fbpx

Bodoča teroristka: 12-letna migrantka iz Sirije: “Jaz grem delat za Islamsko državo. Sovražim vas!”

Foto: youtube

“Ko so prispeli policisti, je 12-letnica udarila enega, ko je bil s hrbtom obrnjen proti njej, nato ga je poskušala zadeti še drugič. Grozila je, da bo podala lažne izjave, da so jo policisti otipavali, in grozila, da jih bo ubila. Policistom je tudi rekla: “Jaz grem delat za ISIS. Sovražim vas!” V izjavi za policijo je tudi dejala, da je bilo smešno klicariti 911 in da bi to spet ponovila. Upam, da se je skozi ta proces naučila, da je policija v Kanadi zato, da pomaga, ne zato, da ustrahuje,” je bilo razkrito na sodišču. Seveda pa lahko upate naprej, da boste slišali še kaj o tem nevzgojenem dekletu. Skoraj zagotovo boste, vendar težko, da v pozitivnem smislu.

Dvanajstletno dekle, ki je pred kratkim prišlo v kanadsko mesto Winnipeg s svojo družino, je bilo obtoženo kršenja javnega reda in miru ter napada na policista, potem ko sta ona in njena mlajša sestra kar 60-krat poklicali številko 911 med lanskih julijem in avgustom. Uporabili sta različne mobilne telefone, ki jih je policija tudi našla, na številko 911 pa sta prijavili več lažnih sporočil, ki so bili označeni kot visoka prioriteta. Sodišče je slišalo, kako sta s tem ovirali delo policije in zapravljali še preveč dragocen čas policistov. Po zadnjem klicu, ki je bil 24. avgusta, je del policije, ki se je takrat ravno ukvarjala z grožnjo z bombnim napadom v središču mesta, nemudoma ukrepal in odhitel na pomoč deklici.

Vendar, ko so prispeli, je 12-letnica enega policista udarila, medtem ko je bil s hrbtom obrnjen proti njej, in ga poskušala zadeti še drugič. Grozila je, da bo podala lažne izjave, da so jo policisti otipavali in grozila, da jih bo ubila. Policistom je tudi rekla: “Jaz grem delat za ISIS. Sovražim vas!” To je bilo razkrito tudi ta teden na sodišču. Dvanajstletna migrantka je v izjavi za policijo še dejala, da misli, da je klicanje na številko 911 smešno in bi to storila še enkrat. Sicer pa je zaradi teh kaznivih dejanj preživela kar 21 dni v zaprtem delu mladinskega centra Manitoba, kamor so jo namestili, da se ohladi in premisli takoj po prijetju policije.

Zdaj pa ji je sodilo še sodišče, ki je odločilo, da si migrantka brez olike zasluži eno leto pogojne kazni, v tem času pa mora opraviti tudi 75 ur družbeno koristnega dela in napisati pisma, v katerih se bo opravičila policistom, ki so se odzvali na njene lažnive klice, piše Jihad Watch.

Marjanca Scheicher