Britanski policist pred aretacijo pedofila povprašal za nasvet, če je lahko v zvezi z 12-letno deklico?!

Foto: YouTube

Saj ni res, pa je. Posnetek pogovora dobrodelne organizacije Karma Nirvana, ki se sooča s prisilnimi porokami in drugimi oblikami častnih zlorab, je pokazal, da je britanski detektiv poklical organizacijo po tem, ko je aretiral 26-letnega Iračana, ki je detektivu zatrdil, da je v njegovi kulturi sprejemljivo, da je odrasel človek v zvezi z otrokom.

Potem ko je Iračan detektivu dejal, da je v njegovi kulturi povsem sprejemljivo, da je v zvezi z 12-letnico, je detektiv organizacijo povprašal, če je res tako, saj se je želel izkazati za razumevajočega do drugih kultur.

Na srečo mu je dobrodelna organizacija svetovala, naj z Iračanom postopa na enak način kot bi s spolnim prestopnikom, ki preži na otroke. Ustanovitelj Karme Nirvane Jasvinder Sanghera je pojasnil, da ta klic jasno kaže, kako nevarni so policija in drugi organi, ki na resen zločin gledajo skozi leče “kulturnega razumevanja”, saj se bojijo obtožb, da so rasisti. Iz tega razloga pa številne zlorabe še vedno ostajajo nerešene.

Obsojeni so bili zgolj trije
Po besedah Sanghere je na Otoku vrsta profesionalcev, ki si zapirajo oči pred resnico, saj ne želijo drezati v občutljivo tematiko multikulturnosti. Namesto tega molčijo o otroških porokah. Še bolj šokantno pa je, da so številni britanski vladni uradniki možem mladih nevest dali vizume, da so se ti lahko brez kakršnih koli težav usidrali v Veliki Britaniji, namesto da bi pristali za zapahi. Statistika govori sama zase. V zadnjih treh letih je bilo namreč v 3.800 primerih otroških porok obtoženih manj kot 80 osumljencev, od teh pa so bili obsojeni zgolj trije.

Fotografija je simbolična (foto: epa).

N. Ž.