fbpx

[FOTO] Cena vojaškega udara visoka: najmanj 90 mrtvih, 1154 ranjenih. Koliko bo kaznovanih?

(Foto: epa)

V poskusu vojaškega udara v Turčiji je umrlo najmanj 90 ljudi, 1154 pa je ranjenih, poroča turška državna tiskovna agencija Anadolu. Oblasti so po državi prijele 1563 pripadnikov vojske. Kdo stoji za uporom še ni znano, odpira pa se vprašanje, kako se bo Erdogan maščeval, čistka se je namreč že začela.

Na izrednem zasedanju se je sestal turški parlament v Ankari, ki je bil ponoči tarča letalskih napadov. Na generalštabu vojske v Ankari se je predalo okoli 200 vojakov, kjer je skupina pučistov ponoči skušala prevzeti oblast. Generalštab varujejo posebne enote, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

(Foto: epa)

(Foto: epa)

Čistka že poteka
Anadolu je tudi poročala, da so 5 generalov in 29 polkovnikov odstavili po nalogu notranjega ministra Efkana Ale. Yildirim je po poročanju dpa dejal, da je bil eden od generalov, ki so izvedli udar, ponoči ubit. Po navedbah AFP so ubili skupno 104 pučistov.

(Foto: epa)

(Foto: epa)

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je poskus državnega udara označil za izdajo, naznanil maščevanje oziroma obljubil, da bodo krivci plačali visoko ceno.

(Foto: epa)

(Foto: epa)

Jure Ferjan