fbpx

Bizarno: Moški, ki je priznal krivdo glede terorističnih obtožb, je pred zaslišanjem na sodišču podal prisego kar pred Alahom

Foto: iStock/YouTube

V ameriški zvezni državi Ohio je moški priznal krivdo glede terorističnih obtožb, zaradi česar bo moral v zveznem zaporu preživeti med 15 in 20 let. V oči pa zagotovo najbolj bode podatek, da so med sojenjem na sodišču obtožencu dovolili, da je pred zaslišanjem podal prisego pred Alahom, ki je v konkretnem primeru predstavljal razlog, da je bil ta sploh obtožen. Naravnost bizarno.

24-letni Terrence McNeil je obtožen zaradi objave datotek na socialnih omrežjih, ki so vsebovale imena in naslove ljudi, ki naj bi bili pripadniki oboroženih sil. Poleg tega so bila po navedbah FBI priložena tudi sporočila, ki so spodbujala k umorom teh oseb. Po navedbah tožilstva je osumljenec tako ravnal zaradi podpiranja teroristične organizacije Islamska država.

Foto: YouTube

Sodnik mu je odobril prisego pred Alahom
McNeil se je pogodil in priznal krivdo za pet primerov napeljevanja h kaznivemu dejanju in pet primerov sodelovanja pri nevarni meddržavni komunikaciji. Potem ko je sodnik Dan Polster McNeila pozval, da dvigne desno roko in poda prisego, da bo govoril zgolj resnico, je ta odvrnil, da tega ne more storiti, ker prisega zgolj pri Alahu. Polster je McNeilu odvrnil, da je vse v najlepšem redu, če ta priseže pred Alahom, na kar se je McNeil odzval z odobravanjem.

Foto: YouTube

Jihad Watch poroča, da je McNeil podporo Islamski državi izražal preko vrste družabnih omrežij. Dokument, ki ga je septembra 2015 objavil na omrežju Tumblr je bil naslovljen Hekerska divizija, tarča: vojska Združenih držav Amerike. Ta je razkril kar 100 naslovov vojaškega osebja ameriške vojske, poleg pa je bilo priloženo sporočilo, ki je sledilce pozvalo k umorom teh oseb z nožem na njihovih domovih in na poti proti domovom, ko ti mislijo, da so varni.

N. Ž.