fbpx

Bizarno: Ženska se je odločila za lepotno operacijo, da bi se izognila plačilu dolga v višini 3,71 milijona ameriških dolarjev

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Iz Kitajske prihajajo novice o tem, kako se je 59-letna Kitajka odločila za plastično operacijo in popolnoma spremenila svoj videz, misleč, da se bo tako izognila plačilu dolga v višini 3,71 milijona ameriških dolarjev. 

Kitajska državna agencija Xinxua poroča o presenečenju policistov ob prijetju ženske iz mesta Wuhana v osrednjem delu države, ki je pobegnila v jugovzhodno kitajsko mesto Shenzhen po tem, ko ji je sodišče v Shenzhenu odredilo plačilo dolga. Eden izmed policistov je namreč povedal, da je bila ženska videti kot da je v tridesetih in je bila na videz povsem drugačna od podobe na fotografiji, ki so jo imeli policisti s seboj za lažjo identifikacijo.

Foto: iStock

Lepotno operacijo plačala s pomočjo sposojene bančne kartice
Ženska z imenom Zhu Najuan je po navedbah Reutersa priznala, da je pri potovanju z vlakom po državi uporabljala tuje osebne izkaznice, plastično operacijo, s katero je popolnoma spremenila svoj videz, pa je plačala z izposojeno bančno kartico.

Foto: iStock

Oblasti se dejavno zavzemajo za več posojil in poplačilo dolgov
Predstavniki iz več kot 300 kitajskih mest so se v začetku julija dogovorili, da bo potrošnikom na voljo več posojil, z namenom povečanja potrošnje, kar je v luči prizadevanja države, da najde nove vire gospodarske rasti in s tem zmanjša odvisnost od težke industrije in državnih naložb v infrastrukturo. Toda, medtem ko država stremi k temu, da bi bilo posameznikom na voljo več posojil, se sooča s trendom rasti dolga gospodinjstev.

Ker regulatorji skušajo vzpostaviti zanesljiv sistem bonitetnega ocenjevanja po vsej državi, pristojni organi preučujejo nove načine za zatiranje tistih, ki ne odplačujejo dolgov. Mesto Wuhan je sprožilo vrsto ukrepov proti neplačnikom in v prvi polovici leta pridržalo 186 ljudi.

N. Ž.