fbpx

Bolno: Medicinske sestre odpirale vrečo s posmrtnimi ostanki in si ogledovale mrtvečeve genitalije

Simbolična slika (Foto: iStock)

V ameriški zvezni državi Kolorado so suspendirali medicinske sestre, ker so si obsedeno ogledovale genitalije mrtvega moškega. Odpirale so vrečo s posmrtnimi ostanki, gledale njegovo telo in se ob tem pogovarjale. Prijavila jih je ena izmed sodelavk.

Pet medicinskih sester v zdravstvenem domu v Denverju se je zanimalo za velikost genitalij mrtvega človeka. Ogledovale so si ga že nezavestnega in ga odkrivale, po njegovi smrti, ko so njegovo truplo že pospravili v vrečo s posmrtnimi ostanki, pa so vrečo odprle in si ga ogledale še zadnjič.

To so naredile večkrat med 31. marcem in 3. aprilom. O dogajanju so poročali šele 8. maja, ko je medicinska sestra, ki v dogajanje ni bila vključena, slišala ostale, kako so se pogovarjale o tem, in jih je prijavila bolniškemu osebju. Vpletene sestre so za tri tedne suspendirali, je za Denver7 News povedal predstavnik zdravstvenega centra Josh Rasmussen. Štiri izmed njih naj bi se že vrnile na delo. Disciplinski ukrep, ki so si ga prislužile, pa so zabeležili v njihove osebne dosjeje, je dejal.

Zdravstveni dom Denver (Foto: YouTube)

Odgovorni sprejeli disciplinske ukrepe, policisti pa s preiskavo potrdili domneve
Predstavnik zdravstvenega doma je za HuffPost izjavil: ”Njihova dejanja so kršila našo politiko in kodeks ravnanja ter so bila nemudoma prijavljena ustreznim državnim organom, vključno z denversko policijo in državnim odborom zdravstvene nege Colorado. Po notranji preiskavi pa smo izvedli disciplinske ukrepe proti vsem odgovornim.” Tudi policisti so po temeljiti preiskavi potrdili, da so nezavestnega moškega gledali številni uslužbenci, prav tako so ga občudovali in se ga dotikali tudi po njegovi smrti. Kljub temu so zaključili, da jim za kakršno koli obtožbo primanjkuje dokazov, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Vložena ni bila nobena obtožba, zadeva pa je bila prepuščena interni preiskavi in vrnjena v denverski zdravstveni dom.

A. L.