fbpx

Čečenski borci v Ukrajini nehumano ravnajo tudi z živalmi

Čečenski borci so odpeljali kozo na zakol. (Foto: Twitter)

Znano je, da v ruski invaziji ne sodelujejo le ruski vojaki, ampak tudi čečenski borci. Ti so po do sedaj znanih podatkih ubili tudi eno kozo, kar so veselo objavili na socialnih omrežjih.

Na priloženem videoposnetku lahko vidimo čečenske borce, ki se na zasedenem ukrajinskem ozemlju polaščajo tujega premoženja, tudi živine. V konkretnem primeru sta moška država kozo za sprednje noge in jo na nehuman način “peljali” na zakol. Uporabniki socialnih omrežij so bili nad odnosom do uboge živali zgroženi.

Gre za sporen ritual, ki ima korenine v muslimanski tradiciji, a je bil omadeževan s strani džihadistov in teroristov zaradi obračunavanja z “neverniki”. Veliko pomislekov glede okrutnega obredja imajo tudi organizacije, ki se borijo proti mučenju živali.

Znano je, da so Čečeni množično odhajali že na sirska bojišča, tokrat pa so se pridružili predvsem ruski strani. Po poročanju medijev je voditelj ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov, že kmalu po začetku invazije Vladimirja Putina, zbral deset tisoč borcev in jih napotil v Ukrajino, pozneje pa priznal, da so v bojih mnogi izgubili življenje.

Sara Kovač