postala po provokativnih protestih v cerkvah in na drugih mestih, kjer nastopajo brez nedrčka. Med njihovimi cilji sta provokacija patriarhata v odprtem spopadu, pri čemer je ta prisiljen razkriti svojo nehumano naravo. Pri tem promovirajo novo revolucionarno žensko seksualnost, s katero nasprotujejo patriarhalni erotiki in pornografiji.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Kot poroča Breitbart, je Gonzalo Presa, vodja stikov z javnostjo v muzeju, ta protest žensk označil kot neprijeten in povedal, da so želeli z odkritjem kipa Trumpu izreči dobrodošlico iz Madrida.

Sekstremizem kot nenasilna in visoko agresivna oblika provokacije
Aktivistična skupina svojo “ideologijo” razlaga na svoji spletni strani: Sekstremizem je žensko seksualno uporništvo zoper patriarhalnost in se kaže v skrajnih političnih akcijah. Po njihovem mnenju so seksistične akcije namenjene uničevanju patriarhalnega razumevanja tega, kar bi naj bilo cilj ženske seksualnosti. S temi akcijami želijo doprinesti k poslanstvu te revolucije.

Ekstremna narava sekstremizma prikazuje intelektualno, psihološko in fizično superiornost ženskih feministk iz skupine FEMEN nad zagovorniki patriarhata. Seskstremistični dogodki predstavljajo pripadnicam zgodovinsko pravico ženske, da protestirajo kjerkoli in kadarkoli. “Sekstremizem predstavlja ženski posmeh vulgarnemu moškemu ekstremizmu in nasprotovanje njihovemu kultu terorja ter predstavlja nenasilno in visoko agresivno obliko provokacije ter nekakšno orožje, ki podcenjuje temelje politične etike in patriarhalne kulture. “

N. Ž.