Britanci identificirali ruskega morilca, ki je odgovoren za zastrupitev Skripala in njegove hčerke

Domnevni nekdanji ruski vohun, ki naj bi bil kriv za zastrupitev Skripalov (vir: twitter)

Britanska obveščevalna služba naj bi identificirala “ruskega morilca”, ki naj bi bil odgovoren za zastrupitev Sergeja Skripala in njegove hčere Julije. Objavili so njegovo zamegljeno fotografijo in sklenili, da ga najbrž nikoli ne bodo našli saj naj bi najbrž pobegnil v Rusijo.

Za zastrupitev Skirpala naj bi bil odgovoren nekdanji 54-letni ruski vohun z vzdevkom “Gordon“. Za krinko naj bi po poročanju Daily Maila uporabljal ime Mihails Savickis in še dva druga aliasa.

Policija se boji, da je njihov “osumljenec” že odpotoval v Rusijo, zaradi česar najbrž nikoli ne bo odgovarjal za zločin. Britanske oblasti verjamejo, da je bilo v zastrupitev Skripala in njegove hčere vpletenih šest tajnih agentov.

Uradna zgodba vse hitreje razpada
Protieroristična policijska enota naj bi po poročanju Daily Telegrapha sestavljala primer proti možnim osumljencem.

Švicarski kemični izvedenci na delu (vir: twitter)

Manjši problem za britansko obtoževanje Rusije pa predstavlja neodvisno poročilo švicarskega laboratorija, ki so ga naročili Britanci, ki je po poročanju Zero Hedge razkrilo, da sta bila Skripala zastrupljena z BZ toksinom ameriške ali britanske izdelave.

Na razliko v poročilu Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) za javnost in podrobnostih za države članice je opozoril tudi ruski veleposlanik Aleksander Jakovenko, ki je izpostavil, da britanske oblasti javnosti niso razkrile, da je bil odkriti strup BZ toksin.

Ivan Šokić

 • lili pili

  Edini problem ček, ki so ga ugotovili v svici, da je bil strup narejen v angliji, tovarna oziroma laboratorij angleske vojske pa je samo 12 km stran od kraja zastrupitve…. krivci rusi ce verjamete..

 • tramal

  Rusi ,srbini in slovenski komunisti še nikoli niso kaj priznali ,prste pa imajo povsod zraven.

  • dr Janez Sveti

   Kdo je brskal po tvoji glavi in ti odnesel vsebino?

   DR Janez SVeti genij

 • samsara

  Po uporabi Britanci mirno zavržejo in dogodek podtaknejo komu drugemu kot večnim sovražnikom in doslej nepremostljivi oviri Novemu Svetovnemu Redu, Rusom.
  Spletka vredna tradicije zahrbtnih, prepotentnih pokvarjencev.

 • hle

  Edino dejstvo v tem primeru do sedaj v kolikor se ne izkaže drugače je da je Britanija ugrabila Rusko državljanko

 • dob

  Poznam enga glih tacga sam mal manjše kvadratke ma pa več jih je. Drgač je pa glih tak.

 • PIA PlA

  Za gotovo sem morilca na sliki prepoznala -tajni agent.

 • Lisjak

  Še vohuni niso več to kar so bili.Če bi hoteli,da bi Skripalo res škripnil bi morali uporabit nekaj domačega, kot na primer spomladanski podlesek,šmarnica ali pa ricinusovo seme.

 • dr Janez Sveti

  hahahahahahaq…

  Osama Bin Laden je bil…hahahahaha

  DR Janez SVeti genij

 • A so najeli britanci celo Rusa za umazan posel. Le od kje so zbobnali vse piarovce da so tako vneto še lagali potem. Vprašanje kaj sploh je res od vsega ali pa gre za odersko igro kot v Siriji, ko so zaigrali kemični napad.

 • Božobožo

  Huda fotka itak. To bi bil lahko Janša, Kučan al pa papež Frančišek. Kakšni amaterji

  • WISKY 1000

   bozo,ta je najbolj tebi podoben

 • šmentanamuha

  Kera beda telih britanskih tajnih služb in njihovih “prijateljev zaveznikov” makroncev in cijašev. Tko slabo spisanga scenarija že dolgo nismo gledali.

 • BananaNjam

  Laž ima kratke noge. Angleži se zelo amatersko zapletajo!

 • Goran Hvala

  A to je ta…se mi je zdelo da sem ta kup kvadratkov ze nekje videl…mislem kaki bedniki so ti anglezi pa vsi ki jim nasedajo..pol pa se neodvisni svicarji ugotovijo da je bil strup prav njihove izdelave..sami anglezi so ga zastrupl..zdej pa krivijo ruse..sploh pa dvojni agent..se pravi dvojni izdajalec..tolk vazno kdo ga je skenslav v isti sapi pa anglezi zmecejo ene 100 granat po bliznjem vzhodu na civiliste se pa niti ne omeni v novicah…poserjem se na to vaso demokracijo…

 • Šobar Davorin

  Kaga se je že pisalu o našem Korlni? tut is strani tote nove.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!