fbpx

Bizarno: Švedski migrant se je izdajal za deset let mlajšega – in postal državni mladinski judo prvak!

Foto: YouTube.

S Švedske prihaja nenavadna zgodba o mladinskemu državnemu prvaku v judu, ki je minuli vikend pokoril svojo konkurenco in se okitil z več zlatimi medaljami. Toda samo nekaj dni pozneje se že sooča z izgonom v Afganistan – oblasti so namreč ugotovile, da je skupaj s svojim starejšim bratom lagal o svoji starosti. Madani Ahmed je ves čas trdil, da je star 16 let in da je na Švedsko prišel brez staršev, toda v resnici je ta ekonomski migrant že odrasel moški, štel naj bi okoli 25 let.

Švedski oddelek za migracije je ugotovil, da sta Madani Ahmad in njegov brat lagala o svoji starosti in da sta v resnici precej starejša. Tako imenovani mladinski prvak v judu je skoraj 10 let starejši, kar pomeni, da se je v ringu boril proti precej mlajšim fantom.

Ahmad je sicer že po zmagi povedal švedskim medijem, da si ne želi deportacije nazaj v Afgantistan, saj bi to pomenilo, da je njegovega življenja bojda konec. Športni časopis DN ga je razglasil za veliko turnirsko presenečenje, saj je zmagal proti vsem napovedim, potem ko je brez sramu tekmoval in se boril proti švedskim mladincem.

Spletna stran Speisa sicer še opozarja, da Ahmadov primer nikakor ni osamljen. Ekonomski migranti z držav Bližnjega vzhoda često lažejo o svoji starosti, da bi tako ali drugače uživali večje ugodnosti od države.

T. F.