fbpx

Bolno: Palestinske organizacije aplavdirajo džihadističnemu umoru 17-letnice!

Foto: Facebook

Palestinska nacionalna oblast in palestinski predsednik Mahmoud Abbas še zmeraj nista izrazila obžalovanja glede terorističnega napada, v katerem je življenje izgubila 17-letna Rina Shnerb, poškodbe pa sta utrpela tudi njen oče in 20-letni brat. 

Komaj 17-letna Rina je preminila v petek blizu regije Binyamin v mestu Dolev, ko so se teroristi odločili, da na nič hudega sluteče izraelske pohodnike vržejo eksplozivno napravo.

Čeprav gre za tragedijo, so teroristične organizacije pohvalile napad, teroristi iz vrst Hamasa pa so se s prenosnimi mikrofoni podali na ulice Gaze, da bi na ves glas pohvalili akcijo in rezultat teroristov. Prav tako so brigade Al-Aqsa Martyrs in skupine Martyr Ayman Judeh akcijo označile kot herojsko. V objavi so izrazili pohvalo “legitimnemu boju” palestinskega naroda proti sovražni sionistični vojski in hordi priseljencev, navaja Jihad Watch.

Foto: Facebook

Komite ljudskega odpora, ki velja za islamsko teroristično skupino, je izjavil, da je bil teroristični napad “kakovostna” akcija v “palestinskem” boju v Judeji in Samariji, pri čemer trdi, da gre za naravno posledico “kriminala priseljencev” v Jeruzalemu. Šli pa so celo tako daleč, da so teroristični napad označili kot junaško dejanje, glede Palestincev pa dejali, da naj bi imel ta veliko zaslug pri zaščiti pred terorizmom priseljencev.

Hana Murn