fbpx

Bizarno: Organizacija “Klovni brez meja” dobila finančno injekcijo za izboljšanje integracije migrantov

Foto: iStock

Skupno kar 25 milijonov švedskih kron je Švedska namenila za izboljšanje integracijskega procesa migrantov v družbo. Denar je po navedbah švedskega odbora za migracije namenjen različnim akterjem, med drugim tudi neprofitni organizaciji Klovni brez meja, ki naj bi s pomočjo igre izboljšala integracijo. 

Na spletni strani švedske organizacije Klovni brez meja je mogoče prebrati, da ta deluje na podlagi različnih iniciativ, med katerimi omenjajo iniciativo “Dobrodošli na Švedskem”, v okviru katere nastopajo v nastanitvenih migrantskih centrih, v katerih so nastanjeni prišleki. Migrantom pa med drugim omogočajo, da se tudi sami preizkusijo v cirkuškem načinu življenja.

Foto: iStock

Skrbeli naj bi za to, da migranti zaživijo
Organizacija Klovni brez meja trdi, da je sicer res, da druge organizacije omogočajo preživetje migrantov in poudarja, da je sama zaslužna za to, da ljudem omogoči, da ponovno zaživijo. Po prepričanju odbora za migracije bo njeno delovanje pomembno zato, ker bodo ti srečanja organizirali skozi igro. “Novi projekti, ki bodo prejeli podporo, bodo izboljšali integracijski proces državljanov iz tretjih držav,” je še izpostavil vodja migracijskega odbora Mikael J. Zaar.

Foto: iStock

Po navedbah Speise bo denar namenjen tudi eni izmed regionalnih športnih zvez Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund in humanitarni organizaciji Rdeči križ.

N. Ž.