fbpx

Bolno: Muslimanska zdravnica ubila 3-letnega otroka in pri tem dejala: “Bil je moj nož in moja dlan, a kriva je višja sila”

Foto: YouTube

Norost očitno res ne pozna meja. Ženska, ki je bila obtožena umora svojega 3-letnega sina, je detektivom dejala, da krivda za umor ni na njeni strani, ampak na strani višje sile. 42-letna Maha Al Adheem se je na sodišču v Dublinu zglasila, potem ko je bil malček Omar Omran, sicer avtist, v ponedeljek najden mrtev v stanovanju, kjer je živel skupaj s svojo materjo. 

Narednik garde Brendan O’Halloran je na sodišču povedal, da je bila Adheemova v četrtek obtožena umora, in dodal, da je ta ob izreku obtožbe dejala: “Ja, bil je moj nož in bila je moja dlan. Ampak umora nisem zakrivila jaz, ampak višja sila.” 

Malček Omar je bil najden mrtev v stanovanju v ponedeljek, okoli 19. ure, potem ko je Adheemova na pomoč poklicala reševalce. Ti so bili prisiljeni poklicati gardo, da je odprla vrata stanovanja, kjer se je nahajalo trupelce.

Foto: YouTube

Umrl nekaj ur pred prihodom reševalcev
Ob pregledu so reševalci ugotovili, da je Omar umrl zaradi vbodov z nožem v trebuh, noge in prsi. Velja prepričanje, da je poškodbam podlegel le nekaj ur pred prihodom reševalcev na mesto umora. Tam so našli tudi Adheemovo, ki je prav tako imela sledove ran zaradi vboda z nožem in je bila odpeljana v bolnišnico na nujno operacijo. V sredo zjutraj je bila nato pridržana.

Foto: YouTube

V zadnjih dneh se je povečal “spomenik” na mestu, namenjenemu malčku Omarju, saj je tam namreč vedno več balonov, rož, plišastih medvedkov in sporočil sosedov, ki se ga spominjajo.

Daily Mail poroča, da je Adheemova, ki prihaja iz Iraka, opravljala delo zdravnice na domu, med drugim pa je delala tudi v Siriji. Nesrečni malček pa  je bil rojen v Dublinu leta 2014.

N. Ž.