fbpx

Bizarno: Nudisti si bodo v kampu zaradi migrantov morali nadeti oblačila

foto: iStock

Namen gradnje migrantskega nastanitvenega naselja v neposredni bližini nudističnega centra v Nemčiji še naprej buri duhove. Nudistom so sedaj oblasti zapovedale, da morajo nositi kopalke, saj bi v nasprotnem primeru lahko preveč privlačili migrante, kar pa lahko prinese težave. 

Kot smo že poročali, želijo nemške oblasti v mestu Mortizburg v bližini Dresdna zgraditi migrantsko nastanitveno naselje, čemur tamkajšnji prebivalci odločno nasprotujejo. V mestu se namreč nahaja tudi nudistični kamp, prebivalce pa močno skrbi, da bi bili nudisti, predvsem pa nudistke, lahko tarča spolnih napadov migrantov. Od sedaj za bazene v sklopu kampa veljajo nova pravila, in sicer morajo nudisti – ki to ne bodo več – obvezno nositi kopalke.

Nudisti so ogorčeni. Ne morejo verjeti, da želijo oblasti spreminjati pravila njihovega lastnega kluba. Odločeni so, da teh pravil ne bodo upoštevali, poroča nemški Focus.

Klub s 100-letno tradicijo
Predstavnica kluba Petra Hoffman je že pred časom za portal Breibart pojasnila, da ta nudistična skupina v Nemčiji obstaja že več kot sto let in zato menijo, da imajo pravico soodločati o tem, kako bo urejena njihova okolica. “Vse od leta 1905 več kot štiristo članov skupine vzdržuje način življenja in kulturo nudizma,” je dejala Hoffmannova in dodala, da se ji ne zdi najbolj pametno, da bi tam postavili azilni dom.

Kljub nasprotovanju kluba nudistov pa dejstvo ostaja nespremenjeno – migrantski nastanitveni center bo in oblasti pričakujejo, da se bodo nudisti prilagodili islamski kulturi.

Najprej so zagotavljali, da bodo upoštevali njihovo mnenje
Lokalne oblasti so sicer še pred tedni zagotovile, da bodo pri nadaljnjem načrtovanju mnenja nudistov upoštevale. Predstavnica za stike z javnostmi Kerstin Thoens je takrat dejala, da bodo novo postavljeni zabojniki za nastanitev migrantov zgolj začasni in ne bodo uporabljeni v najtoplejših mesecih, ko poteka nudistična sezona. Prav tako je zagotovila, da bo med nudističnim kampom in migrantskim naseljem velika pregrada. Očitno pa ta pregrada ne bo tako visoka, da ne bi skozi njo migrantov motila gola telesa nudistov.

N. K.