Britanci jezni na nekdanjega premierja Blaira, ker ta na skrivaj svetuje Macronu, kako ustaviti brexit

Foto: Twitter

V javnost je pricurljala novica, da naj bi nekdanji britanski premier Tony Blair skrivaj svetoval voditeljem drugih evropskih držav, kako ustaviti brexit, in tako deloval proti svoji državi.

Tony Blair, nekdanji britanski premier, ki je med drugim vodil Veliko Britanijo v vojni z Irakom, je po poročanju britanskega spletnega časopisa Daily Telegraph skrivaj obvestil francoskega predsednika Emanuela Macrona o tem, kako bi lahko onemogočili brexit. Časopis poroča, da se je Blair skupaj z Macronom srečal s predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem na sestanku, na katerem so razpravljali o tem, kako onemogočiti brexit. Blair naj bi na sestanku pozval evropskega voditelja, naj Veliki Britaniji prav nič ne popušča, saj bi igra s trdo žogo Britanijo prisilila k opustitvi brexita.

Že lansko leto je spletni časopis Breibart London poročal o tem, da se je na Blairovem inštitutu zglasil Michel Barnier, pogajalec evropske zveze za evropsko federalizacijo brexit, ki mu je Blair dejal: “Moraš biti trden in na koncu bomo obstali mi.”

Blairevo ravnanje je povsem nedopustno
Eden izmed poslancev britanskega parlamenta, ki je spregovoril za Daily Telegraph, je glede Blairovega ravnanja razočaran in je dejal, da se v novejši zgodovini Velike Britanije še ni zgodilo, da bi nekdanji predsednik vlade deloval proti lastnemu narodu in podpiral tuje sile v direktnem boju, da porazijo Združeno kraljestvo v pogajanjih o njihovi suverenosti, ter da je njegovo ravnanje povsem nedopustno. Seveda se je oglasil tudi tiskovni predstavnik nekdanjega premierja, ki je za časopis povedal: “Ne bomo komentirali zasebnih srečanj.”

Boril se bo do konca
Dejstva o Blairovem ravnanju so samo najnovejša odkritja o njegovem neumornem lobiranju proti glasovanju za brexit, pri katerem se mu je že pred časom pridružil še eden od nekdanjih premierjev, sir John Major, s katerim sta skupaj podprla kampanjo takratne vlade Davida Camerona, da bi Velika Britanija ostala v EU do glasovanja o brexitu. Ko se je narod na referendumu izrekel, da Velika Britanija zapusti EU, je Blair takoj zamenjal taktiko in začel kampanjo za drugi referendum, le nekaj dni po preštetju glasov prvega.

Manj kot dva tedna po referendumu je Blair trdil da se tisti, ki so glasovali proti brexitu, počutijo, kot da so jim odvzete vse pravice, da je primer o zapustitvi EU razpadel in da bi morala Velika Britanija ohraniti svoje možnosti glede tega, ali naj zapusti Evropo ali ne. V letu 2018 je Blair nadaljeval s to temo, a tokrat z bolj konkretnimi trditvami, saj je med drugim občinstvu na Portugalskem povedal: “Stoodstotno sem proti brexitu in do samega konca bom naredil vse, kar je v moji moči, da ga ustavim.

M. M.

 • Antonius

  Informacija iz Glasgowa! Gospod ki je vojna leta preživel in se jih spominja je prostodušno izpovedal, da so za brexit glasovali pretežno stari ljudje. Mržnja do Nemcev je med Angleži še danes zelo živa. Mlajše generacije Angležev so glasovale proti izstopu Anglije iz evropske skupnosti.
  Njegov sin, poročen s Slovenko ima zaradi napovedanega brexita cel kup nevšečnosti. Z družino živi v Sloveniji, firmo ima registrirano pa doma v Glasgowu. Pogoji za delo v Sloveniji so se mu totalno spremenili. V čem je njegov problem? Njegovo delo je zelo odvisno od evropskega trga. Kot samostojni podjetnik se ukvarja s servisiranjem potniških letal. Seveda je še kako zainteresiran, da ima prost dostop do dela na evropskem trgu.
  Starejši in stari so itak že upokojeni, mlajšim pa brexit predstavlja zelo hudo oviro za opravljanje dela v evropski skupnosti.
  Starejšim pripisujemo modrost, ampak v primeru brexita je njihova odločitev neumnost.

  • Hunyađi

   Jaz sem poslušal starejšega gospoda, ki je pred upokojem delal za angleško druzbo. “Raja bo glasovala za brexit, hudič bo pojedel šalo nesposobnih političnih populistov.”
   To je moder človek ne pa ti fejk Črčil.
   Tu gor ste 99% lajal za brexit.

   • Antonius

    Otroška obutev vam zadostuje, da vanjo obujete vaš IQ.

    • Hunyađi

     Ne sodi prehitro, kot naiven otročaj, čeprav si v letih, ko bi moral doseči že višjo stopno zavesti( modrost je nad IQ).

     • Antonius

      Vas nisem presojal, vas sem diagnosticiral.

     • Hunyađi

      To je samo vaše mnenje.

     • Antonius

      Otroška obutev?! Dojenčkovi copati so za obutev vašega IQ-ja dovolj.
      Samo moje mnenje?! Koliko mnenj pa za vašo boso pametjo stoji?

  • totex39

   Res je, tudi v tem primeru so bili volivci zelo zavedeni, nekateri šele sedaj dojemajo kaj se jim bo dogajalo, če pride Brexit res v veljavo. Ljudje si že panično delajo zaloge hrane in vse kar je možno, da se čim dalje obdrži, to so resne stvari, spet so politiki tisti, ki nepremišljeno lahko uničijo državo.

  • freedomfighter

   Mlajse generacije so v vecini proti brexitu starejse pa ga podpirajo ker se ne morejo sprijaznit da je casov britanskega imperija konec…oni so po drugi svetovni vojni mislili da bodo glavni v eu in evropi pa jim je nemcija hitro pokazala kdo je glavni

  • xtc

   Da,na na nek način ,da,a vendar Bruselj -Macron-Merckel Reich pomeni genocid nad nami žal.

 • Franjo Trojner

  Velika Britanija je uresničila brexit, za vedno odhaja iz EU! Zakaj že? Zaradi soliranja, vsiljene politike Mrklce, Macrona in Junckerja vsem evropskim vladam in narodom. Takšne EU ne potrebujemo! Takšna EU ne more obstasti! EU je lahko samo skupnosto enakopravnih partnerjev, ena država en glas in pika! Če temu ne bo tako se bo EU zagotobon RAZDELILA!
  Naj si Nemci in Francozi danes še tako ližejo riti, na koncu se bodo za prevlado v Evropi, v svetu in EU zgrizli med seboj.
  Danes so se odhajajoči poslanci EU grobo spravili na predsednika Slovaške, na
  skupnost VIŠEGRAJSKIH držav, kar za prihodnost EU ne pomeni nič dobrega.
  EU je danes že razpadajoče truplo, procesa razpadanja Macron gotovo ne bo ustavil,
  temveč ga bo samo pospešil. Mojo razmišlanje neizpodbitno poterjuje naslednica Angele Merkel in nova voditeljica CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, ki se je ostro odzvala na predstavljene Macronove ideje za tako imenovano “evropsko prenovo ” v kateri se zavzema proti svobodi govora, proti suverenosti držav članic EU in proti vzponu zdravega nacionalizma, s katerimi se tudi v CDU NE strinjajo.
  Velika Britanija, Avstrija, Nemčija, Madžarska, Slovaška, Češka, Poljska in velika večina državljanov stare Evrope in EU odločno pravi NE samuoničevalni politiki katero so nedemokratično, vsiljevali Juncker, Merklca in Macron. Juncker in Merklca sta že preteklost, Macronu pa se tudi že lasten narod dogaja in ni več daleč dan, ko bo morel zbežati iz oblasti.
  EU, Juncker, Merklca in Mscron so delovali v nasprotju z ustavno listino EU in v nasprotju vladavine prava v EU, kar se je potrdilo v primeru, ko niso ukrepali proti članici EU Hrvaški, ki ne upošteva ARBITRAŽE, razsodbe tribunala o meji med Slovenijo in Hrvaško.
  Ta globalistična Junckerjeva EU smrdi, ta nepravna in nemoralna Junckerjeva EU se bo z njim, Merklco in Macronom tudi poslovila!
  Sloveniji in vsem majhnim državam članicam EU bi močno škodilo več EU, ker s tem nepovratno izgubljajo vsakršno možnost soodločanja o dogajanjih v EU in s tem tudi v lastni državi! Globalisti, federalisti tipa Juncker, Merklca, Macron bi v EU radi odločali v imenu malih narodov, držav, na popolno enak način, kot se je Sloveniji dogajalo v ex totalitarni YU, v kateri SLOVENCI nismo bili zadovoljni in iz katete smo si z orožjem izborili odhod. Velika Britanija beži iz EU še pravi čas, POSNEMAJMO JO TUDI MI!

  • freedomfighter

   Ja logicno da more imeti 80 000 000 miljonov nemcev vec glasov kot 2 000 000 slovencev…in malo narobe razumes zakaj britancem ni vsec eu…pred dnevi sem poslusal britanski parlament kjer so govorili da je totalno neposteno da ima ciper 6 poslancev britanija pa 80…to pomeni da je en glas prebivalca cipra vreden petkrat vec od glasu britanca in to je neposteno…demokracija naj deluje na principu en clovek en glas ne ena drzava en glas ker je to povsem nedemokraticno in naredi glas enega slovenca pomembnejsi od glasu enega nemca kar je povsem nedemokraticno

   • Franjo Trojner

    Ja, tudi v ex Jugoslaviji je bilo isto:
    – Slovencev se ni upoštevalo in slišalo
    – po dekretu smo morali delati solidarno za ves jug
    – ves naš prigaran denar je šel v Beograd in pol smo dobli samo drobtinice nazaj
    – v skupčini v Beogradu smo bili vedno preglasovani, na koncu tudi izžvižgani
    – vsiljevali so nam državljanstvo jugoslovana in nas zmerjali z nacionalisti samo zato, ker smo bili zavedni SLOVENCI
    – odrekli so nam pravico do lastne vojske, države, jezika
    – omejevali svobodo govora
    – odrekli pravico do samoodločbe itd.
    Ma vse je do pičice isto danes v globalistični, federativni Merklovi, Macronovi in Junckerjevi EU. Hvala Bogu, da takšno EU pospešeno vrag jemlje.
    Merklova in Macron sta pozabila, da majhne članice EU nismo njune kolonije, kar se jima je tudi maščevalo, oba sta danes doma in v EU popolnoma aut!

    • freedomfighter

     Glej jaz govorim da je neposteno da glas slovenca nosi destkar vevjo tezo kot glas nemca…demokracija deluje na principu en clovek ena glas…zame je sistem kjer ima dva miljona slovencev isto moc kot 80 000 000 nemcev totalno neposten…predstavljaj si da bi glas primorca na volitvah stel za deset glasov glas stajerca pa za enega…povsem enako…pa enkrat se je potrebno sprijazniti da drzava kot je slovenija bo vedno kolonija vecjim silam…kdaj ni bila? Pa tudi enostavno v svetu katerem zivimo sam ne.prezivis…poglej kako se jv azija prikljucuje kitajski ekonomiji in s tem izgublja avtonomnost ampak tako pac je lahko smo pa severna.koreja ki ni odvisna od ostalih drzav

     • Franjo Trojner

      Štajercev glas se v Ljubljani ne sliši in ne upošteva, ker je naš volilni sistem zanič. Šele deželna oblast/deželni glavar in deželni poslanci bodo postavili zadeve na pravo mesto in vrgli iz sedla vase in samo v Ljubljano zagledano centralistično vlado.
      Čuj demokracija ne pomeni preglasovanje, temveč v prvi vrsti dogovor, mar ne?
      Po tvoji logiki lahko 170 milijonov Nemcev in Francozov demokratičnon izglasuje, da Slovenija postane zbirni center EU za vse migrante tega sveta, kot je Merklca nekoč že predlagala. Ma ne se šalit no!
      EU nikoli ne more biti ena država, je lahko samo skupnost med seboj enakovrednih in enakopravnih držav, narodov kar pomeni ena država en glas.

     • freedomfighter

      Ni povsem tako…tudi v zda imajo zvezne drzave ogromno pravic…v dolocenih zadevah vec kot evropske…recimo v zda imajo tako imenovana sanctuary cities kjer posamezna mesta me.spostujejo drzavne politike.in ne izseljujejo ilegalnih migrantov…dolocene.pravice morajo vedno ostati v rokah republike…ampak to.da moj glas steje vec kot glas nemca je povsem neposteno in nedemokraticno…v zda imajo.elektorske glasove veliko bolj posteno.razdeljene…

 • lokec

  Pa naj izstopijo že enkrat Britanci. Tereso May bo z lahkoto zamenjal Šarec ,ki ima veliko podporo doma kot tudi drugot po svetu.

 • althar

  Brexit je idiotizem. Če Blair res počne, kar trdijo, bo to edina pametna politična stvar, ki jo je naredil v življenju.

  • xtc

   A bi mi prosim pojasnil zakaj je idiotizem?
   Če je sprva še kazalo tudi meni se je zdelo podobno-tako,pa so naslednja dejanja in abotnosti iz Bruslja in Berlina ter Pariza to ovrgle.
   Britanci kakršni koli ,čudni in drugačni na naj odidejo,kajti ,če so vsaj malo trezni.
   Če si vsaj malo normalen in poslušal Bruselj ,Macrona in Merckelco,ki bi skupno EU vojsko v katero bi morali tako kot Nemci,Fancozi in drugi tudi Britanci dati svojo floto in vojsko ter letalstvo pod poveljstvo Bruslja,ki bi nato izvajala nasilje nad njimi in Evropskimi državami in vladami,ki bi nasprotovale Bruseljskemu Reichu.,ki bi vsiljeval multikulti,nasilno naseljeval ilegalne pritepence itd.
   Ustanavljali bi neke “SS-gestapo” agencije za varstvo demokracije in strpnosti-torej “geheimpolizei”
   Hvala za tako državo smo jo imeli enkrat in me ne zanima.

   • althar

    Če ti barva hiše ni všeč, jo prepleskaš, ne podreš.

    • xtc

     Težava je ,da trenutne EU Bruselj nore hiše ne moreš prepleskati,ker je preveč norcev tam lahko lahko edino oddideš iz nje ali pa jo porušiš in zastaviš na novo.
     Skratka če bi rad imel nek nov % Reich po socialističnomultikultarsko ali multikulti SFRJ verzijo na EU nivoju me ne zanima IZVOLI ampak ne na naših plečih in truplih.

 • xtc

  Blair je izdajalec,za katerega upam da bo končal kot zasluži na štriku ali zidom.

 • Olga101

  Izdajalci lastnega naroda si zaslužijo samo rešetke!

 • xtc

  Pred dnevi so padle v vodo še zadnje sanje in upi CDU,da bi zaustavili pohod AfD ja.
  Kot sta pokazali dve različni raziskavi na različnih komcih Nemčije,se je vv prah sesulo par debilnih floskul CDU in SPD jevcev ter delnio ALDovcev,ko so dve anketi različnih agencij ovrgli zelo točno,trditve,da AfD volijo predvsem neizobraženi,butli,Osiji in neinteligantneži in neonacisti no raziskave so ovrgle vse te blodnje in pokazale,da je veliko volilcev te stranke iz vrst premožnih,ki pač nočejo anarhije ampak normalno državo in ta delež se še krepi.
  Torej vzrok poloma CDU,CSU,ALDE,SPD ni “populistična” AfD ampak zaidenje teh strank z linije normalnosti in tega si nočejo priznati zato se jim volilna baza vse bolj odmika.

 • xtc

  Samo tole vpremilek,EU taka kot je je je pot v propad.
  Tba bo spremembe,a spremembe so upor “posvečenih” kot v Turčiji mul Kemalu.
  Torej ?
  Nauk?
  Eu brez korenite spremembe ne bo obstala-tega paBruselj in Macron,Meckelca in še kdo noče.
  Torej?
  Kaj je rešitev?
  Tisto kot vedno v zgodovini.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!