Bruseljski napadi na Poljsko, ki čisti sodstvo navlake iz komunističnih časov

Foto: iStock

Pritisk Bruslja na Poljsko zaradi sodne reforme se nadaljuje. Poljska vlada želi očistiti sodstvo nekdanjih komunističnih sodnikov. Aktivistični sodniki so eno najmočnejših orožij levo liberalnih elit. Osemdeset odstotkov anketiranih Poljakov podpira reformo sodstva.

Bruselj tudi v novi sestavi Evropske komisije in parlamenta nadaljuje politični spopad s članicami Višegrajske skupine, predvsem s Poljsko in z Madžarsko, ki se nočejo popolnoma pokoriti globalističnim lobijem, ki vedrijo in oblačijo na sedežu EU. Poljski predvsem očitajo “napade na neodvisnost sodstva”, kajti poljska vlada želi počistiti s političnimi aktivisti, ki so ugnezdeni v poljskem pravosodju. Poljska vlada odgovarja Bruslju, da ima suvereno pravico, da reformira sodstvo in odpravi nepravilnosti v njem, zato pritiske Bruslja zavrača.

Sodniki še iz komunističnih časov
Poljska tako kot mnoge druge postkomunistične države (tudi Slovenija ni izjema) v obdobju tranzicije ni izvedla lustracije na področju sodstva prav zaradi tega, ker so skušali spoštovati politično nevtralnost sodnega aparata. Problem pa je v tem, da ta sodni aparat, namesto da bi se sam očistil politične pristranskosti, tega ni storil. Poljska vlada opozarja, da zato še dandanes v najvišjih sodiščih sedijo sodniki, ki so v času totalitarizma gradili kariero s surovim preganjanjem disidentov in celo članov njihovih družin. Poljska vlada želi torej storiti tisto, kar bi morala že pred časom − očistiti sodišče sodniških aktivistov. Levo liberalni bruseljski lobiji pa temu ostro nasprotujejo, ne toliko zaradi nekdanjih komunističnih sodnikov na Poljskem, pač pa iz principa. Na podoben način, kot je nekoč partija kadrovala sodnike v komunističnih državah, so tudi levo liberalni lobiji kadrovali svoje politične somišljenike na sodišča po zahodnoevropskih državah in ustvarili kasto sodniških aktivistov, ki dajejo vsemu škodljivemu levo liberalnemu uničevanju evropske družbe in tradicij “pravno” kritje. Če bi torej Poljska počistila aktivistično navlako s svojih sodišč, bi s tem dala zgled drugim državam, da storijo podobno, kar pa bi levo liberalnim elitam izbilo iz rok eno najmočnejših orožij. Zato tudi takšna ihta glede poljske reforme sodstva.

Dvojna merila globalistov
V tej ihti se globalisti poslužujejo floskule “nedopustnega političnega vpliva na sodstvo”. No, v Nemčiji nižje sodnike imenujejo pravosodni ministri zveznih držav, zvezne sodnike pa komisija, sestavljena iz šestnajstih pravosodnih ministrov zveznih držav in šestnajstih članov, ki jih imenuje zvezni parlament. Zadnjo besedo pri izbrancih ima zvezni pravosodni minister oziroma vlada. V Franciji pa sodnike imenuje svet trinajstih članov − šest je sodnikov, šest je političnih funkcionarjev, ki prihajajo iz predsednikove stranke, trinajsti glas pa ima predsednik republike osebno. Ampak to za bruseljske elitiste ni politični vpliv na sodstvo.

Poljaki so vladne reforme množično pozdravili celo na ulici. (Foto: epa)

Poljaki podpirajo vlado
Sicer pa se spor med poljsko vlado in Brusljem glede sodstva vleče že nekaj let, a poljsko ljudstvo več kot očitno stoji na strani svoje vlade. Lansko jesen so bile volitve, na katerih je vladna stranka PiS spet dobila absolutno večino poslancev, pa tudi zadnje ankete kažejo, da kar 80 odstotkov Poljakov podpira očiščenje sodstva navlake iz komunističnih časov.

Bogdan Sajovic

 • Van Der Waals

  BRUSELSKI FUNKCIONARJI JE FDV IDIJOTI!

 • Unikatna

  Očitno bi jih streznilo, če bi napovedali izhod iz tega evropskega sranja. Bruselj podpira navlako!

  • Marija

   EU se bo sesula kot hiša iz kart.Taka druzba ne more preživeti.Takrat bomo pa dobili zopet vsak svoj prostor.

 • macon

  Kršitelji človekovih pravic iz komunističnih časov ne smejo zasedati nobenih pozicij v sodstvu in nasploh v državnih službah.

  Veseli bi morali bti, če jim ne bi sodili in jih samo poslali v penzijo. Svojim žrtvam niso dajali take obravnave.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Bruselj leglo komunističnega dreka iz vse EU.

 • NoName

  Pri nas bi se taka čistka morala opraviti že v 90-ih letih.
  Kot prvo je potreba po čiščenju in odstranjevanju vseh komunističnih oznak in spomenikov kamor se komunisti iz razloga slavljenja morilcev Slovenskega naroda vsako leto zatekajo nujno potrebna.
  Poskrbeti, da se odstranijo vsi kakorkoli povezani z komunistično oblastjo iz sodišč, policije, vojske in politike, ter iz ostalih ključnih položajev, kjer je samo sum, da bi imeli imeti na karkoli vpliv.
  Prepovedati bi bilo potrebno kakršnokoli poveličevanje jugo – rdeče zvezde in prejšnjega sistema povsod po državi, ne glede za kakšen namen gre, kršitelje bi se zaradi tega moralo kaznovati kot napad na suvereno državo z najvišjo možno kaznijo.
  Obsoditi vse še žive in v odsotnosti mrtve zločince, ki so kakorkoli dvignili roko na Slovenski narod.
  Vse, ki so kadarkoli in na bilo kakšen način kradli iz državnega proračuna ali kako drugače ogoljufali državo, ker so posledično kradli vsem nam, vse pobrati in jih kaznovati z opravljanjem prisilnega dela v korist družbe.
  Onemogočiti kandidature ljudem brez izkušenj, slabih referenc z poklici, ki s politiko nimajo nobene veze.
  Takoj omogočiti sestavo vlade stranki, ki prejme največ glasov volilcev, da se ne dogaja to kar se je.
  Stranke, ki niso pripravljene v sodelovanje z vsemi in takoj, ter se ne znajo prilagajati pa takoj izločiti iz parlamenta, da se parlament ne ukvarja še s tem.
  Itd….
  Po vsem tem pa se nujno posvetiti prihodnosti države in ji povrniti zapravljen ugled.

  • Marija

   Ja to čiščenje smo preskočili in dobivamo račune za ne opravljeno delo.

 • Antonius

  Koliko so vredni v bruseljski parlament izvoljeni iz partijskih preimenovani socialisti se vidi po njihovem ravnanju, ker obsojajo poljsko, ker se čisti od komunistične sodniške navlake.
  Mimo volje skoraj 38 milijonov Poljakov, bruseljske socialiste skrbi poljsko lustracijsko čiščenje.
  Na Poljake in Višegrajce se spravljajo tudi in predvsem zato, ker prek svojih meja ne spustijo od Merklove in Macrona v Evropo povabljenih šerijatarjev.
  Merklca?! Socialistka še iz bivše NDR.

 • Viktorh

  Žal, Slovenci smo v zamudi – vsaj 30 let. No še prepozno.

  • Vana

   Upam, da res ni !

 • Vana

  + + + + + + čeprav so Rusi v Poljski in na Češkem vladali s trdo roko, oba naroda nista pozabila svoje zgodovine . Obdržali in cenili so svojo kulturo in vero. Stopili so skupaj v hudih časih in na tem vztrajajo še danes.

  Pa pri nas ???

 • šmentanamuha

  To delo čaka tudi nas, zato podprite desno vlado v čim večjem številu.

  • Ivan Ivanovič

   Tista vlada, ki bo očistila Avgijev hlev, evropski in slovenski, še ni na vidiku.

 • Branko Lavrenčič

  Lustracija? Kdo bi odločal? Kaj bi vzeli za merilo? Verjetno to, da je posameznik bil nekoč komunist. Naša SDS bi se kar dobro osiromašila.

 • Ivan Ivanovič

  EU je povampirila. Vodijo jo fašiglobalisti, ki hočejo prek ilegalnih migracij odpraviti evropske narode in celo Evropejce kot take. Britanci so prvi spoznali, da jim pod Brusljem grozi odhod na smetišče zgodovine in so zapustili fašiglobalistično kletko, kar je postala EU. Toda fašiglobalistična klika ne miruje. Na udaru so vse nepokorne države, ki ne sprejemajo njene raznarodovalne, kulturocidne in v perspektivi etnocidne politike. Kdaj bomo spoznali, da imamo opravka z nevarnostjo, ki je na ravni Hitlerjeve Nemčije? Bruselj sicer ne uporablja sile za doseganje svojih ciljev, toda na neki točki bo invazija ilegalnih migrantov proizvedla enak rezultat kot poraz vojni. Razlika med nacifašisti in fašiglobalisti je samo v tem, da zaenkrat ne uporabljajo izrecnega fizičnega nasilja za doseganje svojih ciljev. Toda tudi to se utegne spremeniti…