fbpx

Bolno: Transseksualec zbral 115 tisoč evrov donacij, s katerimi si je spremenil spol, vbrizgal botoks, operiral nos in si nabavil nove lasne podaljške in garderobo

Foto: instagram

Mojster ličenja, ki je hkrati 33-letni transseksualec, je zbral donacije v višini neverjetnih 115 tisoč evrov. Namesto da bi denar racionalno porabil, ga je razmetal za operacijo, s katero je postal ženska, za botoks, nove lasne podaljške, operacijo nosu in seveda – fant je kot ženska rabil novo garderobo! Vse to so mu omogočile donacije, ki jih je dobil s strani svojih oboževalcev na družbenih in zmenkarskih omrežjih.

Lowissa Jai se je rodila kot Jamie Glynn, a se je odločila, da si želi spremembo spola. Natančneje, odkar so ji pri 15-ih letih diagnosticirali disforijo spola oziroma motnjo spolne identitete, je ves čas težila k tovrstni operaciji. Preko spletnih klepetalnic, kjer se družijo transseksualci, je Lowissa našla moške, ki so bili pripravljeni financirati njeno operacijo.

Ko si je spremenil spol, je 33-letniku ostalo kar 57 tisoč evrov, ki jih je porabil za nova oblačila in luksuzne počitnice.

Poleg operacije spola še kup drugih lepotnih popravkov
Poleg operacije, s katero si je spremenila spol, si je Lowissa privoščila še kup drugih lepotnih popravkov, od tega, da si je dala v ustnice vbrizgati botoks, do novih lasnih podaljškov, umetnih trepalnic, korekcije nosu … In nikoli ji ni zmanjkalo spletnih oboževalcev, ki so financirali ta njen podvig. V celoti je dobila kar za 115 tisoč evrov donacij. Za Daily Mail je Lowissa povedala: “Že v šoli sem vedela, da sem drugačna od drugih fantov. Eden mojih prvih spominov je, da sem se prikradla v spalnico moje mame in preizkušala njeno rdečo šminko. Za razliko od mojega starejšega brata se nisem rada igrala s tovornjaki in z dinozavri. Želela sem nositi obleke in se igrati z ostalimi dekleti na igrišču. K sreči so me moji starši vedno neverjetno podpirali. Toda otroci niso bili tako prijazni in so me neusmiljeno nadlegovali.” Pravi, da ni bila več kos norčevanju vrstnikov, zato je začela izostajati od pouka.

Trenutno je rdečelaska. Foto: instagram

Foto: instagram

Ko je bila stara 15 let, to je bilo leta 1998, je v ameriški oddaji Jerry Springer Show privič videla transseksualce. “To je bilo prvič, da sem slišala to besedo, transseksualec. Svojim staršem sem povedala, da si želim spremeniti spol. Nista bila presenečena – kot da bi vedela, da sem drugačna.”

Njena dramatična sprememba v žensko
Skupaj s starši je odšla k osebnemu zdravniku, ki ji je diagnosticiral disforijo spola oziroma motnjo spolne identitete. Kmalu zatem je bila napotena k specialistu na hormonsko zdravljenje. “Na srečo se mi dlake še niso pojavile in moj glas še ni bil tako globok. V šestih mesecih se je pokazala velika razlika. Zrasli so mi lasje in moje prsi so se razvile vse do košarice 32D. Bila je dramatična sprememba, vendar se mi je zdela pravilna. Počutila sem se, kot da sem končno v pravem telesu.”

Še en od njenih videzov. Foto: instagram

Še en od njegovih videzov. Foto: instagram

“Nekega dne me je nek bogat moški vprašal, če mi lahko kupi darilo …”
Leta 2000 se je Lowissa, ki je takrat štela 17 let, preselila v London, kjer je začela delati kot natakarica. Prijavila pa se je tudi v spletno klepetalnico, kjer so se družili transseksualci. Vsakič, ko je naložila kakšno svojo novo sliko, je imela še več oboževalcev. Maja 2003 pa so ji prav donacije teh oboževalcev omogočile, da je odšla na operacijo, s katero si je dokončno spremenila spol, in sicer v bolnišnici Charing Cross v Londonu. Z novo samozavestjo, ki jo je Lowissa pridobila z operacijo, se je za njo obračalo kup bogatih moških, ki so ji bili (in so ji še) pripravljeni financirati drage injekcije botoksa in drugih polnil za ustnice. “S fanti klepetam preko spletne kamere ali pa si izmenjujemo slike. To je zame dober način, da si gradim samozavest. Nekega dne me je nek neznan moški vprašal, če mi lahko kupi darilo. Smejala sem se in rekla: ‘Zakaj pa ne, potrebujem nov par čevljev z visokimi petkami!’ Nikoli si nisem mislila, da bo držal svoje besede, ampak jih je. Po njem sem spoznala veliko ljudi, ki mi ponujajo denar ali pa draga darila. Nikoli jih nisem za nič prosila, kar sami od sebe mi ponujajo. Kmalu sem imela na tisoče funtov, tako da sem se odločila še za operacijo nosu, s čimer je moj videz postal še bolj ženstven.”

Toda mnogi izmedd teh fantov oziroma moških so se počutili zlorabljene, ko so ugotovili, da je bila Lowissa rojena kot moški, a čimer pa se transseksualka očitno ne obremenjuje: “Vedno sem zelo iskrena z moškim, s katerim grem na zmenek. Medtem ko me veliko teh podpira, so bili nekateri do mene nasilni, celo pljuvali so po meni. Kljub temu sem prepričana, da bom na koncu našla ‘gospoda pravega’.”

Odločena pa je še o nečem: da bo pomagala drugim transseksualcem. Odprla je svoje podjetje Glamgenderdolls, kjer transseksualce uči, kako naj uporabljajo ličila, da bodo bolj samozavestni. “Še vedno klepetam z moškimi na internetu, če potrebujem luksuzne počitnice ali pa kakšno ‘kapljico’ botoksa, na sploh pa sem v teh dneh preveč zasedena s pomočjo drugim. Hvaležna sem vsem svojim oboževalcem, da so mi priskočili na pomoč, ko sem želela postati ženska.”

Marjanca Scheicher