fbpx

Britanska družba Virgin Atlantic stevardom odslej dovoljuje nošenje ženskih kril

Britanska letalska družba Virgin Atlantic. (Foto: wikimedia commons)

Britanska letalska družba Virgin Atlantic se je podredila “progresivnim” družbenim pritiskom, ki jih prinaša prebujenost (wokeism). V sredo je posodobila svojo politiko enakosti spolov in moškim uslužbencem dovolila nošenje ženskih kril. 

Nova pravila letalske družbe Virgin Atlantic določajo, da uslužbencem ni več treba nositi uniform, ki ustrezajo njihovemu spolu. Letalska posadka, piloti in zemeljska posadka bodo odslej lahko izbirali, katero uniformo želijo nositi ne glede na spol. Že junija pa je družba spremenila pravila nošenja tattoojev na vidnih mestih. Odslej jim ne bo več treba skrivati telesnih poslikav na delovnem mestu, poroča Fox Business.

Sprememba je nastopila nekaj let po tem, ko je letalska družba članicam kabinskega osebja dovolila, da se odločijo same, koliko ličil  bodo uporabile in ali bodo nosile hlače in ravne čevlje. Prav tako bo od srede naprej mogoče poljubno uporabljati ženske in moške zaimke tako za zaposlene kot tudi za stranke. Posodobljene vozovnice pa uvajajo nevtralni spol. Prav tako nameravajo za svoje zaposlene uvesti obvezno inkluzivno/vključevalno usposabljanje, svojo propagando pa bi ponudili tudi turističnim partnerjem in hotelom.

Spomnimo: konec avgusta letos smo poročali, da je vodja kadrovske službe britanskih kraljevih letalskih sil (RAF) odstopil v znak protesta zaradi “premora” pri ponujanju služb belim moškim nabornikom v korist žensk in etničnih manjšin. Gre za zasledovanje ciljev kadrovske raznolikosti in vključenosti in hkratnemu rasizmu ter seksizmu nasproti belim moškim v imenu degenerativne prebujenske (woke) ideologije. Gre pa tudi za varnostno tvegano potezo v času rastočih groženj Rusije in Kitajske.

Domen Mezeg