Bizarno: Time Magazine šokiral s fotomontažo Putina in Trumpa

Foto: twitter

Time Magazine nima meja. Po tem, ko so nedavno na njihovi naslovni sliki objavili fotografijo jokajoče deklice, ki je postala obraz “krute” politike migracij, ki ločuje starše od otrok na meji med Mehiko in ZDA, pa čeprav je oče dejal, da deklica ni bila nikoli ločena od mame, so sedaj postregli s fotomontažo Donalda Trumpa in Vladimirja Putina.

Vse se je začelo v ponedeljek, ko sta se Trump in Putin srečala v Helsinkih. Trump je po srečanju na novinarski konferenci na vprašanje, ali verjame svojim obveščevalnim agencijam, da so se Rusi vpletli v predsedniške volitve 2016 v ZDA v njegovo korist, ali Putinovemu zanikanju vpletanja, odgovoril, da ne vidi razloga, zakaj bi se Rusija vpletala v volitve. To je v ZDA povzročilo eksplozijo kritik in obtožbe o izdaji, nakar je Trump v torek skušal pojasniti, da je v resnici nameraval povedati, da ne vidi razloga, zakaj ne bi bila Rusija tista, ki se je vpletala v volitve.

Time Magazine se je na vse to odzval skrajno neprimerno, in sicer s fotomontažo, v kateri so v eni sliki združili oba predsednika in očitali Trumpu dobre odnose z Rusijo. Na to se je odzval tudi ameriški predsednik in bil kritičen do tovrstnih medijev, da si izmišljujejo zgodbe brez trdne podlage ali dokazov. Odzvali so se tudi ogorčeni uporabniki Twitterja, ki pravijo, da je dejanje nespoštljivo in naj prenehajo s takšno propagando. A očitno Time magazinu ni mar za resnico, ampak le za večjo prodajo in branost.

A. G.

 

 • Olga2345

  Trump, pogumno naprej! Levičarji izgubljajo na celi črti in ne vedo več, kaj narediti…od laži, fotomontaž, podtikanj, do “NE Janša”….Zdaj je vse že čisto prozorno!

  • slaipowi

   Pokvarjena stara lajna

   • Lustrator

    Če ti bo v celotni trolovski karieri uspel EN SAM komentar na nivoju Olginega, ga lahko zaradi mene ponavljaš celo leto in ne bo prav nikakršne škode v primerjavi s tem, kar si počel doslej.

    • slaipowi

     Olgin nivo meni do gleznjev ni. Pa tudi vsakemu mormalnemu ne. Cudni zdruzbi na tej greznici24wc pa je ogledalo. In potem se zgrazate ker se vecina noce niti pogovarjat z Janso? Zaradi Olge, tebe in vama podobnih. Vseeno hvala za namig.

     • Lustrator

      Čudno – tvoj nick mi je znan, a imam nanj izključno negativne asociacije, kje je torej ta opevani visoki nivo?

     • slaipowi

      Ne mores ga imeti. Ker sem izprican antijansist ti si pa jansist. Tudi jaz imam v zvezi s tabo izrazito negativno mnenje. So what? Ti si se oglasu na moj komentar ne jaz na tvojega. Zdaj te bom pa zivciral. Za to sem tu. Vidis srednji prst v mojem avatarju? Namenjen je tebi

     • Lustrator

      Še en blesav odgovor povsem v stilu tipičnega rdečega provokatorja brez argumentov – nič čudnega, da zmagujete izključno zaradi kvantitete povprečnosti po gaussu in ne kvalitete, ki je po tej krivulji nekje na eni četrtini – prav toliko kot je v Sloveniji demokratov.

      Navadno veliko večino brezvsebinskih trolov na forumih gladko preskočim, a ko ti že odgovarjam: omenil si dve partijski skovanki-novoreka: janšizem oziroma antijanšizem. Ker sam nisem najbolj domač v tem vaše domišljijskem svetu državnih sovražnikov in osvoboditeljev, te prosim, da mi vsaj POSKUSIŠ pojasniti kaj naj bi to sploh pomenilo – kakšni so torej svetovni nazori in vrednote janšista (mene) in kakšne antijanšista (tebe)? Zakaj torej stvari ne poimenuješ z obstoječimi mednarodno razumljivimi pojmi kot so demokrati oziroma totalitarci – komunisti in si izmišljaš izraze, ki ne pomenijo nič? Naj ti namignem – demokratična misel je obstajala že tisočletja pred Janšo, komunistična pa skoraj pol stoletja pred njegovim rojstvom. Si izgubljen v času?

     • slaipowi

      In janšist drži predavanje o demokratični misli… He he. Novorek si izmišljate janšisti na tej greznici. Še največ si jih je izmislil vaš idol, papagaji kot si ti in Olga pa ponavljate njegove izmisleke.

     • macon

      Komunajzarjem lahko vsi držijo predavanja o demokraciji, ker ste sami pokvarjeni čredni cucki in en bolj zabit od drugega.

     • slaipowi

      Janšisti pa niste ovce v čredi, a ne? Brez svojega pastirja propadete v trenutku.

    • Staybell geenius

     Hočeš reči, da je Olga tudi trol?
     Ja res je to nek “nivo”, ko si brezpogojno vdan ideologiji ter grobo in nesramno zavračaš vsako, tudi minimalno odstopanje. Za tak “nivo” komentiranja je potrebna izdatna doza strahu in sovraštva

     • Lustrator

      Imeti jasen moralni stav, set vrednot in urejene med seboj nekontradiktorne svetovne nazore je zate brazpogojna vdanost ideologiji? Kateri ideologiji pa, ko si jo že omenil? Predvsem pa na podlagi česa tako zaključuješ? Je v njenih komentarjih zaznati kakršenkoli neutemeljen strah ali celo sovraštvo? Če sam nimaš pojma o svetu okoli tebe in naivno hodiš po vojnem območju, kot da si v telebajskih, potem je to problem tvoje nekritične, po grško idiotske drže, ne pa Olgine.

     • Staybell geenius

      Temu se ne reče jasen moralni stav, saj popolnoma enaka dejanja dojema različno, pač glede na to, kdo jih izvaja. Ravna se izključno in zgolj ideološko. Kar je razvidno iz popolnoma vsakega njenega komentarja, zato tu ne bom dajal primerov.
      Kateri ideologiji? Tisti alternativni/skrajni desni, ki sedaj preževa politični prostor. Kjer je zgodovina nekaj, ker lahko prirejamo, kjer je znanost nekakšna liberalna zarota, prav tako tudi podnebne spremembe. Kjer se goji kult osebnosti, zato racionalnost nikakor ne pride v poštev.

      “Je v njenih komentarjih zaznati kakršenkoli neutemeljen strah ali celo sovraštvo?”
      ammm ja, seveda je, sicer nebi tega pisal…

     • Lustrator

      “Temu se ne reče jasen moralni stav, saj popolnoma enaka dejanja dojema različno, pač glede na to, kdo jih izvaja.”

      Na primer?

      “Ravna se izključno in zgolj ideološko. Kar je razvidno iz popolnoma vsakega njenega komentarja”

      Na primer?

      “Kateri ideologiji? Tisti alternativni/skrajni desni, ki sedaj preževa politični prostor.”

      Na primer?

      “Kjer je zgodovina nekaj, ker lahko prirejamo, kjer je znanost nekakšna
      liberalna zarota, prav tako tudi podnebne spremembe. Kjer se goji kult
      osebnosti, zato racionalnost nikakor ne pride v poštev.”

      Tule si šel pa čez mero dobrega okusa. Zgodovina je ZNANOST in v znanosti ne le da je dovoljeno, ampak znanost TEMELJI na nenehnem preverjanju, dokazovanju, revidiranju dosedanjih dognanj. Vse ostalo je lahko le vera, ideologija, torej dogmatika. Problem naše uradne “zgodovine”, je v tem, ker nima prav nikakršne zveze z dejanskimi dejstvi, še manj pa so jo pisali znanstveniki in glede na odkritja sproti popravljali. Nasprotno – spisala jo je partija najbolj totalitarnega sistema izmed vseh in to izključno z namenom doseganja političnih in ideoloških ciljev, ki se je zavedala, da lahko sedanjost spremeni edino tako, da “spremeni” (potvori) preteklost.

      Omenjaš tudi kult osebnost – si ga slučajno bodisi pri Olgi ali meni kje zaznal? Če si, izvoli in naju opozori, ko se bo to zgodilo. Biti zvest krščanskim in domoljubnim vrednotam, nima nikakršne zveze z nobeno osebnostjo, še manj pa kultom – to, da politično in moralno podpiramo ljudi, ki se za te vrednote kljub pritiskom mafije javno zavzemajo, pa je MORALNI STAV do VREDNOT, ne pa do teh ljudi.

      Problem komunistov je v tem, ker vedno sodite po sebi: je v Sloveniji en sam kip dveh največjih slovenskih osamosvojiteljev? Na drugi strani pa imaš več kot 5000 spomenikov posvečenih prav tistim, ki so naš narod zasužnjili v nesvobodno totalitarno federacijo, nosijo majice in simbole njenega dosmrtnega diktatorja in letno organizirajo na stotine dogodkov, kjer to osebnost po božje častijo. In ker sodite po sebi, ste prepričani tudi, da demokrati in domoljubi častimo janeza Janšo, ne pa Boga in naše ljube domovine Slovenije. S svojim pobesnelim zaganjanjem v edinega politika, ki se v teh 30 letih še ni uklonil pritiskom paradržave kažete absolutno prepričanje v to, da bo z njegovim umikom umrla tudi naša zavezanost krščanskim, evropskim in slovenskim vrednotam. A tu se kolosalno motite. Med nami je morda nekaj promilov takih, ki SDS voli izključno zaradi Janeza Janše, vsi ostali volimo vrednote, idejo, program, ki jih ta stranka predstavlja, Janez Janša pa dosledno brani do zadnjega atoma svoje moči, kar dokazuje že 30 let prav vsak dan znova. In tako kot so in smo v Sloveniji obstajali pokončni domoljubi, kristjani in demokrati znotraj totalitarne SFRJ še predno se je Janša sploh rodil, tako bomo pokončni domoljubi, kristjani in demokrati obstajali po njegovi upokojitvi iz politike. Vprašanje je le katera stranka bo takrat ne le predstavljala, pač pa tudi branila naše glavne vrednote. Če bo to reformirana Nsi ali morda celo predvojna SLS ali pa nekdo tretji, je tu popolnoma vseeno. In v tem je razlika med nami demokrati in vami komunisti, oprosti: “levičarji”.

     • Staybell geenius

      Nimam časa na vse odgovarjati, zato na hitro:
      Primerov za ideologijo in ideološki sestav ne bom iskal, ker jih je ogromno in bi mi vzelo preveč časa. Sicer pa, če bi bil malce samokritičen ter imel enak kriterij za svoje kot “druge”, bi hitro videl, da ste ljudje na desni veliko bolj dovzetni za razne teorije zarote, “alternativna dejstva” ter predvsem osebnostne kulte.
      Glede kulta osebnosti, je ta boleče viden v prav vsakem komentarju Olge, kjer vedno lajna eno in isto, vedno. In to ne leti na krščanstvo, ampak na politike. Krščanstvo je le podlaga za klečeplaznost in brezpogojno vdanost “vodji”, kot je bila naučena.

      Ostalega pa niti ne bom komentiral, ker si totalno zašel s tem ko si sklenil, da sem komunist in ravno to je problem vseh desničarjev. Tako globoko ste ujeti v svojo ideologijo, da vsako odstopanje obvezno jemljete kot osebni napad in komunizem. Zakaj? Ponovno – ker ste tako naučeni. Ker je tako lažje razvrščati ljudi, na “dobre” in “slabe-komuniste”.

      Če bi se rad pogovarjal o tem, kaj lahko izboljšamo, sem za. Ne pa predpostavljati, kako jaz razmišljam zato, ker si bil sprogramiran, da vse, ki niso popolnoma enaki koti ti, označiš za “komuniste”.

     • Lustrator

      Se ne čudim, da nisi (spet) niti z enim samim stavkom repliciral eni sami postavki v mojem komentarju, kljub temu pa si si vzel čas za še en vsebinsko popolnoma prazen, neargumentiran vsegliharski, a še vedno ponižujoč komentar Cmerarjevega kova. Zato ne vidim več nobenega smisla z nadaljevanjem te enosmerne debate (tvojih komentarjev žal ne morem jemati kot replike, ker to niso), razen če mi zdaj črno na belem citiraš vse točke iz programa stranke SDS (ki jo tu EDINO napadaš – hkrati pa javkaš ko te označim za komunista), ki so “skrajno desne” ali sledijo nekakšnim “teorijam zarote”.

      Veš, ni vsak človek s partijsko knjižico komunist in ni vsak brez nje antikomunist, kakor tudi ni vse kar ti mainstream mediji slikajo o naši potemkinovi vasi RESNICA, vse kar prebereš v medijih, ki jih ne obvladujejo režimske korporacije, pa TEORIJA ZAROTE. Glede na to, da je v Sloveniji SDS stranka, ki ima po nekih mednarodno primerljivih vatlih pri nas edina kolikor toliko socialni program (kar se je v praksi pokazalo tudi v edinem njihovem celem mandatu), me torej zanima po kakšnih kriterijih smo vsi zagovorniki njihovega programa “skrajni alt-desničarji” in v kateri svetovni nazor posledično uvrščaš sebe, ki si (samodeklarirano) anti-alt-right? Naj te opomnim na dejstvo (ki ni teorija zarote), da v Sloveniji levice NI, imamo pa 2/3 prebivalstva in njihovih izvoljencev v parlamentu, ki se niso nikoli dejansko distancirali od komunistične partije, njihove simbnolike, ideologije in konkretnih političnih in gospodarskih programov in metod – pa si navkljub vsemu pravijo “levica”. V kolikor mi odgovoriš še z enim praznim izmikajočim ne-tič-ne-miš odgovorom, sva to debato zaključila, dogovorjeno?

     • Staybell geenius

      Od kdaj je tema zašla na Cerarja in SDS??? V absolutno ničemer nisem omenjal slovenske politike, tako da lahko zaključimo, da je 3/4 tvojega komentarja povsem brezpredmetnega.
      Govoril sem za Trumpove kultiste in navijače v ZDA, ki imajo slučajno podobnosti z njihovimi slovenskimi rojaki. Tvoje opletanje z SDS nima tu nobene teže. To da sem kučana omenil na začetku, je bil “poklon” olgi.
      Zdaj pa nimam več časa do večera in tudi težje pišem tako da mogoče zvečer odgovorim. Naj uganim, ti si že vzvišeno zaključil, da nisem vreden tvojega časa in “telekta”;

  • Staybell geenius

   Spustila si Kučana, zagotovo je tudi on nekaj kriv vmes…
   In taki kot si ti še vedno pričakujete, da vas bo kdorkoli jemal resno…

 • Slovenc

  Janeza bi morali fotomontirat z gollumom…

  • Ashtar Sharan

   Drż gobec pofukan žid

 • Caetano

  Time je penast od jeze na Trumpa, ker ni zmagala njihova favoritinja Clintonova. Ze moz od tega filoislamisticnega strasila Clintonove, ki sodi dejansko v zapor isto kot Merklova je s pomocjo medijev kot je Time lagal in zavajal med drugim je vojaski spopad v vasi Racak leta 1999 med srbsko policijo in OVK razglasil, kar za poboj civilistov.

  • Staybell geenius

   Si predstavljaš, da bi Obama javno pred kamerami, v Rusiji, spodkopaval ugotovitve lastnih obveščevalnih služb ter se vidno dobrikal Putinu, torej komunistu?

   Iskreno si odgovori na vprašanje, kako bi desnica, s teboj vred, odreagirala v tem primeru.

   • Caetano

    Ameriske obv. sluzbe so bile po dolgotrajnem vladanju Obame popolnoma korumpirane z njegovo filoislamisticno politiko. Trumpu zaman ocitate neko hinavscino njegovi ukrepi in politika zadeva bistvo.

    • Staybell geenius

     Ja, če je bistvo Trumpove politike obogatitev samega sebe, družine in poslovnih partnerjev na račun lastnih volilcev (med katerimi bi bil tudi ti, če bi bil američan), potem je bistvo res zadel.

     • Caetano

      Tisto kar bo naredil Trump bogatejše in močnejše so ZDA.

     • Staybell geenius

      Takšna stopnja samozanikanja in zavestnega tlačenja dejstev je povsem tipična za trumpove klečeplaznike in poklicne opravičevalce. Žalostno, da vas je sodno dakazani prevarant in lajvečji lažnivec v zgodovini predsednikov ZDA uspel tako globoko nategniti s tako osnovnimi in cicibanskimi izjavami.

 • Staybell geenius

  Nova, prva v službi poliranja javne podobe sodno dokazanega prevaranta in najbolj lažnjivega predsednika v zgodovini ZDA.
  Vidim, da se tudi prva snežinkica ZDA ni mogla zadržati ter je ponovno v svet lansirala dokaze o svojem stekleno krhkem ponosu ter cerebralni podhranjenosti. Kar njegovi navijači in sektaši dojemajo kot novo “zmago”.

 • xtc

  S takimi prijemi Time nebo kmalu več kredibilen časnik postaja nekako USA verzija potapljajočega se Dela.

 • črnaovca

  Pa ravno Putin, sol na rane desničarjev

 • Borut Stari

  Amerika je postala neozdravljivo bolana. Poraženci neusmiljeno pljuvajo po svojem predsedniku.Preveč sline po oblasti se jim je nabralo.Podobnost s slovensko današnjico ni zgolj slučajna.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!