Bo ljudstvo vrglo Madura? Danes napovedani množični protesti v Venezueli

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro, (Foto: epa).

V Venezueli so danes napovedani množični protesti proti vladavini socialističnega predsednika Nicolasa Madura. Protesti bodo potekali na državni praznik, s katerim v Venezueli obeležujejo začetek boja za neodvisnost leta 1810.

V Venezueli že dva tedna vsak dan potekajo protesti proti vse bolj železni roki socialističnega predsednika Madura, ki se jih udeležuje več deset tisoč ljudi. V spopadih med protestniki in policijo je bilo od začetka demonstracij ubitih najmanj pet protestnikov, več sto jih je bilo ranjenih.

Opozicija opozarja, da Maduro postaja diktator
Desnosredinska opozicija opozarja, da se Maduro v sivem območju med diktaturo in preostankom demokracije giblje v smeri “črnega območja”. Protestniki se zavzemajo za predčasne volitve in izpustitev političnih zapornikov.

Vrhunec naj bi demonstracije dosegle danes. Venezuelska opozicija napoveduje “mater vseh protestov”. Madurovi podporniki pa so napovedali demonstracije v podporo predsedniku. Maduro je na ulice poslal vojsko in to pozval k pripravljenosti. Kot je poudaril v ponedeljek, želi opozicija organizirati izgrede in s tem izzvati posredovanje tujine v državi.

Predstavniki opozicije svarijo pred nasiljem na demonstracijah in so vojsko pred protesti pozvali, naj se obrne proti Maduru, ki je državo pahnil v veliko gospodarsko in politično krizo s pomanjkanjem ter izgredi. A vojska je predsedniku potrdila brezpogojno zvestobo.

A. R., STA

 • Morala

  Saj vsi, ki jim zadiši oblast, moč in slast bogastva, po nekem času postanejo mali ali veliki diktatorji! Zato jih je pa težko z oblasti spraviti!

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! VSAK SE POKVARI ČE ŽIVI V PREOBILJU !!! ! !!! ČE PA JE POKVARJENEC ŽE OD PREJ IMEL BRKE, JE PA TO SAMO ŠE TOLIKO – SLABŠE !!! ! !!! POT NAZAJ PA JE “TRDA” IN “TEŽKA” … !!! ! !!!

 • stajerc5

  Baje je nas zamrznjeni metercvancig diktator, z pomocjo lunatika, ze poslal depeso Maduri z ponujenim Willkommen azilom v Zlovenistanu in Murglah. Stefka bo zdaj spala na kavcu…

  • tasilo

   Za flašo venuzuelskega ruma bo Štefla spala tudi pred hišo …

   • Mojca pokraculja

    Huda, huda !

 • Zgornji

  AJAJAJAJAJAJAJJJ , … No, Evo, zaradi Duhovne Zmede še vojska Neve kam bi se obrnila , … k komu : H Parazitu ali k Izviru Življenja – prebivalstvu . Ampak, na Koncu se Bo tudi to Obrnilo , … z vojsko ali brez – z mrtvo vojsko ali z živo vojsko . Amennn !!!

 • samsara

  Iz katere zabaviščne predstave je pobegnil tale model?

  • Mirnik Aleš

   itak izvira iz cirkuške familije, on je pribegnil v višjo kasto

   • samsara

    Taki znajo biti med najhujšimi.

 • Mirnik Aleš

  …hmm…krojač si je rešil življenje tako, da je za srajco predsednika države uporabil državno zastavo, ki jo je sunil v njegovi pisarni…živali po živalskih vrtovih so si že razkosal, po socialistično, po bratski…mesa se še sicer po državi sprehaja več kot dovolj…pravi komunist bo prispeval svoj delež pri izgradnji ZLO svetle prihodnosti in prispeval, recimo svojo nogo (levo vsekakor) in tako magari za en dan podaljšal agonijo tovarišev v kolhozu…kot prva človeška misija na poti proti rdečemu planetu, nato pa se ga na neki točki vsi s kapitanom vred totalno zapijejo v stilu k0rd1$ha (ves kapital od nafte so sproti razdeljeval, nič investiral), pjače zmanjka, tovariši se streznejo, mal čez okno pogledajo…Mars pa se že zdavnaj oddaljuje, hrane zmanjkuje…tovariši oblikujejo skupno stališče, da je bila cela misija že zdavnaj zamišljena kot past (black project) in celoten uničevalni družbeni stroj “deluje” tako, da peščica najhujših zločincev ljudem odvzame sposobnost samoobrambe, ustvari razrednega sovražnika, kateremu pripiše lastne zločine, vzpostavi totalno oblast, nato pa družba zaradi na novo postavljenega “sistema”, ki pade že na preliminarnem teoretičnem testu opravljenem s strani otroka, implodira…išče in najde se krivec in po tovariško ga v s skupnimi močmi v zgodovino zapišejo s posebnimi znaki – [email protected] [email protected]@N…nato pa čez 100 let vajo ponovimo…tile nesrečniki v Venezueli imajo srečo, ker vejo, da čuva jih k0rd1$h, ki je po metodi od bajte do bajte že nafehtal 3,7565297 kg še neproizvedenega cukra iz še neizgrajene nove Ormoške cukrarne (baje de izgradnjo časti EUSSR požegnal pa jo je sam junfer). Posledice POŽRtvovalne aktivnosti na terenu so dokumentirane v enem od člankov, tule na novi. V članku so evidentirane posledice ustreznega odziva teritorialne obrambe, kajti stara mamika ve kaj je pomanjkanje in tezadne kile cukra pač ne bo raztalala na uno stran, zato je boljševika s cukrom pod pasko pravočasno kresnala po rdečem smrčku in niso pomagale nobene pravljice, da je vse zmejen, de bo vmes kao tale pomoč zalutala tam u Čile, pa bo po poslani diplomatski protestni noti prišl nazaj robe za dva mešalca tam za bajto. Ne. Za mamiko je “roba” tisto, kar držiš v rokah, ne v umu…

 • tasilo

  Ha ha ha, gledam fotko:

  “Nekdo mi je stresel tri škatle viagre v zajtrk!”

  • Karmen

   Dobra.

 • Hribouc

  Slišim, da Tomićki in Mesečniku ni ratalo ujeti specialnega Pipistrelovega ultraeko šestmotornega trokrilca rdeče barve za Venezuelijo!

  Predolgo sta se matrala k sebi spraviti p’rbitega Kordiševskega, ki je skozlan obležal na revolucionarni žurki.
  Od samega besa zdaj brusijo rjave bajonete iz udbovskega skladišča na Škofeljci in gredo Venezuelski radnički klasi na pomoč z zamudo.
  Maduro je rezerviral kontraspecialce za pogon preživelih kapitalistov in podobne sodrge, da bodo Kordiševskemu pomagali v kontraofenzivi na kapitaliste v Svinjskem zalivu potem, ko bodo zmagale neljudske množice site revščine, mizerije, zatiranja in jebanja v glavo s strani nedolžnih rdečih Chavistov !
  Viva la Revolucion ! Bajanetos por la Libertad!
  S Kordiševskim do konca, mater jim zaslužkarsko!

  • Dolinc

   Nista ujela aviona, jima je pa zato Iznoriški suveren posodil svojega osebnega letečega slona iz Noriškega kraljestva in se potem ritualno obrezal pred svojim albanskim doktoratom. Potem je odltel na misijo na Haiti in na Dominikansko republiko, kamor sploh rad odhaja in se potem ne spomni, katera sestrična mu je dala karte; tam tečeta med in mleko kapitalističnega blagostanja, mamo mu šiptarsko zaslužkarsko

   • Hribouc

    Je.ala te dolina! Si pa srčkan.
    Kakšen val topline in miline!
    Narbol mi je ušeč noriška slonja leteča eskadra, jooooj!
    Luštkano, s-s-sf-f-flončki, lepo osedlani in na prvem jezdi sam JJ v sijaju Noriškega svobodnega sonca!
    Bog te je poslal, razprševalec Ljubezni Nebeščanske!
    ———————————
    Ampak, veškaj?
    Flončki so hitri in imajo težke tace, še težje in hitrejše rilce, ki take rilce Dolinske nagonjo, če treba in pošprukajo z težko usrano vodo iz slovenistanske rdečesmrdeče kaluže!

    Dže si se ti rodio, Dolinec.
    Hočeš konkurenco, kaaaj!
    A so ti naročili?
    Kje si biu pa do zdaj, Mona speglana?

 • Jožef

  Komi režimi padajo en za drugim, mesec, kordiš in co. pa še vedno sanjajo o komunizmu. Ubožški, se zmešalo se jim bo.

  • mannuro

   Bo? Napaka! Se jim je! Saj bolj upaljen, kot je Violeta+Mesec res ne moreš bit. Ali pač?

 • Olga

  Vojska vedno podpre narod! Zato pa v Sloveniji vladajoči tako zanemarjajo vojsko!

  • aglo

   To je govoril veliki šiptarski strateg Janšari Psihoti in dokazal s tem, da se je pridružil eni največjih armad, ki je osvobajala SLo izpod nacionalistov in separatistov!

 • Franci Kindlhofer

  Zorane, sutra ćeš doživjetu u Ljubljani Venezuelu!