fbpx

Cepljenim Američanov ni več potrebno nositi zaščitnih mask na prostem

Foto: epa

Zdravstveni uslužbenci v ZDA so naznanili, da lahko cepljeni Američani zapustijo svoje domove brez zaščitnih mask. S tem se postopoma ukinja omejitve, ki so bile uvedene zaradi epidemije covida-19 v tej državi. 

Vodja centrov za nadzor in preprečevanje nalezljivih bolezni Rochelle Walensky je v torek sporočil, da so za cepljene osebe, dejavnosti na prostem, varne. Tisti, ki so prejeli vse zahtevane odmerke za covid-19, se lahko udeležujejo manjših shodov na prostem, ali obedujejo skupaj z ljudmi iz drugih gospodinjstev in to brez mask, poroča FT

Maske pa bodo še vedno priporočljive v primeru množičnih zborovanj, množičnih športnih dogodkov, kjer je težko vzdrževati medsebojno razdaljo, poleg tega pa nekateri ljudje morda niso cepljeni. Prav tako se lahko v polnosti cepljeni ljudje udeležujejo aktivnosti v zaprtih prostorih, kot so verski obredi, obedovanje v restavracijah in barih ter se udeležujejo vadbenih skupin. Ameriške oblasti ob tem upajo, da se bo čim več ljudi odločilo za cepljenje.

Domen Mezeg