fbpx

Bizarno: Time Magazine šokiral s fotomontažo Putina in Trumpa

Foto: twitter

Time Magazine nima meja. Po tem, ko so nedavno na njihovi naslovni sliki objavili fotografijo jokajoče deklice, ki je postala obraz “krute” politike migracij, ki ločuje starše od otrok na meji med Mehiko in ZDA, pa čeprav je oče dejal, da deklica ni bila nikoli ločena od mame, so sedaj postregli s fotomontažo Donalda Trumpa in Vladimirja Putina.

Vse se je začelo v ponedeljek, ko sta se Trump in Putin srečala v Helsinkih. Trump je po srečanju na novinarski konferenci na vprašanje, ali verjame svojim obveščevalnim agencijam, da so se Rusi vpletli v predsedniške volitve 2016 v ZDA v njegovo korist, ali Putinovemu zanikanju vpletanja, odgovoril, da ne vidi razloga, zakaj bi se Rusija vpletala v volitve. To je v ZDA povzročilo eksplozijo kritik in obtožbe o izdaji, nakar je Trump v torek skušal pojasniti, da je v resnici nameraval povedati, da ne vidi razloga, zakaj ne bi bila Rusija tista, ki se je vpletala v volitve.

Time Magazine se je na vse to odzval skrajno neprimerno, in sicer s fotomontažo, v kateri so v eni sliki združili oba predsednika in očitali Trumpu dobre odnose z Rusijo. Na to se je odzval tudi ameriški predsednik in bil kritičen do tovrstnih medijev, da si izmišljujejo zgodbe brez trdne podlage ali dokazov. Odzvali so se tudi ogorčeni uporabniki Twitterja, ki pravijo, da je dejanje nespoštljivo in naj prenehajo s takšno propagando. A očitno Time magazinu ni mar za resnico, ampak le za večjo prodajo in branost.

A. G.