fbpx

Brezvestna mati odšla na 11-dnevno potovanje, svoje štiri majhne otroke pa pustila same doma

Foto: YouTube

Če bi izbirali najslabšo mamo v ZDA, bi bila na vrhu seznama zagotovo Erin Lee Macke iz ameriške zvezne države Iowa, saj je brez kakršne koli slabe vesti doma pustila štiri otroke, medtem ko se je odpravila na 11-dnevno potovanje v Nemčijo. 

Policija je to ugotovila 21. septembra, po tem, ko je bil njihovi 30-letni materi dostavljen ček za socialno pomoč. Pri tem 12-letna dvojčka – deklica in deček, ter deklici, stari 7 in 6 let, niso bili le sami, ampak so imeli celo dostop do orožja, saj je njihova mati na komodi pustila pištolo znamke Glock.

Kljub pozivom policije se Mackejeva ni vrnila domov
Otroci so policiji povedali, da je njihova mati odšla v Nemčijo dan pred tem in se ne namerava vrniti pred 1. oktobrom. Policija je zato poiskala njihovo mamo in ji povedala, da je takšno obnašanje nesprejemljivo ter ji odredila, naj se nemudoma vrne domov. Kljub temu se ni vrnila takoj, načrtovano pot je le skrajšala za štiri dni.

Foto: YouTube

Naslednje jutro po vrnitvi so žensko aretirali in prijavili zaradi ogrožanja življenja mladoletnikov, saj je v njihovi bližini pustila orožje. Policijski poročnik Tyler Tompkins je povedal, da še nikoli doslej ni slišal za podoben primer, da bi mati kar zapustila svoje otroke in odpotovala na drugo celino. Mackejeva pa je s poti na družbenem omrežju Instagram objavljala celo fotografije obiska Bavarske s svojo prijateljico. Zaradi svoje nespametnosti zdaj zasluženo preživlja dneve v zaporu, sodnik pa ji prepovedal tudi kakršne koli stike z otroki.

H. M.