fbpx

Bosna in Hercegovina bo zaprla 15 občutljivih lokacij na meji s Srbijo in Črno goro, kjer migranti nezakonito vdirajo v državo!

Foto: STA

Bosna in Hercegovina bo fizično zaprla 15 lokacij na mejah s Srbijo in Črno goro, preko katerih migranti nezakonito prihajajo v državo, je danes napovedal predsedujoči svetu ministrov BiH Denis Zvizdić.

Po današnji seji sveta ministrov je predsedujoči svetu ministrov Denis Zvizdić še dejal, da bo obrambna ministrica Marina Pendeš zaprosila predsedstvo za dovoljenje, da na mejo napoti inženirski bataljon, ki bi fizično zaprl lokacije, preko katerih migranti nezakonito vstopajo v BiH.

Lokacije so natančno določene (…),” je med drugim na novinarski konferenci dejal Zvizdić. Dodal je, da je eden od sklepov tudi vzpostavitev skupnih patrulj obmejne policije BiH in Srbije, poroča Tanjug.

Socialist Dodik ne bo dopustil zaprtja meje
Predsedujoči predsedstvu BiH Milorad Dodik je v odzivu predlog zavrnil in napovedal, da BiH ne bo fizično zaprla meja s Srbijo in Črno goro. “Dobro vemo, da je vrhovni poveljnik oboroženih sil predsedstvo BiH, in jaz kot predsedujoči predsedstvu ne bom dovolil zaprtja meja (…),” je dejal Dodik in dodal, da bi morali rešitev glede prihoda migrantov v BiH rešiti v dialogu s Srbijo in Črno goro in ne s pošiljanjem vojske na meje, poroča STA.

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik (Foto: STA)

Peter Truden