Bodo v Bruslju dali prav Sloveniji ali Avstriji?

Večina migrantskih kriminalcev je prišla v Avstrijo skozi Slovenijo. (Foto: STA)

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je evropskemu komisarju za migracije Dimitrisu Avramopulosu napisala pismo, v katerem je izrazila ostro nasprotovanje podaljšanju nadzora na meji med Avstrijo in Slovenijo.

V Evropski komisiji so potrdili, da je komisar za migracije Dimitris Avramopulos pismo prejel in da bo nanj kmalu odgovoril. O vsebini niso odgovorili kot tudi ne, ali bo komisija res predlagala podaljšanje nadzora, za koliko časa in zakaj je tak ukrep utemeljen. Trenutno veljavni začasni nadzor se izteče 11. februarja. Ukrep predlaga komisija, nato pa ga potrjujejo članice s kvalificirano večino. Oktobra je komisija predlagala trimesečno podaljšanje začasnega nadzora na nekaterih notranjih mejah v petih schengenskih državah: Avstriji, Nemčiji, Švedski, Danski in Norveški. Evropska komisija zgotavlja, da kljub postopni stabilizaciji razmer pogoji za vrnitev k normalnemu delovanju schengenskega območja še niso izpolnjeni.

Evropska komisija bo v Bruslju razpravljala o podaljšanju nadzora na notranjih mejah v schengenskem prostoru, kar pomeni tudi  na meji med Avstrijo in Slovenijo. Slovenija je v pismu komisiji izrazila ostro nasprotovanje podaljšanju nadzora na njeni meji z Avstrijo, ker je to po njenem mnenju povsem neupravičeno.

B. J., STA

 • Franc Šink

  Izgubila bo Slovenija, kot praktično vse tožbe in pritožbe.

  • stajerc5

   Mislim, da je prav, da izgubi! Naj ne gleda na sever, ampak na jug- tja jo tako ali tako vedno vlece!

 • Unikatna

  Nič ne bo iz tega!

 • Franc Šink

  Južna meja se mi ne zdi preveč varovana.Dokler bo tako, tudi protestna pisma ne bodo pomagala.

  • stajerc5

   Ce bi Jezeka poslusali, se nebi bilo treba danes ukvarjati z taksnimi stvarmi!

 • Lisjak

  Milan je naročo Mirkoti,Mirko je naročo Vesni,Vesna je naročla Jodlarom,Jodlari pa nič.Jebemti bogaje.Zapermo jim mejo pa se naj jebejo.

 • xtc

  A kdo dvomi v rezultat?
  Slovenski levaki _pušiona na brzino:

 • Mirkoca

  Avstrija ni nikoli podrla obmejnih stavb, ampak so dobro vzdrževane čakale na reaktivacijo. Nikoli več, ne bo šlo brez kontrole, to nam je lahko jasno. Seveda pa se prtestira, ni kaj, saj se tudi v službo hodi, učinek gor ali dol.

 • hle

  Mogoče bi bilo na tem mestu potrebno omenit da je fb blokiral domoljubno stran Slovenija zavaruj meje katera je že ves čas širila resnico o novodobni invaziji z juga cenzure je vse več in potrebno je opozarjat nanjo

 • MižekFiga

  EU izvaja igrico (človek ne jezi se) z naslovom “komunist ne jezi se”.
  Kdo pa hoče gledat škrate ki gledajo iz Putinove zadnjice in potrjujejo svetovno zavrženo ideologijo.

  • Mirkoca

   O Marija pomagej, LGBT! Kako to smejo ??