Bo Ukrajincem uspelo porušiti nelegalen Kerški most?

Azov bataljon (Foto: Facebook)

Le vprašanje časa je, kdaj bodo Ukrajina ali pa ukrajinske skupine domoljubov zbrale pogum in sredstva za porušitev Kerškega mostu. Nesporno je namreč dejstvo, da je glede na mednarodnopravne norme most zgrajen nelegalno, prav tako pa Rusiji bolj kot zaradi prometne povezave med Krimom in celino koristi zaradi lažjega blokiranja plovne poti med Črnim morjem in Azovskim morjem.

Uradna tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova je prejšnji teden komentirala incidente in dejala, da je Rusija povečala stopnjo varovanja Kerškega mostu, ki povezuje Krim z rusko celino prek Kerškega preliva, in da se je povečalo tveganje. Za to, da bi most porušili, se že vse od odprtja maja zavzemajo nekateri ukrajinski politiki, rušenje pa ima široko podporo tudi med ukrajinskimi domoljubi na vzhodu države. 19-kilometrski most je sicer zgradilo podjetje Strojgazmontaž v lasti ruskega oligarha Arkadija Rotenberga, ki je tesen prijatelj in zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina. Podjetje Strojgazmontaž pred tem ni sodelovalo še pri nobeni izgradnji mostu, ukvarjalo se je z naftno in plinsko infrastrukturo, vrednost celotnega projekta pa še ni znana, saj vzporedni železniški most še ni dokončan. Gotovo pa bo presegla 5 milijard ameriških dolarjev in le predstavljamo si lahko, koliko denarja je končalo v zasebnih žepih. Rotenberg je zaradi sodelovanja pri izgradnji tega mostu sicer deležen mednarodnih sankcij.

Kerški most (Foto: Twitter)

Most je nelegalen, Rusija ga zlorablja za nagajanje Ukrajini
Most so kot nelegalen označile Ukrajina, zveza Nato in številne zahodne države, njegova izgradnja močno omejuje svobodno plovbo in večjim ladjam praktično onemogoča prehod. Most je namreč visok le 35 metrov in tako predstavlja višinsko omejitev ladij, ki lahko plujejo pod njim, prav tako pa je bila zožena plovna pot med Črnim morjem in Azovskim morjem, v katerem so številna pomembna ukrajinska pristanišča. Najbolj strateško pomembno je pristanišče v Mariupolu, ki je ključno za potek vojne, saj je izmed pristanišč pod nadzorom ukrajinske vlade najbližje okupiranim območjem v Donbasu. Kako lahko pa Rusija zlorablja most za politične pritiske, je že vidno, od izgradnje cestnega mostu naprej se je plovba skozi Kerški preliv zmanjšala za kar 25 odstotkov, ob zadnjih napetostih pa je Rusija preliv s postavitvijo tankerja pod most enostavno blokirala.

J. Ž.

 • Hunyađi

  Zanima me kako Orban, komentira politiko proti Putinu.
  Po mojih informacijah Orban kot pravi viditelj- vladar gleda-šahira na dalši rok-vec potez naprej. Tocno ve, da Putin odliicno skrbi za nacionalnost Rusov. In si Putina jemle za zgled.

 • Jožef

  Pol se pa čudite zakaj izgubljamo že dobljene volitve.

  • tonitefalco

   Bedak na kubik, ker si kar si bedak!

 • Steiermark

  Naj ukrajinci pošljejo pod most dva islamska migranta, napolnjena z explozivom, da se čimprej pridružita alahu in s sabo popeljeta tudi kakšnega rusa ….

 • xtc

  Samo par manevrirnih Tomahawkov in mostu ne bo več z tasnkerjem vred.

  • opazovalec

   Par Tomahawkov ne naredi na jeklenem mostu (vsaj osrednji razpon) nobene omembne vredne škode. Ostalo so pa majhne premostitve in niso kritične. In ne pozabi, zadnje čase se Tomahawki proti Siriji niso dobro obnesli, so jih klatili na očeh ameriške mornarice…. Edini način za uspeh je le skoncentrirana raba, pa se bojim da potem ostanejo bosi. še v Srbiji jim je zmanjkalo raket.

  • Jože Novak

   Morda nisi zasledil, samo Rusi so na Krim namestili 3 sisteme S-400.
   Tako da lahko (kogar koli si že imel v mislih) zbere vse obstoječe tomahawke, ampak ne bo prišel z njimi niti približno blizu ne Krimu, ne mostu, ne Rusiji.
   Drugače sta pa mnenje in želje avtorja članka katastrofa za javno objavo.

   Kot sem že večkrat omenil: komunisti ter nekateri (zaslepljeni, nerazgledani) desničarji ste eno in isto.

   • Cucurbita Pepo

    Bodi dovolj razgledan in vstavi s-400 v spletni brskalnik

    • xtc

     Nehajte z S 400 ,ko je bili treba v Siriji smo videli koliko je uspešen-judje so razbili vse tisto kar so želeli,kljub S-400

 • Felikss_AH

  Kakšen za hudiča pa je namen takega naslova? A naj ga porušijo… in kaj potem… a bi naj Rusija in Putin na to podvili rep in se skrili za Uralom? Tak način razmišljanja je lahko nepremišljena neresnost ali pa enostavno rezultat osebnih antipatij do Putina in Rusije… taka fantaziranja pa ne spadajo na strani medija ki si želi obdržati neko kredibilnost.

  Če bi Američanom na primer neka stran potopila letalonosilko, bi v odgovor dobili rušenje države v kameno dobo, lahko tudi z nuklearnim odgovorom, v primeru če bi šlo za recimo Kitajsko. Rusi bi verjetno odgovorili podobno temu.

  Ukrajinci so pustili da ih Washington in Westminster uporabijo kot kegle v balinanju s Putinom in s tem niso dobili ničesar… še poiskati si delo v EU im ni bilo dovoljeno, tako da ih več kot milijon zdaj dela le na Poljskem. Izgubili so tudi privilegiran položaj v dobavah poceni energije iz Rusije in zdaj zagotovo plačujejo nekajkrat višje cene za dobavljeni plin… brez dodatne možnosti kraje tega.

  Civilna plovba pod mostom im ni bila ovirana… za plovbo vojaških ladij pa veljajo mednarodna pravila ko se te najavijo v naprej po točno določenih protokolih. Pa saj so se še za časa Jugoslavije celo Ameriške vojaške ladje na primer ob prijateljskih obiskih Splitu ali Dubrovniku v naprej najavile in vsi borbeni sistemi so bili obvezno zakriti… kar je pravilo povsod in za vsakogar.

  Nepopularnega in zoprnega Porošenka čakajo volitve in si je tole provokacijo omislil kot pripomoček ki bi mu naj prinesel… le kaj neki? Mornarji na teh treh ladjah pa so bili navadni kanon futer… in še sreča da ni bilo mrtvih, čeprav je kot kaže nekaj huje ranjenih.

  Če se je Slovenija imela pravico odcepiti od Juge, potem so se tudi Rusi na Krimu imeli pravico odcepiti od Ukrajine… in zato so izvedli referendum ki je bil izglasovan s prepričljivo večino. Isto velja za Katalonce… samo hebi ga… v EU referendumi ne veljajo več… po novih “demokratičnih” EUstanskih pravilih.

  • …. obdržati neko kredibilnost? Ni kredibilnosti.

   • Felikss_AH

    A Delo, RTV Slo, PoP in ostali “režimđije” pa jo imajo?

    Je pa res da se s takimi članki gre ob bok “režimđijama”

    • Če štejema št. objavljenih #FakeNews člankov, jo imajo kanček več, ni pa da bi ploskali.

  • Aton

   > Če se je Slovenija imela pravico odcepiti od Juge,..
   Marsikaj ne razumeš. Torej Slovenija je imela pravico do samostojnosti. Rusija pa je Ukrajini jamčila meje in Krim ni bil nikakršna teritorialna enota s posebnim statusom, niti s Kosovom ni primerjave. Pa če se že Krim po referendumih osamosvoji in postane samostokna država – toda to pa je bil tipičen Anschluss in kakor Hitlerju, tako tudi Putinu se to dovoli… Pa Putina ne primerjam – sam se je postavil v to vlogo.

   • Referendum, to si pozabil.

    .. in ne samo Donbas, več njih, a ostali, na priporočilo Putina, če si spremljal dogajanje, niso šli v izvajanje samostojnosti, za katero so se jasno in glasno izrekli ljudje, prebivalci, na teh območjih.

    • Aton

     Daj preberi vsaj, kaj sem napisal. Pa tudi Katalonija je imela referendum.

     • Res je.

     • Felikss_AH

      Samo kakšen… z vojaškim napadom Španske policije in kazenskim pregonom Katalonskega vodstva. Ta ista policija pa ne reagira na Afro-Negroidno poplavo

   • Felikss_AH

    Tudi Rusiji je bilo jamčeno da se NATO ne bo bližal njenim mejam

    Ukrajino pa je našuntal Washington kjer sta bila kuhana in pečena skoraj dnevno Viktoria Nuland in oni psihopat McCain… potem pa še Spec Ops fantki od CIA in še neki “dobrovoljci” iz Zahoda

    Krim pa je bil Ukrajini PODARJEN leta 1964 s strani Hruščova zaradi politike glede Stalinovega ravnanja z Ukrajinci še pred WW2… tako da kaže da ti marsikaj ne razumeš … ali pa nočeš

    • Aton

     Ukrajina ni v Nato in podarjeno jemlješ nazaj, ko ti paše. Miljoni mrtvih pa ostanejo. Samo predstaviš se s dodatkom o razumevanju!

     • Felikss_AH

      Najprej razumi napisano preden se odločiš za odgovor. NATO se je širil proti Rusiji, v Ukrajini pa je Washington sprožil subverzijo in diverzijo od katere bodo Ukrajinci še debelo popušili.

      Pa še to – podarjeno vzameš nazaj če je podarjenec nehvaležen. Tudi sam bi tako ravnal do kogar koli

  • RATATA

   O osamosvojitvi Slovenije nimaš prav in se boš enkrat moral poglobiti!!
   Slovenija se ni odcepila ampak se je osamosvojila!
   Res pa je, da so naši veleizdajalci namesto tistega kar se je z nape strani ujedinilo s Kraljevino Srbijo, osamosvojili le socialistično Republiko Slovenijo, ki je bila v skupni državi, nazadnje poimenovani sfrj le upravna enota!!

   • Felikss_AH

    Odcepitev ali osamosvojitev… v čem pa je razlika… gre za navadno semantiko. Poleg tega se je povsod omenjala odcepitev ali secession v svetovnih medijih. Isti qrac, samo drugo pakovanje

    Primerjaj to z Ameriško SECESIJSKO vojno ko se je Jug ODCEPIL od Severa in se s tem tudi OSAMOSVOJIL… vsaj nameravali so se

    • RATATA

     To se je omenjalo zato tako, ker so mislili kako lahko se bo tudi SR Hrvatska odcepila, pa se ni mogla, saj sta prišli hrvatska kot Slavonija le kot ozemlji celovite Kraljevine Ogrske ali natančnejše povedano, Kraljevina Srbija ju je 01.12.1918 okupirala, slovenske dežele z vsem svojim ozemljem in svojimi deželani so se pa s Kr.Srb. ujedinile!!! V tem je razlika!!!
     Lahko pogledaš, saj sem danes in par dni nazaj o tem Hunyađiju tolmačil. Če češ, pa ne jezi se, ker đankšna ni, pa so rekli da bo!!!!

     • Felikss_AH

      Eno je pravna terminologija in interpretacije… ker v pravnih zavrzlamah vedno obstajajo interpretacije ki so po navadi raztegljive kot čigumi… le malo težje ih je za pogoltniti. Slovenija se je lahko odcepila brez “interpretacij” ker je nacionalno bila neobremenjena z Srbsko “KONSTITUTIVNO” entiteto za razliko od Hrvaške kjer je obstajala Krajina kot neka Srbska enklava. Srbe ki so bežali pred Turki je Avstrija dobesedno naselila na Hrvaško ozemlje s Kninom kot starim Hrvaškim mestom… za obrambo pred Turki in dobilo je ime VOJNA KRAJINA… malo zgodovine iz Wikipedije –

      “Prije kralja Zvonimira Knin je bio privremena prijestolnica hrvatskih vladara o čemu svjedoče arheološki nalazi pronađeni u Kninu i bližoj okolici. Tako su se u ruševinama crkava koje su podizali hrvatski vladari pronašli natpisi knezova Trpimira i Mutimira, te hrvatskih kraljeva Svetoslava i Držislava. Na kninskom Kapitulu je urezan i prvi etnički i državno-politički pojam Hrvatske – “Dvx Chroatorvm” … in … “Na ceremoniji krunidbe 1102. godine u Biogradu Koloman je vjerojatno preuzeo Zvonimirovu krunu i obvezao se da će štititi podanike hrvatskog kraljevstva.

      Ulaskom Hrvatske u personalnu uniju s Ugarskom, Knin gubi status prijestolnoga grada te središta hrvatskog biskupa, no grad je ostao značajno administrativno i vojno središte u kojem stoluje herceg – zamjenik kralja za Hrvatsku, u kojem se nalaze banski i županijski sud te u kojem se sazivaju dalmatinsko-hrvatski sabori” … in … “Koliko je njegovo povijesno značenje govori i popis njegovih osvajača: Rimljani, Ostrogoti, Ugari, Templari, Turci, Mlečani, Francuzi, Austrijanci, Talijani, Nijemci”

      Obstoj Krajiških Srbov je glavni vzrok zakaj na Hrvaškem ni bilo enake odcepitve kot v Sloveniji in zakaj je potem prišlo do tako obsežne vojne. Na koncu je tudi to eden od dokazov da so večnacionalne države inherentno podvržene konfliktom… pa določena trenja obstajajo celo med Valonci in Flamci v Belgiji, da ne omenjam še drugod po Evropi in svetu.

      Odcepitev ali osamosvojitev v končnici pomeni da se gre narazen… in ko smo enkrat vsak na svojem je povsem nepomembno ali je šlo za osamosvojitev ali pa za odcepitev. S pravniškimi zajebancijami pa so sami kažini… kot je v primeru Piranskega Lavorja. Tako pač jaz gledam na te zadeve… s preprosto pasjo logiko ki pušča za sabo najmanj problemov.

     • RATATA

      Ko ti bom ob priložnosti, če boš želel seveda, razložil, da je bila vojna pri nas zaradi genocidnih, nacifašističnih hrvatov, boš na pravila in principe internacionalnega prava gledal z drugačnimi očmi. Občutil boš tudi obseg naše prikrajšanosti in veličino veleizdajstva “naših”. Tako se boš vprašal, kot se sprašujem jaz, kdo sploh so Naši???
      Toda to je zdaj, kot že ves čas drugorazredna tema, zdaj je aktualen globalni sporazum v Marakešu.
      V nedeljo je protest u Lublan. A prideš?

     • ANA JOB

      Odlično razloženo!!! V ponedeljek ob dvanajstih je protest, ampak večina izmed teh komentatorjev se je ne bo udeležila. Zbiramo se drugje, saj veš kje. Sds se je vdal. V krizi je je.

 • Nobenega članka z naslovom “Kdaj bodo Kubanci zravnali do zemlje Gutamano kjer mučijo in zlorabljajo ..” ?

 • cosmosjasnovidec

  Most je zelo lep in ga je škoda porušiti.
  Če mi pa dobro plačajo ga grem porušim jaz vendar hočem denar v naprej,ker tem ni za verjeti.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Olga2345

  Bravo Ukrajinci!

  • hle

   Res bravo v pičlih štirih letih jim je uspelo postati najrevnejša država v Evropi

   • opazovalec

    hle, tu se pa hudo motiš, druga najbolj revna, Moldova je najbolj revna. Albanija je pa carstvo proti Ukrajini…..

    • hle

     Kakor sem jaz zasledil jim je že uspelo prekašati Moldavce žalostno za nekdaj enega najbolj razvitih delov SZ

 • Dragana P

  Ni človeka na tem svetu ki bi si upal pipniti ruski most hehe…

  • Aton

   Za razliko od srbskih…, Dragana!

   • opazovalec

    So že letala NATO porušila mostove čez Donavo, toda so nato kar sami fuinancirali obnovo. So bukseljni pozabili, da so sami preveč odvisni od plovbe po Donavi, končno je Dunajska Luka po obsegu za pol Koperske, pretovor okoli 8 M ton…., 2x več kot Rijeka in enako kot v dobrih časih Mariopul (UK) v Azovskem morju.

 • gorjanc

  Po Krimski vojnah okoli 1860 leta v kater ie je Rusija izgubila,je Krim ostal Ruski, ker je plačala veliko vojno odškodnino ,za kar je prodala ALJASKO. Na Krimu so večinsko prebivalstvo Rusi in Rusi ga ne bodo vrnili.
  Če pa bodo Ukrajinci porušili most,se bodo Rusi maščevali z rušitvijo mostov v Uk.

  • tonitefalco

   Kulturno marksistični levak oziroma bedak si. Buteljnom kot si ti pač ni pomoči. Tudi v srednjem veku jim ni bilo!

   • Cucurbita Pepo

    Gorjanc se v komentarju sploh ni politično opredelil

    • xtc

     Se je-da je bedak-levi.

 • opazovalec

  To je pa tako pametna debata, kot tista, ko so povabili pakt NATO naj vpluje v Azovsko morje…. pa bi jih verjetno Rusi kar spustili, samo potem bi postali ujetniki…..
  Seveda v paktu NATO niti približno niso tako neumni, do sedaj raje še NIKOLI niso storili nič.

 • Lewuh

  A vi se mate za resen medij?? Vi bi porušli most. Saj niste gladki. Res niste. Pa pojdite porušit most v Istanbulu. Izbrišite ta članek, ki dela popolno sramoto. Pa naj Danci porušijo most, pa Švedi. Groza od groze ste Nora24.

  • RATATA

   Mi smo resen rasni medij!!
   Ti, ki si druge rase tukaj nimaš kaj iskat!! Kapiš lewuharksa gnida???

   • Rasni medij..

    • RATATA

     Kaj pa ti lewuhar bereš moje komentarje brez, da bi vprašal? Takoj prenehaj z branjem, sploh me pa ne ogovarjaj preklet runkl prtegnjen komunajzrsk!!

     • Bere se te kot pust ki preganja zimo.. hehe

      Ej, pardon, nisem vedel da so tvoji posti privat

      Sorry

 • macon

  Butli bodo ob porušenju kerškega mosta imeli pri sebi masikaj v ruševinah, ker ga ni zgradila mikro banana republika, temveč precej močna Rusija.

  • Cucurbita Pepo

   Texas ima vecji BDP od Rusije

   • macon

    Bdp ni vse. Nekaj je tudi velikost ozemlja in resursi, število ljudi, orožje. Rusija nikoli ne bo nepomembna, četudi so ljudje revni.

 • Lewuh

  Nej se ta J.Ž. podpiše s celim imenom in priimkom. Takšen zmazek ne pelje nikamor.

  • FRANC3

   Tudi ti se nisi podpisal s pravim imenom!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Je res, da nikoli nisem bil in nikoli ne bom podpornik Putina in njegovih komunističnih poslov, ampak da bi pa porušil novo zgrajen most, to pa tudi ne. Je le veliko truda vloženega v ta most in tudi lep je. Dajte no Nova24, popravite, ali izbrišite ta članek.

  • Cucurbita Pepo

   Če izbrišejo vsak neumen članek, bodo ostali brez člankov

 • Gr Enze

  EVROPA SPLOH PA UKRAJINA NE RABI PARKELJNOV IMAMO ZA TO RUSE!

 • abc

  Možnosti Ukrajine, da poruši most so enake nuli. Tudi Nato tega ne bi poskušal, saj se zaveda, da je Rusija na Krim namestila štiri komplete protiraketnega sistema S-400 triumf. Takšne tumarije lahko samo na Nova24TV pišete

 • matjazr7

  Trapast članek, prvi odstavek je skoraj spodbujanje vojne. Ne vem kaj ima “desnica” od pljuvanja po Rusiji? Rusija je v rokah desničarjev že nekaj desetletij in bi lahko bila za zgled našim desničarjem. Putinu je glavna politična smer Država-Dom-Družina. Iz države je spet naredil vsaj lokalno velesilo, je zagovornik “Matere Rusije” in kjerkoli po Moskvi greš, te pričakajo plakati, ki te spomnijo, da Rusija ni od včeraj, poleg tega za zagovornik velikih družin in kar nekaj spodbud je namenjenih temu. Aja, pa za razliko od slovenskih desničarjev je spravil skozi zakon proti LGTB, tako da tam bi kakšni osebki, ki se pojavljajo na LJ paradi ponosa hitro končali za kak teden kje na hladnem. Kaj pa je domet naših desničarjev? Twitanje? Še za to fašejo pogojne kazni. V glavnem, desnica, vzemi za zgled Rusijo, še Orban na veliko pogleduje na vzhod, že ve zakaj. Tudi Melanija menda flirta s Putinom, tako da res ne vem, kaj gre Novi24TV tako na živce …

  • Cucurbita Pepo

   Texas ima večji BDP od Rusije,… Z razvojem države, višanjem življenskega standarda in izobrazbe, pada stopnja homofobije med ljudmi :) ni se dobro hvalit z zaostalimi stvarmi

 • Caesar

  Višina mosta sploh ni problem, ker ima Rusija tudi svoja pristanišča v Azovskem morju. Prava omejitev je globina morja, tako da večje ladje tam ne morejo pluti, ker bi nasedle. Krim je po odločitvi prebivalcev Krima na referendumu del Ruske Federacije, kar pomeni, da Rusija gradi most na svojem ozemlju. Če pa bi Ukrajina radar vojno, pa naj gre na Donbas. Tam so jim v letih 2014 in 2015 že uničili dve tretjini ukrajinske vojske, čas je, da uničijo še preostanek ukrajinske vojske in bo potem mir. Porošenka pa bojo tako ali tako obesili sami Ukrajinci, ki zmrzujejo po celi Ukrajini.

  • Cucurbita Pepo

   Imaš zelo pristranski pogled na dogajanje.

 • Bandit123

  JŽ Krim se je odcepil od Ukrajine tako kot Slovenija od Jugoslavije in ne vem kaj je tu sporno. Rusi so Krim povezali z mostom. Azovsko morje je globoko maksimalno 12 m, če ne veš, tako da ladje z večjim ugrezom vanj niti ne morejo in Rusi so most naredili kot je treba. Ukrajina izziva Ruse, ker računa na Nato, a ta matematika se ne bo izšla, ker tudi Natovci niso nori, da se sklofajo z Rusi.

  • Slovenc

   Tocno to. Pacijenti bi celo rekli ces, da so slovenijo mednarodno podprli. Seveda so saj je to bilo nekomu v interesu…

 • Slovenc

  Crnosrajcniske janezove ovce imate spet mokre sanje….

 • Krtača 20

  Desni bi spet neki rušil…itak….papki

 • Kurbus

  Verjetno jim bodo plovbo popolnoma zaprli ta Porosko pa bo izgubil na volitvah. Ta model bi za svojo izvolitev skuhal kar
  3 svetovno vojno. Verjetno ga cakajo počitnice na Kamčatki…
  Zahodnim opazovalcem ni jasno da so se Rusi odlocili vse svoje ozemlje dobiti nazaj…

 • Aron

  Slovenska desnica spet na strani nacijev, tokrat opeva ukrajinske domoljube aka azov bataljon. Nikoli vas ne bo izučilo, kajne?

  • Janez Novak

   Malce si za časom. Moraš spet začeti preučevati marksizem in njegovo triado: teza-antiteza-sinteza. Novodobni naciji so levičarji, ki delujejo v službi globalistične plutokracije – kapitala. Sicer so bili že tudi zgodovinski nacifašisti najprej levičarji, potem pa so se udinjali plutokraciji – kapitalistom. Mussolini je bil najprej socialist, potem je postal nacionalist, predvsem pa orodje kapitala. Povsem enako je bilo s Hitlerjem. Bil je nacionalsocialist in orodje kapitala. Na koncu se je strgal s ketne, ker se je obrnil proti svojim gospodarjem, kar je bil njegov naglavni greh. Zgodovina se ponavlja in danes je evropska levica najbolj goreč zagovornik globalistične agende, ki se izvaja pod taktirko korporatokracije ali plutokracije, skratka velekapitala. Trenutno je glavni projekt globalistov zamenjava evropskega prebivalstva z Afroaziati: Kalergijev plan. Denar ne smrdi in kapitalisti ga imajo veliko, tako da lahko (pod)kupijo vse (vodilne levičarje) od kraja. Useful idiots pa vedno sledijo zadnjici pred sabo kot ovce, ki drvijo za svojim ovnom – v pogubo.

 • Clemen J.

  Komunisti ponovno okupirajo najvec ozrmlja na svetu, seveda za to njihovi mejhni mozgani ktivijo nacije, fasiste in ostale ki jim nasprotujejo. Zgodovina se ponavlja, rusi so ponovno krenili v okupacijo sosednjih drzav, kot v sovjetskih casih.

 • Janez Novak

  Medtem, ko se evropski brambovci ukvarjajo z Rusijo, jim režiserji evropskega dogajanja spuščajo emigrante na glavna vrata v Evropo, kar bo imelo enak učinek kot poraz v vojni: kulturocid, etnocid, genocid nad avtohtonim evropskim prebivalstvom. Rusija je spin manever, da Evropejci ne vidijo, od kje jim preti resnična nevarnost.