fbpx

Britanski musliman želel kupiti devetletnico za spolno sužnjo: “V islamu je normalno, da imamo sužnje”

Slika je simbolična. Foto: iStock

Londončan Patrick Kabele, ki se je spreobrnil v muslimana in se pridružil Islamski državi, je v svojem dnevniku razkril, kako je nameraval kupiti devetletno devico, da bi mu služila kot spolna sužnja. Trenutno se sicer nahaja v zaporu, saj je obtožen kaznivega dejanja terorizma.

Patricka Kabela iz Willesdena, iz severozahodnega Londona, je na angleškem letališču Gatwick ustavila policija. Bil je na poti v Turčijo, natančneje, pristal bi na turškem letališču Sabiha Gokcen. Ob tem je 32-letnik v svojem dnevniku zapisal, da je imel “željo po smrti”, spoznan pa je bil krivega za pripravo terorističnih dejanj.

Med pričanjem na sojenju je Kabele vztrajal pri tem, da so v islamu dovoljeni sužnji. “V naši religiji, islamu, je v redu, da imamo spolne sužnje. Prerok je imel sužnje. Pravim, da so sužnje povezane z vero. To je sestavni del naše vere.”

“Če se bom kdaj poročil, mora biti devica, stara devet let”
Nekdanji montažer odrov, ki je sicer tudi mojster borilnih veščin, je v svojem dnevniku pisal tudi o tem, da ne bo poljubil več nobene Britanke. Jihad Watch piše, da je islamski skrajnež v svoj dnevnik še zapisal: “Moj načrt je še vedno isti. To je samo moj (odnos) proti ženskam in otrokom, torej, da se mi je*e. Govorim o oplojevanju žensk. Kitajk, Indijk, kogarkoli. V Ugandi več žensk in sh*t na strani.” Nekaj strani kasneje pa je zapisal: “Če se bom kdaj poročil, mora biti devica, stara devet let, to bi si želel. Mlajša je, boljše je.”

“Če bom kdaj imel spolne sužnje, jih ne bom nikoli izpustil na svobodo, razen na svoji smrtni postelji, fisabililah. Prednost bodo imele tiste, ki se bodo spreobrnile v muslimanke.”

“Imam željo po smrti, vendar ne izpod svoje roke”
V svoj dnevnik je še zapisal: “Želim se boriti v prvih vrstah, kjer potekata najtežji boj in največja akcija. Imam željo po smrti, vendar ne izpod svoje roke …”

Vojni plen, tudi otroke, je treba razdeliti med borce
Po islamskem pravu ni nič incestnega, če moški vzame mladoletnico in jo uporablja kot spolno sužnjo, to je zapisano celo v koranu. V njem je zapisano, da ima lahko moški spolne odnose s svojimi ženami in tudi z zasužnjenimi deklicami. Egipčanski šejk Abu-Ishaq al-Huwayni je maja 2011 izjavil, da “smo v dobi džihada”, v intervjuju pa je priznal, da je “džihad le med muslimani in neverniki. Zapornike in nevernike, ki so vojni plen, je treba razdeliti med borce”. Dodal je, da to vključuje tako moške, ženske kot tudi otroke in bogastvo.

Oprane možgane imajo celo ženske
Približno v istem času, 25. maja 2011, je političarka iz Kuvajta Salwa al-Mutairi prav tako govorila v prid islamske prakse spolnega suženjstva nemuslimanskih žensk ter poudarila, da je ta praksa priznana z islamskim pravom ter parametri islamske morale. “Trgovec mi je rekel, da bi rad imel spolno sužnjo. Rekel je, da z njo ne bi delal malomarno, in da islam dovoljuje te stvari. Govoril je po resnici. Trgovčevo prošnjo sem razkrila muftijem v Meki. Povedala sem jim, da imam vprašanje, saj so to ljudje, ki so specializirani za ‘halal’. Vprašala sem jih: ‘Kakšen je zakon o spolnih sužnjah?’ Mufti mi je odgovoril, da se spolno sužnjo lahko pridobi tako, da je muslimanska država v vojni s krščansko državo ali narodom, ki ni veren ali ni islamističen. In pa morajo biti vojni ujetniki. Nato sem ga vprašala, ali je to prepovedano z islamom. Mufti mi je na to odgovoril: ‘Absolutno ne. Islam ne prepoveduje spolnih suženj. Nasprotno, za spolne sužnje velja drugačen zakon kot za svobodne ženske. Svobodna ženska mora biti v celoti pokrita, razen obraza in rok. Toda spolne sužnje so lahko gole od pasu navzgor. One se razlikujejo od svobodnih žensk. Medtem ko svobodna ženska potrebuje poročno zaobljubo, je spolna sužnja ne – njej je treba le, da jo moški kupi, in to je to.”

Iraški ajatola Al-Haeri je 7. aprila lani recimo izjavil, da lahko moški ponudi svojemu prijatelju spolno sužnjo. Divje izkoriščanje punčk in mladih žensk je na žalost vse-kulturni pojav v islamu.

Marjanca Scheicher