Britanija znotraj svojih meja “izgubila” 56.000 migrantov, ki bi jih morali deportirati. Med njimi več kot 700 kriminalcev

Foto: epa

Britansko notranje ministrstvo je izgubilo sled za 56.000 migranti, ki bi jih morali deportirati, a se klatijo po njihovi državi. Ker je med njimi več kot 700 kriminalcev, je strah toliko večji. To pa še ni vse; po Britaniji roma tudi do 23.000 džihadistov, o katerih je bila javnost šele nedavno obveščena. Evropa je z islamom v vojni že dolgo, a se proti njemu sploh ne bori. Ker je tako slepa, so njene države znotraj svojih meja začele izgubljati nadzor nad migranti.

Britanski urad je izgubil sled za približno 56.000 priseljenci, ki bi morali biti deportirani. Med njimi je tudi več kot 700 kriminalcev. Po poročanju Telegrapha je dejstvo v javnosti izpostavil glavni inšpektor za meje in priseljevanje David Bolt, veteran nacionalne kriminalistične obveščevalne službe in agencije za resne zločine na področju organiziranega kriminala. Dejal je, da je od približno 80.000 migrantov, za katere je predviden izgon, okoli 56.000 migrantov izginilo neznano kam.

Britanska ministrica za notranje zadeve Amber Rudd (Foto: epa)

Skoraj 6.000 izmed teh, ki bi morali biti deportirani, je bilo prepoznanih za storilce različnih kaznivih dejanj, izginilo pa jih je več kot 700. Leta 2016 so želeli izgnati 9.228 takih kriminalcev, a jim ni uspelo. Takrat so deportirali samo tretjino, Bolt pa je opozoril, da je njihovo odstranjevanje iz države “stresno in nepredvidljivo”. V svojih poročilih govori o šibkem nadziranju migrantov, izpostavi pa predvsem primer priseljenca, ki je storil več kaznivih dejanj ter zamudil na kar 19 sojenj, preden so oblasti ukrepale. Kljub izjavam različnih ministrov, ki trdijo, da Bolt pretirava, se ta problematika v Veliki Britaniji dogaja že dlje časa.

Podobne težave pa pestijo tudi druge zahodne in severnoevropske države. Nemčija je, kot smo že poročali, izgubila kar 30.000 nezakonitih priseljencev, Finska pa je priznala, da je po zadnjih terorističnih pobojih izgubila sled za več kot 5000 migranti.

Namesto deportacije britanska politika zapornike naseljuje v različne skupnosti
Nekdanji minister za notranje zadeve Charles Clarke je prisilno odstopil po tem, ko so javnost preplavile informacije o več kot tisoč migrantskih kriminalcih, ki bi morali biti deportirani. Zaradi svojih dejanj bi morali za zapahe, a so jih leta 2006 izpustili iz zapora in naselili v različne skupnosti, na njihove zločine pa pozabili. Zdajšnje ministrice Amber Rudd pa trenutno dogajanje ne gane, saj ne čuti nikakršnega pritiska in ukrepov ne poostruje. Tudi britanski mediji o dogodku ne poročajo prav veliko.

A. L.