Bo božično drevesce, ki ga je postavil znani musliman, res terjalo življenja članov njegove družine?

Foto: PrintScreen

Boltonski boksar, musliman Amir Khan, se je odločil postaviti božično drevo. Fotografijo drevesca je veselo delil na Twitterju, muslimani pa so se odzvali v svojem stilu – s smrtnimi grožnjami. Grozili so, da bodo pobili tudi njegovo družino.

Nemuslimani so fotografijo sprejeli brez težav, njegovo dejanje ni užalilo nikogar. Muslimani pa so se odzvali drugače: deljenje fotografije po omrežju, zgražanje, verbalno nasilje in podobno. Eden izmed predanih muslimanov je njegovo sliko delil na svojem Instagramu, da bi svojim sledilcem pokazal, kaj je storil Amir. Pojavilo se je veliko groženj, celo smrtnih. Vrstili so se komentarji o tem, da je Amir izdal svojo religijo in da ga bodo ubili. Grozili so tudi njegovi družini, noseči ženi Faryal in triletni hčeri Lamaisah.

Medtem ko vsi spijo, je očka postavil božično drevesce,” je ob fotografiji okrašenega drevesca zapisal Amir. “Lamaisah bo vesela. Božič. #VeselBožič2017.”

Pri Bogu prisežem, da želim ubiti tebe in tvojo družino”
Čeprav ima na Twitterju 1,2 milijona sledilcev, od katerih so mu mnogi namenili prijazne besede in lepo sprejeli tudi omenjeno fotografijo, so ga drugi obtožili. Boksarski prvak naj bi po njihovih besedah tako le zmedel svojo hčerko. “Pri Bogu prisežem, da želim ubiti tebe in tvojo družino,” je zagrozil eden izmed uporabnikov, drugi pa dodal: “Muslimani ne praznujejo božiča. Povsem drugače je, če se ukvarjaš s šolskimi voščilnicami, ker ustanovo spoštuješ in ker spoštuješ druge, njihovo vero in praznovanje. A to, da v svojem lastnem domu postaviš božično drevo … Ubogi otrok bo popolnoma zmeden.” Med grožnje se je vmešal eden izmed Khanovih zagovornikov in zapisal: “Prebral sem koran in jasno je, da je tudi Jezus prerok.

A. L.