fbpx

Bizarno: Islamistični duhovnik Abu Hamza je, preden je postal terorist, “preganjal” ženske z zlato verigo okrog vratu

Foto: epa

Abu Hamza je imel, preden je postal zlobni islamski duhovnik, zanimivo službo. Delal je celo v striptiz klubu.

Islamski duhovnik prestaja v Ameriki dosmrtno zaporno kazen brez možnosti izpusta zaradi kaznivega dejanja terorizma. Že od leta 2015 je v samici v posebnem oddelku znotraj najbolj varovanega zapora v Ameriki – ADX Florence v Koloradu, bolj znanem kot Supermax. A 60-letni terorist ni imel vedno tako skrajnih nagnjenj – tudi do žensk, ki jih islam tako prezira, ne. V zgodnjih 80-ih letih je namreč delal kot vratar in telesni stražar za klubskega barona Jeana Agiusa. Ko je Hamza prišel iz Egipta, se ni zanimal za islam, prav tako pa je uporabljal svoje pravo ime Mostafa Kamel Mostafa, razkriva Jihad Watch.

To je potrdil tudi Agius, ki je dejal: “Tega moža sem poznal kot Mostafo, ko je bil zelo mlad, močan in agilen ter je delal kot moj osebni telesni stražar. Bil je izobražen, vesel velikan.” 

Medtem ko je delal v Sohu, si je prislužil tudi ugled, da ima oko za ženske. “Nosil je kavbojke in majice, ponavadi je imel okrog vratu zlato verigo,” je njegov prijatelj zaupal pisatelju, ki je o Hamzi napisal knjigo z naslovom The Suicide Factory. “Imel je ogromna široka ramena in velike bicepse. Bil je ‘kul’ in, da, bil je ženskar.”

M. S.