Čedalje bolj nasilni socialisti Francijo pehajo v hude kršitve človekovih pravic

Foto: iStock

Uresničila se je decembrska grožnja francoskih socialistov o prepovedi spletnih strani, ki bi ženske informirale o nosečnosti in prisluhnile njhovim stiskam ob razmišljanju o končanju življenja nerojenega otroka. Številne ženske v težkih situacijah ne vedo, kako se odločiti, iščejo nasvete in čutijo potrebo po pogovoru. Francoske državne spletne strani pa ponujajo le informacije o splavu. Spletne strani, ki želijo ženskam prisluhniti v njihovih stiskah in jim pomagati, bodo po novem preganjali.

Francija se tako pridružuje svojim nekdanjim kolonijam in tistim državam, kjer vladajoči socialisti ukinjajo svobodo govora.

Nadškof Pontier v pismu Hollandu: “Prekinitev nosečnosti ostaja težko in hudo dejanje, ki globoko vpliva na vest posameznika.”

Vsako leto življenje konča 200 tisoč deklic in dečkov
Francoski socialisti, ki zagovornikom življenja omejujejo svobodo izražanja na spletu, trdijo, da bodo »kaznovali le tiste ustanovitelje spletnih strani, ki ustrahujejo ali izvajajo psihološki in moralni pritisk na žensko, naj ne splavi«, so kontroverzni zakon pospremili predstavniki socialistov. Po novem ne bi smeli na ženske vplivati na noben način, ko se odločajo za končanje življenja nerojenega otroka. Zakon uvaja visoke kazni in celo zapor za spletne objave zagovornikov življenja, tudi če želijo ženskam v stiski samo prisluhniti. V Franciji državne spletne strani govorijo le o “pravici” do splava, nikoli ne omenjajo otroka, ne govorijo o nerojenem otroku, ampak le o ‘vsebini’ nosečnosti. Vsako leto v Franciji v bolnišnicah končajo življenje več kot 200 tisoč nerojenih deklic in dečkov. Spletne strani za zaščito življenja so se pojavile kot nujno potreben prostor poslušanja žensk, ki se znajdejo v stiskah ob težkih odločitvah in želijo izvedeti več o tem.

Zagovornikom življenja grozijo z zaporom in visokimi denarnimi kaznimi
Za tiste, ki se bodo na spletu zavzemali za življenje, je predvidena visoka denarna in celo zaporna kazen. Zakon bo onemogočal pro-life spletne strani, ki bi ženske spodbujale, da bi se odločile za življenje. Vodje organizacij, ki pomagajo ženskam po končanju življenja nerojenega otroka, pa bodo kaznovali z do dvema letoma zapora ali z globo 30 tisoč evrov. Socialistična vlada zatrjuje, da ne bodo preganjane spletne strani, ki ščitijo nerojene otroke, ampak samo tiste, ki se predstavljajo kot nevtralne in dajejo zavajajoče informacije. Vendar pa je zakon zelo ohlapen. Celo laični mediji, kot je Le Monde, ga kritizirajo kot napad na svobodo izražanja.

Foto: iStock

Adrienne Charmet: “Država ne sme imeti monopola nad resnico”
Pravniki civilne iniciative za varovanje podatkov pravijo, da država ne sme imeti monopola nad resnico. Opozarjajo na razlikovanje med “poskusom preprečevanja splava” in svobodo do stališča. “Kako je mogoče pravično kaznovati domnevne zlorabe, če je država tista, ki določa resnico,” je že lani novembra izjavila francoska aktivistka za varovanje podatkov Adrienne Charmet. Po mnenju zagovornikov človekovih pravic in svobode izražanja, pisanja in razširjanja svojih misli je Francija pod Hollandovo socialistično vlado naredila velik korak nazaj v spoštovanju človekovih pravic in predstavlja slab zgled ostalim evropskim državam. Proti svobodi izražanja usmerjena drža francoskih socialistov hkrati daje potuho starim in novim kršiteljem človekovih pravic, pa so enotni francoski zagovorniki človekovih pravic.

V bran zagovornikom življenja je stopila tudi Katoliška cerkev
Predsedniku Hollandu so škofje že decembra napisali pismo, na katerega pa niso dobili odgovora. Predsednik francoske škofovske konference msgr. Georges Pontier je za Radio Vatikan takole pojasnil: “Mislim, da nam zakon sporoča, da v naši družbi poteka uničenje antropoloških pojmov, še posebej spoštovanje dostojanstva človeka. Obenem nam ta zakon pravi, da je na pohodu individualizem, v katerem vsak dela, kar hoče. Tako se poudarja pravica ženske, da lahko dela s svojim telesom, kar želi. Nihče več ne ščiti najbolj ranljivih, v tem primeru nerojenih otrok.”

Nadškof Georges Pontier je v pismu francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu zapisal, da prekinitev nosečnosti ostaja težko in hudo dejanje, ki globoko vpliva na vest posameznika. Spletne strani po besedah nadškofa Pontiera nadomeščajo pomanjkanje posvetovalnic, njihov uspeh pa dokazuje, da odgovarjajo pričakovanjem žensk. Na teh mestih sprejemajo vse: od tistih, ki obdržijo otroka, do tistih, ki vztrajajo pri odločitvi za splav ali po splavu čutijo potrebo, da o tem spregovorijo.

24kul

 • Novakec1

  Za Švedi so na vrsti Francozi, potem pa še Švabi tamale bodo pa za malco pohrustal, adijo €U, adijo slolandija.

 • Darth Vader

  morte vedt, da je za splavi v bolnicah……dobro organizirana mednarodna kriminalna združba, ki takoimenovane matične celice iz nerojenega fetusa uporablja za biološke in genetske raziskave…..oziroma….trgovanje z organi http://www.breitbart.com/california/2015/07/25/kamala-harris-will-investigate-group-that-exposed-planned-parenthoods-baby-body-parts-sales/

 • centurion

  Socialisti imajo čut za arabce in arabke, ki kotijo kot podgane.
  Do njih imajo še poseben čut, ki se meri v EUR sociale/enoto otrok.

 • Anton

  s tabo lahko nekdo manipulira v tolikšni meri, kolikor se mu daš za manipulirat, to je dejstvo in naši politiki-kekci so idealni primer, kako lahko nekdo(Bruselj) manipulira z nekom.Torej da ne bom narobe razumljen, sem za EU, vendar tudi za bolj odločno manj hlapčevsko politiko, tega pa kajpak pri nesposobnežih levakih (kar dokazujejo predhodnje informacije in aktualna dejstva) ni moč za pričakovat

  sarkazem press

  • šmentanamuha

   Anton, prosim ne uporabljaj imena Kekec v negativnem pomenu. To je sublimno sporočilo Slovencem, da naš junak iz otroštva ni nič vreden. Nekdo je zelo premišljeno ustvaril to protislovensko agendo. Če bi rekel da so naši politiki-rožleti, bi to še imelo smisel, Kekec pa v tem kontekstu res nima kaj iskati. To je dobronameren komentar.

 • Olga

  Levaki so za “svobodo” žensk za ceno uničevanja lastnega in otrokovega življenja! Obenem uvažajo in se borijo za “pravice” divjakov, pri katerih ženska nima nobene svobode, je zatiranega in žrtev zlorab in posilstev!
  Ljudje, ne nasedajmo! Levaštvo je dvolično in ZLOČINSKO!

 • šmentanamuha

  Ja srčki, kje pa bo Planned Parenthood dobila potem surovine, ki jih prodaja naprej svojim odjemalcem v kozmetični in kulinarični industriji. Zadaj za tem zakonom zagotovo stoji lobist te organizacije in milijoni dolarjev podkupnine.

 • šmentanamuha

  Kak gre že tista: v Evropi je premalo rojstev, zato moramo uvoziti delovno silo in BV in Afrike, kjer besede delo sploh ne razumejo, tak nekak. Merkel pravi, da jih nuca še 12 mio. Slovenci se baje najhitreje staramo v Evropi, ministrica Brenčič al Benčič pa dela po šolah reklamo za splav. Feministke pa hočejo zanosit z epruveto namesto z moškim. Krasni novi svet. In seveda, levičarji so prepričani, da so zelo napredni, a ne.

  • karlina

   Točno, mimogrede, nekje sem prebrala, da se je pijanček Junker hvalil, da Evropa potrebuje, oz. se je zavzela za več, kot 12 milijonov migrantov. Ti barabini delajo vse mimo nas, drzavljanov Evrope, ki si niti slučajno, res niti slučajno NE ZELIMO IN JIH NISMO VABILI MUSLIMANSKE MIGRANTE !!!!!!!