Bodoči zunanji minister Pompeo identificiral največje grožnje za varnost ZDA: “Hezbolah je iranski narko-teroristični podaljšek”

Mike Pompeo (Foto: Twitter)

Bodoči ameriški zunanji minister je označil Iran, Severno Korejo, Kitajsko ter Rusijo za največje grožnje ZDA, medtem ko je teroristično organizacijo Hezbolah, ki svoje lovke širi po Latinski Ameriki, označil za “iranski narko-teroristični podaljšek”.

Mike Pompeo, ki je še do nedavnega vodil ameriško centralno obveščevalno agencijo, je v torek na zaslišanju pred senatom, ki ga mora potrditi na mesto zunanjega ministra, Hezbolah označil za “iranski narko-teroristični podaljšek”, ki ogroža Američane in ameriško domovino.

V svoji izjavi, ki jo je pripravil vnaprej, je Pompeo povedal, da je bila Obamova administracija premehka. Iranu so popuščali na vsakem koraku in skušali na vse pretege skleniti jedrski sporazum, ne da bi se menili za posledice.

Jedrski dogovor z Iranom zaenkrat ostaja
“Naša administracija je razvila strategijo, s katero bomo nasprotovali Iranu /…/, težave okoli iranske naraščajoče grožnje so resnične in mi, skupaj z našimi zavezniki, se moramo spopasti s temi dolgoročnimi tveganji.”

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama (Vir: Twitter)

Med zaslišanjem je Pompeo povedal, da bo poskušal popraviti kontroverzni jedrski dogovor z Iranom. Opozoril je tudi, da po poročanju ameriške vojske v Latinski Ameriki zadnja leta močno narašča prisotnost Irana in Hezbolaha, katerih operacije so bile po poročanju Breitbarta povezane s Šiiti, ki predstavljajo grožnjo ZDA.

Hezbolah vpleten v trgovino z mamili
Od leta 2012 se je število “kulturnih centrov” v Latinski Ameriki, preko katerih Hezbolah nabira nove rekrute, skoraj potrojilo. Od takratnih 36 jih je zdaj po kontinentu več kot sto. Hezbolah je po trditvah uradnih oseb vpleten tudi v pranje denarja in tihotapljenje mamil po Latinski Ameriki.

Vse to ni bilo dovolj za nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo, čigar administracija je po poročanju Politica lansko leto namerno skvarila operacijo DEA, ki je nameravala razbiti Hezbolahov večmilijonski krog tihotapljenja drog na zahodni hemisferi.

Ivan Šokić

 • dob

  kučan jim pa dnar pere.

  • PIA PlA

   Riti brišejo zdnarjem, pri tem si pa ližejo narko prste.

 • OrangeHitler

  A kar naenkrat pa navijači ljubite t.i. “deep state”, ko vam pride bivši šef CIA-e na mesto zunanjega ministra?? A je resnično potrebno le, da ga imenuje Trump, in mu je vse avtomatsko oproščeno??
  Seveda da.

  • xtc

   Še bolj vesel bom ko te obiščejo doma in stresejo s plenic.

   • OrangeHitler

    Ti si itak najbolj srečen, ko lahko poliraš trumpov drek in božaš njegova jajčka.

 • hle
 • xtc

  Stako bando se parijo in družijo SLO levaki.

 • Negativna propaganda proti akterjem, ki so v bloku proti petrodolarju. Saj ni noben islam dober, ampak naslabši pa so v Saudski Arabiji, ki trenutno pod patronatom ZDA uničujejo Jemen. Poleg tega so “uporniki” v Siriji večinoma njihovi. V glavnem tendenciozno in pristrano govorjenje z namenom vžigati malo več sovraštva do njih, da bodo imeli potem preprogo pogrnjeno ko bodo šli nad njih za potrebe Izraela. V glavnem Pompeje je drugače uničil vulkan in vprašanje kaj so zakrivili, ker nič ni brez vzroka.

 • Hribouc

  IRANSKE GATE so še vedno v wash machine NLB, kajne tovariši?

 • 10mile30

  “Vse to ni bilo dovolj za nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo, čigar administracija je po poročanju Politica lansko leto namerno skvarila operacijo DEA, ki je nameravala razbiti Hezbolahov večmilijonski krog tihotapljenja drog na zahodni hemisferi.”
  Nisem vedel da je bil lani Obama še vedno predsednik. Ali je Obama postal stric iz ozadja? Kaj prevajate stare članke?
  FAKE NEWS

 • baubau

  “ki ogroža Američane”a ne le njih,temveč tudi Slovence in ves ostali svet.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!