Britanska univerza po poti velikega brata! Študentom bodo za pregon t.i. “mikroagresij” plačevali

Fotografija je simbolična. (Foto: YouTube)

Na britanski univerzi v Sheffieldu so se podali v boj proti enemu od najnovejših izmišljenih problemov razvitega sveta – mikroagresijam. Politkomisarjem (študentom), ki bodo svoj čas, namesto študiju posvetili preganjanju teh prestopkov in izobraževanju kolegov, kaj smejo in česa ne smejo reči, bo univerza za to plačala.

“Zakaj je zate vse vedno vprašanje rase? Zakaj vedno iščeš nekaj, zaradi česa si lahko užaljen? Od kod zares prihajaš?,” to so zgolj nekateri od primerov tako imenovanih “mikroagresij”, ki so jim na britanski univerzi v Sheffieldu napovedali vojno.

Na univerzu v Sheffieldu so mikroagresije po poročanju BBC opisali kot “subtilne, a žaljive komentarje”. Da bi tej praksi, ki je stalnica vsakdanjega pogovora naredili konec, bodo bodočim politkomisarjem iz vrst študentov plačevali za usmerjanje “zdravega pogovora” o preprečevanju rasizma znotraj študentskega kampusa.

Želijo spremeniti razmišljanje o rasizmu
Namen sprejete iniciative naj bi po besedah rektorja univerze, Koena Lamberta, bil “spremeniti način kako ljudje razmišljajo o rasizmu.”

Po besedah ene od politkomisark, ki bodo motrile svoje kolege in pazile, da se jim slučajno ne zareče, njihov namen niti slučajno ni “utišanje ljudi”. Ciniki bi rekli, da je to zgolj stranska posledica.

Vse je lahko mikroagresija
“Študentom želimo dati orodja, da bodo lahko kritično razmišljali o rasizmu v naši družbi,” je po pisanju Breitbarta povedala malezijska študentka Santhana Gopalakrishnan, ki jo moti, če kdo dvomi o njenem malezijskem poreklu in izpostavi, da izgleda bolj indijsko.

Za Gopalakrishnanovo je mikroagresija celo, če nekdo pohvali njeno znanje angleščine. Zdi se, da je najlažji način kako se izogniti kakršnimkoli mikroagresijam na univerzi v Sheffieldu tako, da se z drugimi sploh ne komunicira. Nekako tako kot so to počeli v romanu 1984 Georga Orwella, da bi se izognili zlomislim.

Resnične primere po drugi strani smo lahko še ne tako daleč nazaj našli v socialističnih evropskih državah – vse od Sovjetske zveze z NKVD, Stasija v Nemški demokratični republiki do Udbe v Titovi Jugoslaviji. Ena napačna beseda je bila dovolj za odhod v gulag ali na Goli otok.

Ivan Šokić

 • AlternativaZaSlovenijo

  Orwell je bil res vizionar. Moj odgovor politkomisarki bi bil :”Fuck off”.

  • Tomažekmalitomažek

   :)) obtozila bi te spolnega nadl.

 • Unikatna

  Mikroagresija je tudi vsiljevanje in omejevanje svobode govora in misli!

 • pajot

  Ko bo izbruhnila makroagresija,se bojo vsi tile kreteni poskrili v mišje luknje.

 • Andrej

  Zadnji čas, da so odšli na svoje.

  • KAPIBARA

   Ne tolaži se.. mi mamo še zmeraj FDV

 • Ivan Ivanovič

  Upajmo, da se niso Britanci prepozno odločili za odhod iz nore in gnile EU, ki poneumlja ljudi in jih spreminja v režimske debile.

 • Antonius

  Ko je leta ’89 padel berlinski zid, se je orokavičeni komunizem razlezel po celi zahodni Evropi. Komunizma so se *losali* samo Višegrajci, ker so vedeli, kakšen je v svojem nastrojenem ravnanju do posameznika in družbe komunizem.
  Sposoben predavateljski kader svoje slušatelje poduči, če misli, da je z njihovim razumevanjem svobodnega razmišljanja kaj narobe, Sheffieldska univerza pa iz dela svojih slušateljev dela špec kahle in plačane orokavičene policaje.
  Sheffield ali pa slovenska fdv, v čem je razlika?! V Sheffieldu moških pisoarjev še niso ukinili.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ker imam kar nekaj povezav z našo univerzo, ti lahko rečem samo; počasi postaja ena sama velika beda z negativno kadrovsko selekcijo.

 • Ryuk

  Zdaj jih bodo snežinkice še bolj dobivale.

 • skorpijon93

  vse postrelat ! višegrajcem do kolen ne sežete

 • macon

  Za mikromožgane je vsaka figa mikroagresija. Nevrotične zafrustriranke so dobile poligon za izživljanje frustracij pa še koga bodo lahko zajebale in bile celo nagrajene.

 • šmentanamuha

  Orwell ni bil prerok, ampak aktivni načrtovalec NWO agende, elitni izbranec.

 • Tomažekmalitomažek

  Ta strasna previdnost glede mikroagr. je prava makroagr..