fbpx

Bodo vlade z regulacijo prizadele svet kriptovalut?

Kriptovalute. (Foto: Pixabay)

Obstaja nevarnost zloma kriptovalut. Vlade po svetu bi lahko pričele omejevati uporabo tako Bitcoinov kot tudi ostalih kriptovalut. Tako meni Jesse Powell, izvršni direktor kriptoborze Kraken. 

Negotovost na tem področju ne bo prav kmalu izginila. Besede generalnega direktorja kriptoborze Kraken Jesseja Powella, se nanašajo na novo zakonodajo, ki jo je predlagala ameriška vlada in se navezuje na področje pranja denarja. Ameriška oblast si prizadeva, da bi tisti, ki imajo svoje kriptovalute v zasebni digitalni denarnici, bili podvrženi preverjanju identitete, če opravljajo finančne transakcije v vrednosti 3 tisoč dolarjev ali več. Takšna regulacija bi utegnila resno prizadeti področje kriptovalut, poroča RT

Obenem bi lahko tovrstna regulacija močno vplivala na spremembo njihovega prvotnega namena, ki je omogočiti finančne storitve vsem. Samo upamo lahko, da ameriški in mednarodni regulatorji glede tega ne bodo preveč ozkogledi. Nekatere druge države, kot je na primer Kitajska, kriptovalute jemljejo zelo resno in nanje gledajo v dolgoročni perspektivi.

Kriptovalute. (Foto: Pixabay)

Izvršni direktor Krakena pa je ob tem izrazil bojazen, da so ZDA bolj kratkovidne, kot nekatere druge države in dovzetne za pritiske bank, ki se bojijo izgube, v primeru da bi se kriptovalute preveč okrepile. Powell je ob tem še dejal, da je morda že prepozno. Duh je verjetno že pobegnil iz steklenice, zato bi zaradi omejevanja postal le še bolj privlačen. Ljudje bi vse skupaj morda razumeli kot sporočilo vlade, da kriptovalute dojema kot vrhunsko alternativo svoji lastni valuti. Znano je, da so se tovrstne valute v zadnjem času močno okrepile, Bitcoin pa je v torek dosegel novo rekordno visoko ceno – 62 tisoč dolarjev.

Domen Mezeg