fbpx

Božičnega sejma na Elizejskih poljanah v Parizu letos ne bo. Kaj še sledi?

Foto: YouTube

Posledica migrantske invazije v Evropo je vedno bolj vidna tudi tistim, ki si pred tem zatiskajo oči. Svetovno znanega božičnega sejma na Elizejskih poljanah v Parizu, ki vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev, letos namreč ne bo, saj so ga preklicali.

Na stojnicah šarmantnih lesenih kočic na najbolj slavni aveniji v Parizu, ki ustvarjajo praznično vzdušje, je bilo mogoče kupiti tako regionalne specialitete kot tudi dekoracijo in igrače. Letos bo vse drugače zaradi strahu, da bi prišlo do napada kakšnega islamskega skrajneža, ki bi lahko povzročil smrt številnih nedolžnih obiskovalcev.

Foto: YouTube

Kjer sejmi bodo, bo podoba drugačna
Poročali smo tudi že o tem, da bodo v Berlinu letos organizirali božični sejem, ki bo imel povsem drugačno podobo, kot smo je bili doslej vajeni, saj bo ograjen z betonskimi ovirami, ki bodo lahko preprečile podoben napad, ki ga je lani zagrešil “miroljuben” migrant, ki je z ukradenim tovornjakom zapeljal na božični sejem v Berlinu in pri tem ubil 12 obiskovalcev ter poškodoval kar 56 ljudi. Preden je migrant prispel v obljubljeno deželo, je lagal glede vsega, med drugim je imel kar 14 različnih identitet. Najbolj strašljivo pa je, da je po krvavi moriji brez kakršnihkoli težav prepotoval štiri evropske države, da je prispel v Italijo, kjer so ga ustrelili.

Foto: Twitter

Praznovanje božiča kot zahodne tradicije je načel strah pred džihadističnimi napadi, vsekakor pa bo to vplivalo tudi na organizacijo glasbenih festivalov, koncertov in novoletnih praznovanj. Samo vprašanje časa je, kdaj tudi teh ne bo več. Očitno se nam obetajo praznovanja ob muslimanskih praznikih in prakticiranje njihove tradicije, ki vedno bolj spodkopava evropsko.

N. Ž.