Čehi se bojijo terorizma in migrantov: Doma hranijo kar 850 tisoč kosov strelnega orožja!

Foto: iStock

Policija je razkrila, da je lani na Češkem močno porasla posest strelnega orožja.

V letu 2017 se je namreč v tej državi število dovoljenj za strelno orožje povečalo kar na 303 tisoč. To je 2.700 več kot v letu 2016 in kar 11 tisoč več kot v letu 2015. Češka policija je še razkrila, da se Čehi odločajo za ta korak predvsem zaradi treh razlogov, ki pa so povezani: zaradi terorističnih napadov, migrantov in napadov na njihovo življenje in premoženje, razkriva Voice of Europe.

Skupno število pištol, pušk in drugega strelnega orožja, ki ga Čehi hranijo doma, se je povečalo na približno 850 tisoč kosov. To je kar 13,3 odstotka ali 100 tisoč kosov več v primerjavi s prejšnjimi petimi leti.

M. S.

 • milanček

  Zato pozivam slovenski narod, domoljube, da se čim hitreje in max oborožijo

 • Jovo Jamnica

  Hahahahaaaaaaaaaa… kaj to M.S. pomeni Marjanca Šajher???

  • Caetano

   Karkoli pomeni Jovo ima prav. Patrioti bi si tudi pri nas morali priskrbeti orozje. Treba je izkoristiti zaenkrat obstojeci zakon. Kasneje pa ga mora nova vlada spremeniti in narediti orozje sirse dostopno. Ce se jihad zaostri in bodo zrtve padale pri nas potem pa ustanoviti drzavljanske milice.

   • Jovo Jamnica

    Nisn čito…

 • xtc

  Tudi zakonajo je treba spremenit,vsakdo,ki je nasilno vstopil(nima naloga sodišča) ali uradnih organov,ga lahko lastnik,če ga zaloti v hiši ali drugem objektu,ki je bil zaklenjen takoj ustreli.

  • OrangeHitler

   Kaj pa če je objekt odklenjen? Ostane po starem?

   • xtc

    Definitivno kugla v glavo-vstop je dovoljen le z dovoljenjem lastnika.
    Poizkusi to v Texasu,pa boš imel polno ret šiber,pa še na sodniji boš obsojen in tako je prav.

    • OrangeHitler

     Ni lepšega od naroda, znanega po konzumaciji alkohola, ki se nediskriminatorno (tudi prihopati) oboroži z avtomatskim orožjem in začne streljati na vsakega, ki si drzne scati na njihov travnik.
     Vse lepo on prav do trenutka, ko nekdo ustreli zagovornika tega “pravila”, po možnosti nekoga ki je tebi blizu.

 • Asterix in Obelix

  Mogoče hočejo zavarovati svoje meje?

 • OrangeHitler

  Propaganda in strašenje s strani alt-desnice je očitno obrodilo sadove, orožarske delnice gredo v nebo, Nova pa o tem piše kot da je to nekaj dobrega.

 • luckyss

  Tudi mi smo imeli dovolj orožja, da bi lahko oborožili vse Slovence sposobne za boj..
  Pa kaj, ko je bilo prodano na Hrvaško in v Bosno…in drago plačano..
  Sedaj pa tega denarja ni moč oprati…
  Nekateri res trpijo…
  Vam posodim nekaj drobiža, da boste imeli za svečke ter robčke..? ;)))

 • spet-sam-jest

  pr nas pa še vojsko razorožujejo. civlom bi pa še frače najraj pobral

 • Slo hunter

  Meni so policaji še za fračo težili!

 • Artur

  Verjetno so tudi s tem seznanjeni vladajočim več ni za zaupat “Evropi bo uspelo le, če bo imela močne nacionalne države” ali pa tudi ne, če se bo vršil pritisk in izsiljevanje globane, banstersko, korporacijske vladajoče klike proti temu , mi smo že zdavnaj “pečeni”.
  Ker butalski režimski in “neodvisni” mediji takšnih informacij ne smejo širiti se bo treba pač potruditi in razumeti kaj v tekstu piše v srbo hrvaščini a ne Nova24tv ?
  http://webtribune.rs/agenda-21-je-plan-un-za-pokoravanje-covecanstva-nametanje-svetske-vlade-i-preotimanje-svih-resursa-covecanstva/
  https://www.youtube.com/watch?v=1CRmO9h1YM4

 • Morala

  Slovenci pa premoremo le dolge jezike, pri nas je še vojska in policija bolj klavrno oborožena. Ampak časi so postali nevarni, tudi v Slo nič kaj dobro ne kaže! Vprašanje koliko orožja imajo Slovenci doma?!

  • Novakec1

   Sloovce malo, lovci mogoče, ostali pa žrtvena jagneta.

 • Caetano

  Število žrtev včerajšnjega napada v Afganistanu preseglo številko sto…

  http://www.rtvslo.si/svet/afganistan-zaluje-za-stotimi-zrtvami-krvavega-napada/444389

 • cosmosjasnovidec

  Čehom je njihov predsednik javno naročil naj se oborožijo legalno ali nelegalno ni pomembno,da se bodo imeli z čim braniti pred muslimansko golaznijo.
  Seveda česki predsednik ni izdajalec svoje države in državljanov ampak se zaveda za kaj je bil izvoljen za razliko Slovenije in ostalih držav kjer vladajo levuharji in kopičijo musliče v svoje domovine.
  Glaven vzrok je še iz časa komunizma,ker so navajeni žreti steroide in so se jim posušili kurci tako kot njihovemu diktatorskemu “titu”.
  Tako pa levaki kakor tudi čefutarskikomunajzerji pričakujejo,da jim bodo žene in hčerke (kateri jih seveda imajo in niso popolnoma istospolno usmerjeni) obdelovali črnuharski muslimanski kamelojebci saj imajo ogromne nenormalne penise kateri bodo ustrezali gromozanskim luknjam njihovih žensk.
  Raziskave so pokazale,da je tole glaven razlog naseljevanja kamelotrajbarskih črnuhov v Europo z strani levakov.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Ana Job

  Čehi imajo popolnoma prav, da se oborožujejo! Tudi tisti Slovenci, ki so pametni, si bodo kaj nabavili. Le, kako naj se drugače človek zaščiti pred napadi migrantskih hord? Z golimi rokami? S solzilcem? Pravica do orožja bi morala biti dostopnejša.

  Slovenija ima ZELO stroge zakone glede posesti orožja, ki lastnika stanejo, kar nekaj časa, truda in denarja. Skupni imenovalec je, da moraš imeti za posest orožja tehten razlog in ustrezno psihofizično pripravljenost. Do nedavnega je bila večina umorov in ubojev storjena s hladnim orožjem, strelski obračuni so se začeli šele v zadnjem času zaradi velikih količin orožja na črnem trgu in po dostopnih cenah. Nekaj je seveda tudi dolžniških in mafijskih razmerij. Na vsak način pa potrebujemo lastniki hiš, orožje za lastno varnost, vsaj tisti, ki imamo hiše v bolj odročnih krajih na samoti.

  • Novakec1

   Po zakonodaji se ne smeš branit, ga boš nahebala.

   • centurion

    Ampak ostala živa in nedotaknjena….

    • Novakec1

     Vprašanje kaj bodo naši organi naredil?

   • cosmosjasnovidec

    Tako zakonodajo si lahko zatlačijo tisti kateri so jo izrekli v svoje riti.
    Pri meni popolnoma naleti na gluha ušesa.

    • Novakec1

     To razlagi zakonodajalcem, piscem človekovih pravic in bruseljskim bukselnem ki z direktivami krojijo tvojo in mojo usodo

  • MarcusAurelius

   Pa nabavi. Ni drago cca 500 € za dovoljenje za nabavo in potem registracijo. Kos ki dobr useka je pa že od 300€ naprej. Poceni če se mene vpraša. Strelivo je pa potem dražje, ampak tu je bolj vprašanje kako dobra hočeš biti.

   • Ana Job

    Pameten nasvet, ravno včeraj mi je podobno predlagal tudi prijatelj ter me seznanil, koliko je v Sloveniji športnih strelcev, registriranih v strelskih društvih. V oboroževanju za lastno varnost, ne vidim namreč ničesar spornega, prej nasprotno.

   • tasilo

    Tokareva dobiš že za 200. Pa kar dobro useka. Futer pa lahko potem ponucaš še za špagina (390€).in sudajeva (244€), ki pa še malo bolj usekata.

  • indijanka

   Rastla sem s puškami, ker je bil dedek zbiratelj in orožje mu je bilo všeč. Znal pa je krotiti svoj temperament. Samo razumni in disciplinirani ljudje lahko posedujejo orožje. Nisem prepričana, da je veliko takih.

   • Ana Job

    Država oboroževanju itak ni naklonjena, je pa tako, več norcev je za volanom, kot norcev s puškami, v vsakem primeru pa lahko potegneš kratko.

    • indijanka

     :) tudi sama imam rada hitrost. Tega se morm odvaditi.

   • centurion

    Orožje ne ubija.
    Ubija ČLOVEK.
    Če želi človek-kriminalec doseči namen, bo orožje nabavil na črnem trgu.
    Zato pravim, da naj bo orožje (skoraj) v vsaki hiši.
    Poglej Ameriko, največ umorov v državah z najstrožjo zakonodajo(Californija),
    najmanj pa v državah z liberalnim pristopom do orožja(Texsas).

    • indijanka

     Glede tega imaš prav.

   • Ales Ciril

    Kdor ima slabe namene, gre itak pogledat na črni trg, kdor pa kupi legalno, praviloma nima slabih namenov.

    • OrangeHitler

     Žalostno, da smo se pustili prepričati, da to res potrebujemo. Ko se začnejo te isti domoljubi pobijati med seboj v državi, ki je znana po konzumaciji alkohola… saj veš kam merim.

     • Ales Ciril

      Ne razumem, kaj hočeš povedati.

     • OrangeHitler

      Pravim, da v državi ki je znana po konzumaciji alkohola ni pametno ljudi oboroževati. Kajti streljati bi se začeli ravno ti, ki te ukrepe zagovarjajo…
      Poleg tega pa – a smo res tako grozno ogroženi, da moramo biti konstantno pripravljeni na streljanje?? Nekateri tu zagovarjajo takojšnji umor vsakega, ki si drzne stopiti na našo posest – kao Teksas nam mora biti vzor…WTF???!!!!

  • racman Jaka

   Ančka, pametno bučko imaš, dobro te je brati in pohvaliti te moram!

   Oboroževanje je pravica ljudstva!! Stalin je razorožil ljudstvo, nato je pomoril 30 milijonov ljudi. Tudi v Sloveniji se zaostruje zakonodaja… Ne dovolite, da vas dobijo nepripravljene, zaščitite se. Kandidat republikancev v Ameriki Ben Carson je dejal, če bi žrtve terorističnega napada v Parizu imele s seboj orožje bi bile žive. Ne zasmehujte Američanov, ker imajo skoraj vsi orožje pri sebi, tako gre na oni svet mnogo pokvarjencev, ki bi se drugače izognili roki pravice.

  • Ales Ciril

   Nabavi dva kavkaška ovčarja :p …sicer pa bo v skladu z direktivo EU v nekaj mesecih v Sloveniji sprejet nov, precej ostrejši zakon. Imena Slo poslancev v EP, ki so glasovali za to direktivo, so znana in upam, da jih Slovenci kaznujejo z neizvolitvijo. Edini, ki so se uprli tej direktivi, so Čehi, ki bodo pač naredili orožje za varnost precej bolj dostopno, v varnost države pa EU komisija ne more posegati.

 • tramal

  Tudi v Sloveniji imajo miljon kosov orožja ,samo da to orožje ima mafija ,preprodajalci kokaina ,lopovi in komunajzerji .Pošteni pa ga ne smejo imeti za svojo obrambo

 • centurion

  Imam znanca, ki ima eno igračko na črno. Pravi, da se ne bo zajebaval s
  ceremonijami državne birokracije. Je ni in je ne želi uporabiti, vendar pravi,
  da bo toleranco nasilja na svojem privatnem dvorišču ali v hiši s strani nepovabljenih osebkov določil on in ne država.
  Toleranca pa je zero, 0.
  In kako ima prav.

  • Ana Job

   Nekaj mesecev nazaj se je v Zasavju med spanjem zakoncev zgodil oborožen napad. Pretepli so ju in oropali. Neslišno so odprli ključavnico vrat in to ni prvi primer. O takih napadih policija nič kaj rada ne govori, ker primer kliče po tem, da bi morali imeti ljudje v svojem domu, orožje za lastno varnost.

   • centurion

    Glej, za prvo silo moraš imeti pri roki vsaj elektrošoker.
    Dobiš ga za 30-60€. Primeren za v žep ali torbico. Zaustavi
    migranta od 100kg ali napadalnega psa na sprehodu.
    50.000voltov je solidno zdravilo za soliden denar.

    • Ana Job

     Ta moment imam le solzilec, bom razmislila tudi v tej smeri, ki jo predlagaš.

    • Ana Job

     Ta moment imam le solzilec. Bom razmišljala tudi v tej smeri, ki jo predlagaš.

  • tasilo

   To, da pravi, “da se ne bo zajebaval s ceremonijami državne birokracije”, je bollocks, lariifari. Prav nobene posebne ceremonije državne birokracije ni, je pa država postavila pravila igre. Naj se raje pozanima in izobrazi. Če pa ne želi ali ne more dobiti legalnih papirjev, pa pomeni, da je zadaj verjetno kaj drugega.

 • racman Jaka

  Rokomavh Ratata bo jezen, ker me hvališ. ;-)

 • Anton blabla

  “Čehi se bojijo terorizma in migrantov: Doma hranijo kar 850 tisoč kosov strelnega orožja!”

  ——> očitno so sprevideli da na represivne organe kot je policija ni več za računati, kot tudi pri nas ne

  sarkazem press

 • xtc

  Slo levaki so proti temu ,da bi ljudje imeli orožje za hišno obrambo,kar je v večini normalnih držav popolnoma normalna stvar,proti so pa zato,ker potem nebi mogli hoditi ropat in krast s hiš in štal kot so med drugo vojno.

 • El Pistolero

  Kot je že dr. P. Umek (krim. psiho.) povedal, je prevelika liberalizacija orožja pri nas, huda napaka. Namreč, ko nas obišče ropar, bo zelo verjetno uporabil zgolj airsoft pištolco ali pipec, ker je možnost, da bi imela žrtev pravo orožje pripravljeno za uporabo, izredno majhna. Tudi policaj bo prekleto premislil preden bo prijel za orožje pri kakšnem dogodku. V primeru vsesplošne civilne oborožitve, ne bi bilo manj kriminala, ampak bi se ta v večini primerov končal z resnejšimi posledicami. Kriminalcev bi bilo povsem isto število, le “opremljeni” bi bili s pravim orožjem. Kot tudi policija bi vsakršno prehitro kriljenje z rokami senkcionilala s streljanjem.

  • Ales Ciril

   Čudno, ameriške izkušnje (recimo mesto Kenneshaw) kažejo povsem nasprotno.

   • El Pistolero

    Izkušnje republikancev? :) Dokaži s študijo narejeno na globalni ravni in iz verodostojnega vira, ker je sicer podobno, kot bi tule spraševal, kdo misli, da je JJ faca. :)

    • Ales Ciril

     Poglej si statistiko, je na netu, pa še malo v Švico, kjer ima vsak vojaški obveznik doma avtomatsko puško in 20 nbojev, ex obvezniki pa polavtomatske puške, pa država vsako leto za vaje časti strelivo, ali pa v Veliko Britanijo, kjer so tako rekoč izkoreninili strelno orožje med civilisti, sedja pa imajo take prbleme zaradi uporabe nožev, da razmišllajo o prepovedi nožev s konicami, s sabo ga pa razen nekaj izjem, itak nihče ne sme nositi. Ja, žrtev strelnega orožja je pa manj. :)))

     • El Pistolero

      Torej si si že sam odgovoril… ŽRTEV JE MANJ. Nekateri narodi so zreli za to, drugi preprosto niso. Ni problem v tistih, ki so do orožja odgovorni. Problem je v tistih, ki si z orožjem jemljejo dodatne pravice… in ekstremistično razmišljanje “le s puško se bom lahko branil”, nakazuje ravno ne to.

     • Ales Ciril

      V Sloveniji je zelo malo žrtev strelnega orožja in zelo malo umorov. Kaj bo, ko se vrata na široko odprejo raznim osebam, katerih ozadje je preverjeno ravno toliko, kot vemo o glakasiji daleč daleč stran…

 • Uroš Palhartinger

  Več kot je orožja v civilnih rokah, manj je kriminala..

  V ZDA je kriminala največ tam, kjer je orožje prepovedano ali zelo omejeno, naprimer New York in Kalifornija…

  Najmanj kriminala je na jugu ZDA…