fbpx

[Video] Britanka dvomila v obstoj koronakrize, doletela jo je kazen!

Britanske oblasti so 30-letni Hannah Dean prepovedal obisk katerekoli bolnišnice v državi brez upravičenega razloga. (Foto: Facebook)

Britanki, ki je dvomila v obstoj koronakrize v Veliki Britaniji so potem, ko je objavila več video na katerih naj bi bili prikazani prazni oddelki, izdali prepoved obiska katerekoli bolnišnice v državi z izjemo v nujnih primerih.

30-letna Hannah Dean, serijska kršiteljica vladnih odlokov v času koronakrize, je po zadnji kršitvi prejela odločbo, s katero ji je prepovedano obhajati bolnišnice brez upravičenega razloga. za upravičen razlog šteje, da je naročena na pregled, ali rabi nujno medicinsko pomoč.

Deanova si je prepoved obhajanja bolnišnic v Veliki Britaniji prislužila z objavo serije viralnih videov, ki naj bi prikazovali prazne oddelke v bolnišnicah s čimer je želela dokazati, da koronakriza ne obstaja. V videih se je po poročanju RT pogosto spraševala, zakaj so bolnišnice tako prazne če pa smo sredi pandemije.

V soboto 30. januarja 2021 je tako obiskala kraljevo bolnišnico Bournemouth, kjer je deset minut hodila po bolnišnici, preden jo je opazila medicinska sestra in jo vrgla ven. V nedeljo je obiskala bolnišnico kraljice Alexandre v Portsmouthu, a jo je že na vratih prepoznal varnostnik.

Varnostnik jo je prepoznal
“Kaj delaš tukaj, Hannah?” je rekel varnostnik. Deanova je sprva želela zanikati, da je to res ona, a se je po krajšem prerekanju z varnostnikom vseeno umaknila. Britanka je sprva vztrajala, da ne dela ničesar napačnega, zgolj opravlja svoje novinarsko poslanstvo. Varnostnika ni zanimalo. Poklical je policijo.

Po trditvah policije v Sussexu je do obiska Deanove bolnišnice v Portsmouthu prišlo le nekaj ur zatem, ko so ji izdali opozorilo. Zato so izdali strožjo odredbo s katero ji je prepovedan obisk bolnišnic po državi brez upravičenega razloga in spodbujanja drugih h kršitvam vodil vlade glede covid-19. Nadaljnje kršitve s strani Deanova naj bi se kaznovale z denarnimi kaznimi do 2.500 funtov in celo zaporno kaznijo zaradi nespoštovanja odloka od varovanju skupnosti.

Nezadovoljno pa je bilo vodstvo bolnišnice, ki jo je Deanova obiskala. “Še naprej smo izredno zaposleni in smo zelo hvaležni našim čudovitim ekipam, ki trdo delajo in lokalnim skupnostim, ki nas podpirajo,” so sporočili in pri tem dodali da obnašanje Deanove in njeni videoposnetki širijo “tesnobo v skupnosti.”

Ivan Šokić