fbpx

Britanski minister opozarja, da so študentski kampusi še vedno leglo islamskega radikalizma

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Britanski minister za varnost Ben Wallace je pred parlamentarno komisijo za človekove pravice razkril šokanten podatek, da britanske univerze naredijo premalo za boj proti terorizmu, saj jih pripadniki Islamske države še vedno uporabljajo kot sredstvo za rekrutacijo borcev.

Britanske univerze so še vedno valilnica islamskega radikalizma, je pred dnevi izjavil britanski minister Ben Wallace in bil kritičen do vodstev visokošolskih ustanov, da naredijo premalo za ustavitev njihovega početja. Študentski kampusi so namreč lahka in priročna tarča islamskih radikalcev.

Kot je pojasnil je znan primer vodje študentskega društva, ki prestaja zaporno kazen zaradi načrtovanja napada na policijo in vojake. “Bil je vodja društva in zadolžen za širjenje svojih prepričanj,” je opozoril minister na pretečo nevarnost iz študentskih krogov in dodal, da imajo podatke tudi o drugih teroristih, ki novačijo mlade fante in dekleta ter načrtujejo teroristične napade. “Zaradi vsega tega nas mora vse zelo skrbeti,” je dejal.

Skrajni levičarji ne priznavajo resnosti problema
Ocenjuje se, da je v veliki Britaniji kar 23 tisoč oseb, ki so pod nadzorom zaradi njihovih ekstremističnih pogledov in so grožnja zahodnemu svetu, piše The Sun. Država z akcijo “Prepreči” poskuša ustaviti mlade študente od občutljivih tem z islamskim ozadjem. Celo več, oglasila se je tudi skrajno levičarska skupina študentov, ki je državno strategijo označila za akcijo “prestraševanja”.

C. Š.