Bizarno: Organizacija “Klovni brez meja” dobila finančno injekcijo za izboljšanje integracije migrantov

Foto: iStock

Skupno kar 25 milijonov švedskih kron je Švedska namenila za izboljšanje integracijskega procesa migrantov v družbo. Denar je po navedbah švedskega odbora za migracije namenjen različnim akterjem, med drugim tudi neprofitni organizaciji Klovni brez meja, ki naj bi s pomočjo igre izboljšala integracijo. 

Na spletni strani švedske organizacije Klovni brez meja je mogoče prebrati, da ta deluje na podlagi različnih iniciativ, med katerimi omenjajo iniciativo “Dobrodošli na Švedskem”, v okviru katere nastopajo v nastanitvenih migrantskih centrih, v katerih so nastanjeni prišleki. Migrantom pa med drugim omogočajo, da se tudi sami preizkusijo v cirkuškem načinu življenja.

Foto: iStock

Skrbeli naj bi za to, da migranti zaživijo
Organizacija Klovni brez meja trdi, da je sicer res, da druge organizacije omogočajo preživetje migrantov in poudarja, da je sama zaslužna za to, da ljudem omogoči, da ponovno zaživijo. Po prepričanju odbora za migracije bo njeno delovanje pomembno zato, ker bodo ti srečanja organizirali skozi igro. “Novi projekti, ki bodo prejeli podporo, bodo izboljšali integracijski proces državljanov iz tretjih držav,” je še izpostavil vodja migracijskega odbora Mikael J. Zaar.

Foto: iStock

Po navedbah Speise bo denar namenjen tudi eni izmed regionalnih športnih zvez Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund in humanitarni organizaciji Rdeči križ.

N. Ž.

 • pajot

  Dragi Švedi,kar nadaljujte s svojo klovnijado. Do bridkega konca.

 • ryan

  švedi imajo velike težave z migranti zato ne čudi če bodo vrgli kar nekaj budgeta v smer prilagajanja le teh. dokler se ljudje ne bodo začel bat nosit to opremo

 • totex39

  Te spolni izprijenci ne bodo nikoli drugačni, škoda denarja za take in Švedi jih nikoli ne bodo spreobrnili.

 • Snorri Sturluson

  Cirkus pač

 • Tačka

  Moj luuckyss ovc ne prenaša…kaj bo šele k bo vidu klovna. Nal nehal lajat vuf hov

 • Rožle

  Uboge Rdeče noske so pa likvidiral …

 • rrrrr

  Klovni Brez meja bodo kmalu ostali brez dela. Tako je sklenil nadzorni svet švedskega cirkusa v sestavi arabskih kamel in afriških opic.Lastnik ima vedno prav.

  • rubec

   hehe

 • samsara

  Švedi k tej burki prispevajo ‘Klovne brez meja’, musliji pa svoje ‘Znanstvenike brez meja’.
  Vprašanje je le ali bo med klovni tudi kaj klovnes, ali bo vse skupaj bolj trendy, bolj homo.
  Morda levičarji dodajo še svoje spolne deviante brez meja, da bo kaos popoln in norost dovolj očitna.
  Zanimivo bo v prihodnosti, kako bo zgodovina obravnavala to obdobje popolne norosti in absurda.

 • RealRevolution

  Juncker ne potrebuje kostuma,
  saj je ze v originalu klovn!

 • Snorri Sturluson
 • Razocarana

  Na račun davkoplačevalcev so migranti dober biznes za različne organizacije in podjetja, ni čudno da so Mirovni inštitut, Slovenska filantropija in druge tako ilegalnim migrantom naklonjene nevladne organizacije tako zagrete za ilegalce. Računajo na to da jih bodo uporabile za cuzanje denarja iz proračuna.

  • stajerc5

   Oprosti, nic ne racunajo! Ti luftarji kasirajo ze leta in leta in leta….

   • Razocarana

    Računajo, računajo, in to na to da bodo na to že kar kasirajo še dodatno zaslužili.

 • exposingtruth9

  Soroš in ostala kompanija sionistov financira res vse kar je mogoče da bi svoje agende dosegli,glede da se premoženje teh vplivnih bankirskih družin ocenjuje v Triljonih dolarjev, me to ne preseneča, bolj to da Evropejci nimajo hrbtenice in se prodajajo kot poceni kurbe, kljub temi da s podporo tem agendam na dolgi rok zelo zelo škodujejo sebi, svojim najdražjim in svoji domovini na splošno.
  Zame tisti ki sprejme sionistični denar za proti usluge njim brez morale in brez časti – prazen oportunistični človek.

  • stajerc5

   Samo eno vprasanje. Je v opankarko-katarski moseji tudi sionisticni denar vzidan?

   • exposingtruth9

    absolutno ! Poglej malo kako ozadje in podporo določenih klik na globalni sceni imata Jankovič in Kučan….misliš da sta tak po naključju na oblasti v Sloveni, zgolj zato ker je “slučajno” veter tako zapihal !?- malo morgen.

    Zakaj misliš da je se Jankovič udeležuje nekih srečanj na Dunaju kjer se srečujejo vazali sionistov….nam bolj znani pod titulami župani, predsedniki in vsi tisti ki so dobili bogastvo khm khm z “lastno sposobnostjo” in tisti ki so del sistema bodisi po direktni politični poti ali da tvoja firma korporacija lobira ali sodeluje z državo.
    zakaj takšna podpora LGBT-ja nevem če je on ravno gej. Glede da je iz konzervativne Srbije kjer nekako gejev ne mara večina prebivalstva a tukaj pa to hinavsko podpira.

   • cosmo

    Res pa je, da je vzidan orbanovski denar v Demokracijo in NOvo 24 tv

    • stajerc5

     Vecerna molitev koncana? Tepih lepo zrolan?

  • To je denar, ki se steka iz vseh posojil držav. Stalno tarnajo, da tega ne bodo mogle odplačati, v resnici pa je nabranega denarja gore in se potem tako porablja..to je vprašanje lastništva nad tem plenom in glede tega je čas da se začnemo malo bolj zavedati in zbrcati pajace, ki nas vse bolj zadoljžujejo, ker… to se mora končati in najprej pa ozaveščanje

 • stajerc5

  Saj ne more biti res! Ze sedaj mi vnuki bezijo pred trenirkastobradatimi ali v rjuhe zamotanimi pojavami, sedaj jih pa se v cirkus ne bom mogel peljati!

 • Večina Švedov se je že dolgo nazaj spremenila v navadne klovne.

  • janko

   Merkla, Merkla, kam je pripeljala EU!?
   Klovni, za izboljšanje integracije imigrantov…. Naj poskusijo, nekaj se jih bo že integriralo. Čas bo pokazal. Za ostale in za vse ostalo bo pa tudi s časom vse videno….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!