fbpx

Če ne bomo naredili ničesar, bo islam do leta 2070 postal najbolj razširjena vera

Foto: epa

Po navedbah ameriške raziskave naj bi do leta 2070 islam premagal krščanstvo in postal najbolj priljubljena vera, razlog za to naj bi bile migracije v Evropi in porast ameriškega muslimanskega prebivalstva. 

Po navedbah raziskovalnega centra Pew s sedežem v Wahingtonu lahko pričakujemo, da bo do leta 2100 za odstotek večji delež svetovnega prebivalstva muslimanske vere kot pa krščanske vere.

Po prepričanju raziskovalcev je migracija med dejavniki, ki bodo pripomogli k porastu muslimanskega prebivalstva v nekaterih regijah, vključno s Severno Ameriko in Evropo. Muslimani so med najhitreje rastočimi verskimi skupinami na svetu, leta 2010 jih je bilo 1,6 milijarde, kar je predstavljalo 23 odstotkov svetovne populacije.

Foto: epa

Muslimansko vero zaznamuje večja rodnost
Pripadniki muslimanske vere imajo po navedbah britanskega Daily Maila v primerjavi z drugimi verami več otrok kot člani ostalih verskih skupin, saj ima ženska povprečno 3,1 otroka v primerjavi z 2,3, kot je to značilno za vse ostale verske skupine skupaj. Leta 2010 je bila povprečna starost muslimanov 23 let, kar je sedem let manj kot velja za nemuslimane.

Foto: epa

Foto: epa

Največ muslimanov živi v Indoneziji
Okrog 62 odstotkov muslimanov živi v azijsko-pacifiški regiji, od tega večina v Indoneziji, Indiji, Pakistanu, Bangladešu, Iranu in Turčiji. Do leta 2050 se pričakuje, da bo Indija prevzela primat Indoneziji, ki velja za državo, ki ima največji delež svetovne muslimanske populacije.

Lani je bilo v ZDA 3,3 milijona muslimanov vseh starosti, kar je predstavljalo odstotek celotne populacije, pričakuje pa se, da bo delež prebivalstva do leta 2050 narasel na 2,1 odstotka. Bomo vendarle ukrepali ali pa bomo dopustili, da prišleki spremenijo način življenja naših potomcev?

N. Ž.