Če boste potovali v ZDA, vas čakajo strožji varnostni pregledi

Foto: iStock

Za polete v ZDA z današnjim dnem začenjajo veljati ostrejši varnostni pregledi potnikov, ki jih je uvedel Washington. Novi ukrepi bodo veljali za okoli 325 tisoč potnikov na dva tisoč komercialnih poletih, kolikor jih gre dnevno v ZDA, za skupno 180 letalskih družb iz 105 držav in 280 letališč.

Ukrepi vključujejo okrepljen celovit pregled potnikov in osebnih elektronskih naprav, okrepljene varnostne protokole v bližini letal in na območjih s potniki ter več uporabe psov pri pregledih. Možni so tudi kratki varnostni pogovori s potniki.

ZDA so nove varnostne ukrepe napovedale junija ob napovedi konca prepovedi nošnje ročnih elektronskih naprav, kot so telefoni ali prenosni računalniki, v potniško kabino za potnike iz osmih držav Bližnjega vzhoda in Severne Afrike. Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je takrat sicer pojasnila, da bodo to prepoved v posameznih primerih lahko znova uvedli, če letališča ne bodo okrepila svojih varnostnih pregledov.

Letalske družbe, ki letijo neposredno v ZDA, so že opozorile svoje potnike, naj bodo pripravljeni na nove ukrepe in postopke, predvsem pa naj se na letališče odpravijo prej, še poroča STA.

C. Š.

 • Steiermark

  …po možnosti kakšne lezbače, kot so to počele jugo komunajzarske carinske lezbače, na Škofijah, in drugod na mejnih prehodih.

  • Ana Job

   Pri nas so bili cariniki, itak ljudje najslabše vrste in povečini od onih dol.

   • Steiermark

    Ne samo cariniki, ki so bili večina z balkana, tudi policaji zagovedni so bili večinsko balkanci, ki so izvajali nasilje , na mejnih prehodih, kjerkoli že. In spominjam se, kakšen odnos so imeli do ljudi, ki so se prevažali z avtobusom, predvsem na primorskem, kjer je ta balkanski ološ z rdečo zvezdo, kričal na ljudi, ki so morali prehoditi peš, pot – z italjanske strani, na slovensko in so kričali: hajde stoko jedna, hajde , hajde….. ter s tem pokazali svoj opičji nivo in zabitost!

    • Donald J. Trump

     Hahahahaha samo na Nora24 lahko doživiš take paranoične izpade najbolj gorečih janševih ritoliznikov in klečeplaznikov…

     • Steiermark

      Gumpec, ovrži mojo trditev, če jo lahko! Ali si transsexualec, da imaš takšne bolane pripombe, glede gorečnosti in ker tista debela komunajzarska lezbača – pujsa, tebe ni otipavala ali ti delala ginokološkega pregleda, kot je to delala s številnimi ženskami, ki so postale žrtve komunistične seksualne iztirjene elite, ki sedaj, ko kaj takega ni več mogoče (ker zaenkrat nimamo državnih meja zastraženih od lezbač in titovih pionirčkov, kot pod komunizmom) zadovoljujej svoje “potrebe” po garažah in izvajajo nasilje nad ubogimi živalmi….

     • Donald J. Trump

      Hahahahaha hvala ker dokazuješ mojo trditev.
      P.S. za drugič, omeni še Soroša in Kučana, da bo zapis še bolj paranoičen in strupen :D:D

 • Zima prihaja

  Dajmo kontra ukrepe.Cel svet .

 • Burek Burecki

  Samo norec bi potival v gnilo ameriko… Slovenija je za ameriko amerika je zadnic jekel John iz nove mehike kateri zivi pri nas ze 6 let….

  • Steiermark

   ….je rekel tvoj prijatelj john, zadnjič, ko je “natepaval” burek s tabo, na železniški postaji v “najljepšom mijestom” na svijetu, njeee

 • Goran Hvala

  V ameriko potujejo sam ljudje brez domislije kam potovat…

  • Steiermark

   Ja, vi z “domišljijo” pa potujete samo na balkan in po rusiji, kamor vas pritegnejo genske podobnosti…..

   • Goran Hvala

    Se eden brez domislije…ce ze ne amerika pol pa rusija in balkan…pozabu si venezuelo pa korejo…jojo kak lahk te paradize pozabis…nisi vec pravi desnak…oziroma sploh nikol nisi bil ce tako pozabis…sm pa ze mislu da vsaj z pravim desnakom komuniciram…no ce lohk temu lajanju tako recemo…

 • sodnikisozločinci

  Ali pa urološki, hm, pregled kurcev, če imajo strešico ali ne.