Češki predsednik: Turčija ni sposobna drugega, kot da migrante vrže v zapor

Vir: EPA

Češki predsednik Miloš Zeman, ki je tudi sicer znan po ostrih izjavah, je ocenil, da Evropski uniji ne bi bilo treba dati 3 milijard evrov za Turčijo. “To je stran vržen denar,” je glede reševanja migrantske krize dejal za češko televizijo TV Prima dan pred vrhom EU s Turčijo.

“Turčija ni sposobna in ne pripravljena, da stori karkoli glede migrantov, razen tega, da jih vrže v zapor, kar pa se najverjetneje ne bo zgodilo,” je dejal češki predsednik Miloš Zeman.

Dogovor, ki ga je vrh EU podpisal z Ankaro, Turčijo obvezuje, da v zameno za tri milijarde evrov in hitrejša pristopna pogajanja za EU – zaustavi priliv migrantov. Dogovor ni prinesel želenih rezultatov, kar je v Evropi povzročilo precejšnje nezadovoljstvo, poroča Index.hr.

Zeman: Migranti bi se morali boriti proti IS
V preteklem letu so države EU prejele 1,25 milijona prošenj za azil, kar je skoraj še enkrat več kot leto dni poprej. Zaradi tega so migrantsko krizo mnogi primerjali z invazijo – podobno pa jo je označil tudi Zeman. Češki predsednik je prepričan, da bi morali mladi migranti iz Sirije, Afganistana in Iraka, ki sestavljajo večinski del migrantskega vala, poprijeti za orožje in se na domačih tleh boriti proti Islamski državi.

Ž. K.

 • rubec

  ““To je stran vržen denar,” je dejal za češko televizijo TV”

  Mogoče ena milijarda, preostali dve pa ne. To bo Erdogan pobasal.

  • dob

   Sem slišal, da bo Erdogan spremenil ime v Slövönzü, ker bo tako laže kandidiral za mesto precednika UN namest Türka.
   Bo še rabu dnar.

  • samsara

   Pa ne pozabit na njegovega sineta, ki je ob posel s sirsko nafto, tax-free.
   On tudi rad gre na dopust in kaj bo ena milijarda za sina teko pomembnega vladarja kot je Erdogan?

 • Stajerka

  Res me zanima, kakšne adute ima v rokah EU, če Turčija pobaše denar in ne stori nič v zvezi z migrantsko krizo?!
  NOBENIH možnosti in sankcij, je moje mnenje! Niso bili sposobni parirat Grčiji, ki je članica EU, ne da bi lahko parirali Turkom, muslimanske veroizpovedi!

 • Unikatna

  Seveda Turčija izsiljuje za denar in vstop v EU!!!

 • Ruggedplant

  Opozarjam le, da je vsesplošno udrihanje po Turčiji in Erdoganu v tem primeru vsaj hipokritsko, če ne kaj drugega. Hipokritsko zato, ker je Turčija podobno kot Evropa nič kriva za nastalo situacijo v Siriji, vam pa se zdi samo po sebi umevno, da bodo Turki tiho trpeli, Erdogan pa stisnil rep med noge kot večina evropskih politikov. Ko glas za zaščito svojega naroda povzdigne Orban, mu ploskate, ko enako naredi Erdogan, mu žvižgate.

  Če pa se vam zdijo 3 milijarde € pomoči Turkom nezaslišane, naj vam povem naslednji podatek: migrantska (pri njih še begunska) kriza je zaenkrat Turke stala že reci-piši 9 milijard € (!). Naj to mirno požrejo medtem ko jih Merklica in Skandinavci še naprej vabijo k sebi?!

  • Mihilus

   Pa koga ti hecaš? Oskrbovalne poti za ISIS potekajo preko Turčije in neposredno preko Erdoganove družine.

   • pokvarjeniSvet

    Erdogan je kriminalec in zločinec. Ampak NATO ga podpira ! je njihov zaveznik

    • Ruggedplant

     Smo spet na Radio Moscow al kaj?

     • pokvarjeniSvet

      Ne, Radio razum, lastno razmišljanje izven manipulativnih medijev in sovobodno mnenje neoporedeljenih, ki ne rabimo Putina ali zionistov, ki bi nam govorili komu naj verjamemo, imamo dovolj svoji glavi, da se objektivno se odločimo in vidimo gledamo na zadevo, kar se da objektivno.

      Ti boš svoje vedno branil ne glede koliko dokazov in argumentov ti predstavim, ker vidiš tisto kar hočeš videti in verjameš v to kar ti hočeš verjeti. Samo dobronamerni nasvet :) =).

     • pokvarjeniSvet

      katero radio je pa bilo to, ko se je govorilo o orožju za množično uničevanje v Iraku ?

     • Ruggedplant

      Isti radio, isti ljudje, ista propaganda. Kdor verjame, da Sadam ni imel orožij za množično uničevanje, najbrž verjame tudi v to, da so slovenski demokrati po 2. vojni prostovoljno pustili komunistom prevzem absolutne oblasti.

      Tako pač totalitarni režimi ne funkcionirajo – sta edino 2 panogi v katere mastno vplačujejo: privilegiji partijske kaste in vojska. Sadam pa je bil eden najbolj tipičnih tovrstnih diktatorjev.

     • pokvarjeniSvet

      orožje za množično uničevanje v Iraku je Teorija Zarote

      kateri bebec še verjame v to ?

   • Ruggedplant

    In? Sem kje pisal o Erdoganovi čistosti? Glede na škodo, ki jo je Turčija utrpela kot posledice vojne, jih pa razumem tudi v primeru trgovanja z zločinskim ISIS-om, čeprav slednje NI dokazano. Zaenkrat gre le za natolcevanje Ruske propagande – že po tem KDO sproži govorice, si lahko ustvarimo precej realno sliko o njeni resničnosti. kdaj je nazadnje uradna Rusija govorila resnico na mednarodni politiki namreč ne pomnim.

  • garfi

   Tehtnico imaš pokvarjeno
   Namerno ?

   • Ruggedplant

    Ne putiniziraj, argumentiraj.

  • pajot

   he,he,he, a si ti turk mogoče?

   • Ruggedplant

    Zgolj komentator, ki stremi k resnici in objektivnosti za razliko od nerazmišljajoče množice, ki se jim tudi sanja ne o situaciji v kakršni se je znašla Turčija, tako ekonomsko kakor strateško ter zato naseda ceneni ruski propagandi z enakim žarom v očeh kot pred 70 leti, ko se je v te kraje naseljeval njihov revolucionarni agitprop. Erdogana kot državnika cenim izključno zato, ker se je odločno postavil za svoj narod in se ne pusti ustrahovati ali prenesti okoli nobenemu. Ne podpiram pa ga kot koruptivnega politika, trinoga, proislamista – to je že druga tema.

  • Peter

   Breme, ki ga nosi Turčija je veliko. Res je.
   Če pa bi takoj zaprli meje in ne bi izsiljevali Evrope (tako kot Grčija in njene levičarske kvazi vlade), bi danes bila situacija precej drugačna, kot je. Pa še zblojena multikulti Merklca, pa mamo, kar mamo. In kar bomo imeli, no.

   • Ruggedplant

    1. Glede na to, da je Turčija ena od prvih varnih držav, bi bilo zapiranje meja nehumano in genocidno, tu ni debate, zato ta argument odpade.
    2. Grčija, Hrvaška, Slovenija,… SO članice evropske unije in imajo do nje dolžnosti in od nje koristi, pa se svojih temeljnih dogovorov o varovanju meja NE držijo, zakaj neki naj bi se jih Turčija, ki jo EU celo blokira pri vstopu?? Le kako lahko drugim (ki nam niso dolžni ničesar) očitamo nekaj česar niti sami ne naredimo? Da ne govorim o tem, da smo migrantski val (EU oz. Nemčija) celo zakuhali.

  • pokvarjeniSvet

   krivi so američani, to so glavni krivci oz njihovi diktatorji iz ozadja, res je ! Oni so napravili vojne na BV in Severni Afriki dokler se niso vmešavali ni bilo tega sranja.

   Samo Erdogan je kriminalec in zločinec ter diktator, samo NATO ga podpira, je njihov zaveznik !

   • Ruggedplant

    Seveda, ker sranje je samo tam kjer je vojni konflikt, diktature so pa čisto v redu, ane? Resnica v kakršno sam verjamem pa je prav nasprotna – tam kjer je vojna, je to vsaj dokaz pluralizma (v Siriji so udeležene celo 4 domača gibanja), totalitarne države, kjer ne poka, pa so najhujše zlo, ker je očitno opozicija tako onemogočena, da niti do orožja ne more priti in družbo razjeda strahovladno enoumje. Tako v Vzhodni nemčiji, SZ, Jugi, Belorusiji, Severni Koreji,… navzven res ni bilo sranja, je bila pa notranja represija takšna, da bi bilo bolje 100 vojn za vzpostavitev dokončne svobode. V Sloveniji tega ni bilo, nihče ni prišel pravočasno bombardirati Titovega režima in poglej posledice. Na stotisoče mrtvih oporečnikov režima, milijoni zaprtih, izseljenih, izropana država in neprekinjen stik z isto zločinsko ideologijo.

    • pokvarjeniSvet

     Zakaj pa pol toleriraš diktaturo ZDA. V ZDA je tudi diktatura je treba vojno pol po tvoji logiki tudi tam naret. Če je ZDA prava “demokracija” in resnična volja ljudstva sem jaz pecikl. Republikanci in Demokrati drugih ni in oboji zastopajo interese banditov iz ozadja. Ni bilo nobene javne razprave o GSO, frackingu, o poučevanju teoriji spola in homoseksualnosti v šolah, o policijski državi o uvedbi nove zakonodaje kjer lahko policija aretira brez sodnega naloga in brez dokazov te pol lahko poknejo na Guantanom. Si si sploh prebral ameriške zakone ali flancaš na suho ?

     ZDA je daleć od demokracije da sploh rečeš da je to demokracija izpadeš neverodostojen v trenutku. Če je to tista prava “demokracija” kjer ti vlada peščica ljudi in ti daje občutek kot da si v resnični demokraciji…pol hvala lepa za tako “demokracijo” jo ne rabim.

     Imajo amerikanci sploh kaki referendum vsaj ? pri nas v Evropi je vsaj večkrat kaki referendum….čeprav je vprašljiv rezula7tat (ali je res to resničen rezultat ali prirejen).

     Primer Francije ko sta se naenkrat povezali dve “različni” stranki Republikanci (desnica) in Socialisti (levica) proti Nacionalni fronti (Le Penova stranka domoljubov) ….kjer se se poslužili marsičesa da so preprečili zmago Le Penove stranke ki je v prvem korgu lokalnih volitev dobila absolutno večino in pol v drugem krogu drastičen radikalen preobrat …meni so taki preobrati zelo sumljivi, sploh povezave “ideoloških” nasprotnikov (vsaj za javnost so nasprotniki), kadar je treba neko novo stranko s skupnimi močmi zatreti.

     Da o večini svetovnih medijih ne govoriva vse usklajeno, dokaz sedanja migrantska kriza kjer skoraj vsi mediji usklajeno poročajo in napadajo tiste ki rečejo da so proti migrnatom ali pa rečejo da korajo zakoni in dolžnosti veljati za vse enako. Vsi ti mediji te označijo za nacistia, sovražnika številka 1, ksenofoba, nazadanjaka….in samo čakam da bodo še racije začeli predlagat za tiste ki imajo drugačno mnenje kot nam želijo vsiliti mediji, za katere lahko sam preverjaš kdo so lastniki in s kom so povezani.

     Na Zahodu ni demokracije je lažna demokracija ni nič boljše od BV, Rusije glede tega….je samo razlika v tem da ti dajo občutek. Pa še nekaj ta standard ki ga imamo so nam priskrbeli naši predniki vsaka čast in slava jim. elita globalisti so pa tisti ki to izkoriščajo prispevali pa niso nič za naš standard in razvoj še celo zavirajo ga.

     Vsi vemo da so bili električni avti, avti na vodik…ipd. že pred desetletji patentirani in bi že vsaj 2 desetletji lahko zapustili nafto…to bi pomenilo za BV in Severno Afriko nič več živeti na račun nafte, ampak preusmeritev v druge panoge kjer pa je že potrebno pravo tehnično znanje in predvsem delo. Najlažje je nafto črpat, ko ne dovoliš drugim alternativnim tehnologijam, da se razvijejo.

     Demokracije ni nikjer prave, je zgolj odstopanje pri določenih zadevah.

     Standard ki ga imamo na Zahodu pa lahko zahvalimo samo pametnim ljudem z znanjem, sposobnostjo in delovnostjo in ne tej lažni demokraciji.

     Če misliš da smo v demokraciji zakaj pol ne kandidiraš s svojo stranko ?
     ker dobro veš da je nemogoče.

     Sicer pa mimogrede, kako veš da je tista diktatura tam v Siriji, Libiji in Iraku res tako slaba za tamkašnje ljudi ?? misliš da je sedaj bolje ?

     Kdo pa si ti da lahko sodiš kaj je pravi sistem za bližnji vzhod in Severno Afriko ? mogoče pa tam glede na sedaj videno ne more drugače funkcionirat kot z trdo roko ? ker konce koncev so sedanji migranti dokazali da rabijo trdo roko, in da kazni tam doli morajo biti stroge (sekanje rok in kamenjanje), da te divjake umirijo, ker so sedaj v Evropi ponoreli posiljujejo, se pretepajo, izsiljujejo, ropajo, ubijajo…ipd.

     Ker če jim ne vladaš s trdo roko se vedejo zelo barbarsko.
     Jaz kot Evropejec sem nagnjen k temu da hočem čimveč samoodgovornosti samemu sebi, ne rabim voditeljev ki me vodijo kot ovco, hočem biti čimbolj samostojen, samo odločujoč…ipd.

     Jaz bi rabil državo kjer so ljudje podobni kot jaz. Se pravi pravi Evropejci, kateri razmišljajo s svojo glavo ne z Ameriško ali BV. Se pravi, da nimajo BV in severnoafriško mentaliteto in tudi ameriške ne, kjer ti TV, CNN, Fox in njihovi politiki perejo mozak kako oni odločajo v tvoj interes pa ja ne….kako so bili demokratično izvoljeni hahaha.

     Tam če nisi tako bogat ko Donald Trump sploh kandidirat ne moreš, razen če ti plačajo bankirji, korporatisti (samooklicana elita) kampanijo, kateri že sedaj financirajo Stranke kot so Republikanci in Demokrati isto sranje, drugo pakovanje.

     Če še kje imajo kanček volje ljudstva v ZDA ,je to še ameriški Jug (Sicer Rednecki) kot je Teksas vsaj pri nošenju orožja se ne dajo….ampak kako dolgo še ko bo to prepovedano na Zvezni ravni po celi državi bo problem.

     Se pravi demokracija je nujno potrebna v Evropi oz v državah z Evropskim in DaljnoAzijskim prebivalstvom, samo je treba ljudem dovoliti, da odločajo in ne sedaj ko si nobeden pošten ne upa kandidirat, ker se zgodi scenarij JFK, pri nas pa Kramberger. Novi Svetovni red je fakt za katerega se resnično borijo in so že uspešni. Če meni ne verjameš in te ne morem prepričati da je to slabo in da to pomeni Svetovni diktatura ozke skupine ljudi, ki sedaj nadzirajo ZDA pa se pozanimaj sam in poglej kako je Svet tam kjer imajo američani močan vpliva, koliko svobodne volje še ti ljudje sploh imajo in če je njihovo mnenje lahko upoštevano čeprav je v nasprotju te elite. Tudi EU kot sam vidiš vse delajo zadnje čase za zaprtimi vrati, čeprav je večinska javnost proti, se oni požvižgajo nato oni so diktatorji v demokratični preobleki in se jim jebe če cela EU proti njihovim odredbam pa naj si bo to glede kemikalij, GSO, poučevanje teorije spola in homoseksualnosti v šolah, frackingu. vsiljevanju in sprejemanju migrantov, NATO vojne….ipd.

     Ne rabiš mi nič verjet, samo resnici ne moreš ubežat.

     • Ruggedplant

      Res si se potrudil z dolgim odgovorom, že zato sem ti moralno primoran odpisat, se pa strinjam s tako majhnim deležem napisanega, da bi ti moral replicirati praktično vsak stavek in ven bi prišla tako neprebavljiva celota, da nima nikakršnega smisla – sploh ker sva te debate že dala parkrat čez in vedno padeš iz teme. Konkretno na moj komentar nisi repliciral oziroma ga zanikal, pač pa si celoten odgovor namenil blatenju ZDA, čeprav jih sam niti omenil nisem. Zanimiv pa mi je ta tvoj fanatizem, da se tako kot zmedeni komiji ves čas brezglavo zaletavaš v demokracijo ZDA, ki že stoletja veljajo za njeno zibelko in so kljub svoji velikosti, multikulturnosti že stoletja največja svetovna velesila na vseh področjih, kjer je delujoča demokracija nujna osnova. Seveda, da ni vse rožnato, tega nihče ne trdi, seveda so tudi tam močni gospodarski lobiji, ki do določene mere vodijo državo, ampak ključno je to, da so te korporacije prišle do denarja na konkurenčnem trgu in da niso same, pač pa plavajo v morju s samimi morskimi psi, kjer preživijo le najboljši. Osebno nimam problema s tem, da iz prostega trga vznikli gospodarski subjekti vodijo državo, imam pa velik problem, ko država vodi gospodarske subjekte, kot se to dogaja v vseh oblikah komunizma in razlika v delovanju tako gospodarstva kakor demokracije je očitna.

     • pokvarjeniSvet

      Zanimivo da vedno ko povem kje je jedro problema glede vojn glede sistema samega me označiš za komunista.

      Zanimivo je ko se večkrat predlagal javno neposredno demokracijo ki je najvišja oblika in resnična demokracija, ker če to ni demokracija kaj pol je ?

      ti mene seveda etikiraš za komunista. Samo kaj pa pol jaz lahko neokga etikiram ki zavrača javno neposredno demokracijo – podpornik diktature in totalitarnega sistema ?

      glede nato da ne skrivaš želje po hard core diktaturi nad Svetom s strani ZDA

      zanimivo da vsakič ko kaj napišem proti ZDA te zaboli. Vse lahko kritiziram po tvoje samo teh vladarjev iz ZDA očitno ne smem. Čeprav so ravno oni krivi, da imamo te rdečuhe na oblasti, ker jim dajejo kredite in jim preko proplusa pomagajo…itd.

     • Ruggedplant

      Že nekaj desetkrat sem ti jasno obrazložil vzrok za to etiketo – v to skupino se z nekaterimi svojimi izjavami uvrščaš že takoj na prvo žogo (strah pred zahodom, iskanje zaveznikov v komunistični Rusiji, dvom v demokracijo, ideje o neposredni demokraciji, sovraštvo do lastnikov kapitala (posledično kapitalizma),… Glede na vse napisano, bi rekel, da imaš v svojih izkazanih svetovnih nazorih več komunističnih gledanj od marsikaterega združeno-levičarja, seveda če bi vprašalnih zastavila usmerjen v svetovno politiko.
      Še enkrat: neposredna demokracija je del programa TRS-a in zdaj ZL, so se je pa doslej posluževali izključno totalitarni režimi, ki so vodili evdienco kdo je za kaj volil (znane glasovalne skrinjice in obteženi lističi) in so na ta način lahko seveda poskrbeli, da nadzirajo tiste, ki jim politično niso po volji. Glede na razpredenost Udbinega omrežja v Sloveniji, se ne bi čudil, če obstaja takšna baza tudi za marsikaterega Slovenca – predlog neposredne demokracije je dobesedno avtocesta za tudi formalno uvedbo policijske države – zaenkrat se lahko domoljubi na volilnih lističih skrivamo za anonimnostjo, če bi bile te stvari javne, pa vprašanje kdo bi si še upal voliti ne-levo, sploh če ima pred sabo še življenje in kariero.
      Še na kratko o ZDA – o nefunkcioniranju ameriške demokracije mi nisi postregel niti z enim konkretnim podatkom, jaz pa ti lahko povem le to, da gre za najmočnejšo državo na svetu že celo stoletje, zdaj pa razmisli če poznaš kakšen primer iz zgodovine, kjer bi bilo to možno v totalitarizmu.

     • pokvarjeniSvet

      kaka komunistična Rusija jaz vidim več komunizma v EU in ZDA kjer volja ljudi nič ne velja. Nihče ne pravi da moramo Rusom lizati rit, ti si tisti ki pravi da moramo američanom lizati rit ! To je problem da ti podpiraš totalitarizem s strani vodstva ZDA kjer narod nima izbire in hkrati ne dovoliš da bi Slovenija bila neodvisna in se sama odločala s kom bo poslovala brez komande ZDA. Katerakoli država ima pravico da nam diktira in pogojuje s kom naj sodelujemo ? nobena NE Rusija in NE ZDA in NE katerakoli država na Svetu !! Ti pa praviš naj ližemo spermo amričanom…NE nebo šlo ! ker to je isto pol kot komunizem !

      neposredna javna demokracija je 100% kristalno jasna nedvomna volja ljudstva, vse ostalo se da manipulirati in prirejati, mediji pa dajejo vtis da dejansko ljudje tako mislijo, pa temu ni tako.

      Samo komunisti, zionisti in podobni totalitarci se bojijo in nasprotujejo neposredni javni demokraciji.

    • pokvarjeniSvet

     Zakaj ne osvobodijo Slovenije ? ti in jaz veva, da je v Sloveniji diktatura rdečih ! in zakaj tega CIA ne ve ??? če tega ne vedo pol so kompletno nesposobni bedaki….ampak dvomim CIA in state department vesta več o Sloveniji kot jaz in ti skupaj.

     • Ruggedplant

      Zakaj ne osvobodijo Slovenije?
      1. Ker je pred njo vsaj še 30 držav, ki so precej bolj potrebne vojaške intervencije
      2. ker smo članica EU – in bi moral biti ta nadzor pod njihovo jurisdikcijo
      2. Ker tega, da živimo v diktaturi ne vedo niti sami Slovenci (70% njih), niti Evropejci. In kjer niti v ljudeh same države ni želje po tem, je vsako posredovanje brez smisla (v 25 letih ne pomnem enega samega protikomunističnega shoda demokratov (desnice) na katerega bi prišlo nad 20.000 ljudi (torej 1% Slovencev!)
      3. Strateško smo popolnoma nepomembni in vojaško posredovanje v državi, ki je nihče nima za tiransko (razen nas redkih političnih disidentov, t.i. drugorazrednih) sredi EU bi bilo izzivanje svetovne vojne, saj si Evropa niti pod razno ne upa priznati, da skozi sito v svoje nedrje spušča ideološko radikalne in gospodarsko nezdrave države in bi to štela kot napad na njeno suverenost. Če pa bi Forum 21 sedel na vrtincih nafte, bi bila pa seveda druga zgodba, saj bi s tem dejansko škodili ne le lastnemu prebivalstvu pač pa tudi ostalemu svetu.

     • pokvarjeniSvet

      Ni važno kakšne izgovore vlečeš (zakaj ne ukrepajo) to je irelevantno v tej najini debati, važen je fakt in dejstvo da ZDA vodstvo točno VE kdo vlada Sloveniji oz kdo je na oblasti in to boljše kot katerikoli človek v Sloveniji.

      si se vprašal zakaj EU to počne, da spušča radikalne ideološko radikalne in gospodarsko nezdrave države ? Kdo stoji za tem ? in čigavi milijone in milijarde so v podporo temu ? Ko boš poznal pravilen odgovor, se mi javi. Do takrat pa ti želim lep dan, nasvidenje.

     • Ruggedplant

      Seveda da vedo – so what? Ti si omenil vojaško posredovanje in jaz sem te z odgovorom prizemljil, kje vidiš izgovore?

      Zakaj EU to počne? Sam vidim kar nekaj možnih vzrokov, ampak najpomembnejši zna biti prav tisti, ki si ga najmanj želiš – vsaj 50% zahodnih evropejcev v svoji naivnosti (ali levičarski norosti) dejansko tako razmišlja, čemur se glede na to, da so iz družbe že davno izgnali Boga, torej religijo na podlagi katere je v zgodovini nastala velika večina teh držav, nacionalno zavest, domoljubje, ki jih je zamenjal zlagani humanizem. Treba pa je upoštevati tudi to, da je velik del evropskih levakov in refugees welcome strank sestavljen tudi iz nemajhnega števila tistih priseljencev, ki že desetletja parazitirajo svoje države in bodo seveda podprli vsako politiko, ki odpira vrata še njihovim bratrancem, tetam, stricem,… Prav gotovo obstajajo tudi določeni lobiji, ki jim to koristi, kakor tudi obstaja še več lobijev, ki jim koristi da vojni NI, ampak zgolj totalitarni režimi v katerih zlahka kontrolirajo trg. Vendar to je že področje teorij zarote v katere se ne spuščam, ker se mi zdijo vse preveč podobne gostilniškim razpredanjem.

     • pokvarjeniSvet

      kdo je opral tem ljudem mozek, sami sebi si ga niso morali ?

      kdo financira te manipulatorje v toliko državah usklajeno z velikim medijskim pompom in kampanijami ?

      zakaj tako levi in desni podpirajo migrante

      Desni stranki kot sta CDU (Nemčija) in La Republicans (Francija) sta 100% za migrante…in še mnogo več jih je.

      Naključij ni, nekdo z veliko kapitala stoji v ozadju

      poglej si lastništvo svetovnih medijev !!! naključij ni !

     • Ruggedplant

      Kdo jim je opral možgane? Zgodovina, manjko vojaških konfliktov, negativna selekcija zaradi preudobnih razmer za življene, enake stvari, ki so do dekadence prignale ogromno Rimsko cesarstvo, ki so jih na koncu pokorili barbari. Naj te opomnem, da Evropa ni tako “soft” šele zadnjih 20 let, ampak so se njeni najrazvitejši narodi že v 13, 14, 15,… stoletju obnašali zelo podobno današnjim levakom, kvazihumanistom. Muslimani so si s silo vzeli najsvetejši del zemlje tako za Jude kakor kristjane, nakar je Evropa odreagirala z nekaj križarskimi pohodi, to pa je bilo to. Muslimani so zavohali strah in apatijo Evropejcev in z vso silo udarili iz Azije v Evropi in kar 6 stoletij kontrolirale takorekoč celoten Balkan. Ves preostali del Evrope se za to ni menil in je pustil, da se z otomanskimi klavci spopadajo prizadete države, saj da se tisto njih ne tiče. Identična situacija je tukaj zdaj. Celotna Evropa se že 15 let posmehuje iz ameriške vojne proti terorizmu, nekateri jih imajo za paranoike ki povsod vidijo same nevarnosti, potem pa se nam je kar tako iznenada zgodil napad v Londonu, Parizu, Madridu in šele sedaj se nekateri počutijo ogrožene – nekateri pa še vedno ne, ker jim pač ni umrl ali bil napaden noben OSEBNi prijatelj ali sorodnik – egoizem Evropejcev ne pozna meja.

      V Nemčiji in Franciji so zaradi odprte migrantske politike v prejšnjih desetletjih že v takem dreku, da na demokratičen način skorajda ne morejo več vzeti države v svoje roke – niti eni niti drugi z desnice si zaradi nacionalno-verske pripadnosti velikega dela volivcev ne morejo več privoščiti migrantom neprijazne politike, saj se s tem obsodijo na volilni neuspeh. Kakor omenjeno, pa seveda obstajajo tudi “vojni dobičkarji”, ki jim določena situacija nosi dober denar in seveda skušajo s svojim vplivom tok zapeljati na svoj mlinček. Razlika med nama je v tem, da sam tem lobijem namenjaš po mojem mnenju veliko preveč pozornosti (enako kot konspirativni mediji, ki vedo da gredo take teorije kot za med, tudi če vode ne pijejo 100%), jaz pa jih iz igre ne izločujem, le veljavo jim dajem precej manjšo.

     • pokvarjeniSvet

      In negativna selekecija je kar nastala sama od sebe ane ?

      ti res očitno preveč verjameš v naključja.
      Za mene tam doli ni Svete zemlje na območju Palestine to je za judovske fanatike jaz pa nisem to. Naj imajo muslimani tisti pesek nevredne zemlje če jo hočejo Evropsko to nikoli ni bilo. zadnji kristjani ki so tam živeli so bili Bizatinci (Vzhodni Rimski imperij). Mene zanimajo samo obramba Evropskih držav to pa je od Grčije in Bulgarije naprej, Italije, Španije, Ciper…itd.

      Preveč ti Talmuda bereš zato ti tista zemlja tisti pesek tam na Arabskem polotoku toliko pomeni. Naj judi sami se tepejo doli za tisti kos zemlje, Evropa rabi tehnologije ki bodo neodvisne od nafte in bi ti Arabci pocrkali od lenobe in nesposobnosti…razen če bodo naredili klik v svojih glavah.

      Amerika se bori proti terorizmu s figo v žepu saj jih zalagajo z orožjem….ena resna vojska v mesecu dni počisti celi ISIS doli na BV…samo se vidi da svojih sodelavcev ne bodo tolkli.

      Kaj ima ISIS stare zastarele tanke brez nightvison, brez raket dolgega dosega, brez radarjev skratka brez sodobnega orožja, medtem ko ZDA namenja več kot 597.5 milijard medtem ko kozjejebci pa imajo kaj ???

      ZDA bi zmlela ISIS takoj če bi jih hoteli, ampak ja svojih ne tolčejo.

     • Ruggedplant

      Ker ne razumeš pojma svetosti in govoriš o “pesku ničvredne zemlje”, me nič ne čudi da si vse luknje v teoriji pokrivaš s teorijami zarote – razmišljaš pač z glavo zahodnjaka, ki se proti islamistom nikoli ne bo uspešno boril, ker je usmerjen le na materialno. Danes pa vidimo kakšno vlogo igra materialno bogastvo in thenologijo – nikakršno, saj muslimani TOČNO vedo kaj hočejo in na kakšen način bodo to dosegli, pa naj ima Evropa še toliko denarja in vojaške tehnologije.

      Kar se tiče ZDA, spet, še enkrat, najbrž 157-ič: ZDA niso Obama, tako kot Nemci niso Merkel, Slovenci Cmerar itd…
      Če pa si že začel – ISIS bi lahko v nekaj mesecih premagal že sam Asad (če bi želel), Rusija prav tako (če bi želela), Nato prav tako (če bi želel), zato bodi vsaj dosleden ko pišeš o mencanju Američanov in njihoviih “zaveznikih” ISIS-u.

     • pokvarjeniSvet

      Rusi niso tam da bi premagali ISIS tam so zato da ZDA in njenim zavenznikom Saudski Arabiji preprečijo gradnjo plinovoda do Tručije. To se ve. drugače pa skoraj celi BV obvladujejo ZDA, Izrael in Sudska Arabija bodis z tajnimi službami ali s svojimi nastavljenimi politiki.

      Za mene je Evropa Sveta zemlja ne pa judovska sveta Zemlja Palestina…si slučajno Jud, ? da ti tolko pomeni tisti kos zemlje za katero se bojujejo Judi in Arabski muslimani.

      Mi imamo Evropo, ampak glede na videno kar se dogaja jo ne bomo imeli več, žal. Razen če bi postali ljudje v Evropi enotni nič več levi in desni ampak proti zionistom, njihovim vejam (komunistom, liberalcem, LGBT in podobne podskupine) in ostalim izdajalcem.

     • Ruggedplant

      S kakšno legitimnostjo torej tolčeš po Američanih, če pravkar tudi sam priznavaš, da ne Assad ne Rusi ne naredijo nič glede ISISa, kar pa te očitno prav nič ne moti?

      Nisem Jud ampak Kristjan in Izrael je tudi zame sveta dežela. Nekoč so vsi ti sveti kraji pripadali Judom in kristjanom, potem pa so si jih začeli lastiti muslimani in Evropejci smo poslali nekaj križarskih čet, da dežele pridejo v roke zakonitih lastnikov, a je bilo to premalo. Če bi Evropa dala kaj na svojo čast in zgodovino, bi tudi s svojo vojsko branila Izrael pred muslimanskimi vpadi kakršen je primer Palestine – ne gre le za zemljo, ampak simboliko – če si muslimani lahko prilastijo najbolj svete koščke zemlje naše matične religije, kaj si potem ne bi vse Evrope, ki na sebi nima nobene posebne simbolike in vrednosti?

      Zionisti… pa sva spet tukaj. Noben Jud pri zdravi pameti ne bo podpiral islamistov in njihove invazije v razviti svet, ker bi s tem uničili svojega edinega zaveznika in podprli edinega sovražnika, ampak nekateri še kar sanjarite o tem.

     • pokvarjeniSvet

      Zato, ker so ZDA ustvarile ISIS . Dokler niso rovarile tam v Siriji in Iraku oISIS ni mogel nastat, zato so destabilizirali Irak in Sirijo.

      Nevem o kerih judih ti govoriš, jaz ti govorim o globalistih, bankirjih ki hočejo svetovno nadvlado in hočejo depopulacijo (logično ker bo več resursov, ozemlja ostalo za njih in še manjšo populacijo je lažje kontrolirat). Denarja imajo polno…kako da ne če denar posojajo za obresti in imajo v lasti polno korporacij.

      Njihov cilj je jasen čimveč držav destabilizirat pripeljati teroriste v Evropo, Ker bo situacija nevdržna, bodo ljudje pristali na njihove “rešitve”, odvzem vseh človekovih pravic nam Evropejcem, čipe pod kožo (poglej videe kako vstavljajo ljudem čipe), EU dela na tem da se bo gotovina ukinila (kar pomeni plačevanje na kartice in na konci še vprašanje časa kdaj bodo samo čipi pod kožo), večja pooblastila policije, v bistvu kopijo domovinskega zakona v ZDA kjer te brez dokazov lahko zaprejo ali celo ubijejo….seveda bodo rekli vse za varnost, če nisi naš sovražnik se nimaš kaj bat.

      Volk v ovčji preobleki so ti psihopati. Nočem jih videt v Evropi nikoli, ampak imajo na žalost vse lovke v Bruslju in tudi v večini nacionalnih Vlad po Evropi vključno s Slovensko.

      Mediji so njihovi, polno multinacionalk in korporacij…financirajo večino nevaldnih anarhističnih skupin, plus LGBT, feminizem, polno liberalnih skupin in strank…ipd.

      Soroš financira večji del teh skupin po Evropi.

      Ti Banditi nas bodo uničli pa če si ti zatiskaš oči še naprej.

     • pokvarjeniSvet

      mimogrede. Evropa je več vredna kot tisti pesek v Izraelu tam doli. Naj si jo judi nazaj pridobijo s svojimi ljudmi in svojimi financami brez nas, da nas vpletajo in da nam zato Arabske muslimane razseljujejo iz BV v Evropo.

      Od kod tem ljudem Iphoni, 20.000 € in moderna oblačila, če pa imajo tako nizke plače in veliko od njih še ni nikoli delalo ??

      torej so jih plačali da jih načrtno izselijo iz Sirije in Iraka….komu bi to najbolj koristilo mogoče Saudski Arabiji, Turčija in Izraelu (vse tri Ameriške zaveznice)

      Rusija si s tistim peskom ne more nič, še manj pa vse ostale Evropske države – nobenemu Evropskemu narodu to nič ne pomeni, nima nobenega profita.

      Sedaj je pa vprašanje ali zastopaš Ameriške in Judovske interese ali Evropske Slovenske ?

      Jaz sem za Evropske- Slovenske interese. Boli mene džoko za ZDA in jude….naj nas pustijo na mirum če so res tako dobri in pošteni po tvojem ?
      Jaz se nikoli nebi boril za ZDA, zioniste, izrael, Saudsko Arabijo, Turčijo, komuniste, socialiste, njihove potomce, podobne bandite in kriminalce…ipd.

      Jaz če se bom boril se bo zase za svojo familijo za svoje ljudi ki si zaslužijo in če že kaj več za Evropske avtohtone narode. Nobenih psihopatov kot so globalisti ne bom branil.

     • pokvarjeniSvet

      Evropa je vredna več kot celi BV skupaj, kako to vem ?

      po tem ker vsi iz BV hočejo živeti v Evropi, medtem ko iz Evrope še nisem nikoli slišal nobenega da bi hotel živeti na BV. Mogoče Združeni Emirati, Katar in Bahrain so privlačni za muslime v Evropi. Ampak za nas normalne Evropejce ki nismo muslimani pa nikakor !

      Judi se pa delijo na normalne (koliko jih pač je), pa na tiste ki so ortodoksni, radikalni, ekstremisti, ki prakticirajo njihovo Sveto knjigo Talmud. Preberi si to knjigo izsposodi si iz če se jo da in boš videl da so podobni ISISovcem.

      Ampak tukaj ni pomembno to ampak zionisti., kateri obvaldujejo ZDA pa če si zatiskaš oči kolko si želiš. S tem obvladujejo tudi EU (žal smo okupirani) saj je EU le kolonija ZDA saj vidiš, da nam vse vsilijo kar oni rečejo, da moramo sprejeti.

 • garfi

  Za vse turke po svetu tak denar ni stran vržen
  POBASALI GA BODO IN SO GA ŽE

 • zaton

  Na Turke se ni moč zanašati. Če mene vprašate podpirajo islamizacijo Evrope in s figo v žepu prejemajo evropski denar.

  • Jaz sem že ves čas istega mišljenja.

  • Peter

   Odkar je na oblast prišel Erdogan, je tam vse obrnjeno v drugo smer, proti Evropi.
   Ima pa en velik problem. Hoče biti lokalni lider, pa mu ne gre.
   Pa še kar rine z glavo skozi zid.

  • 19Slovenec91

   Itak da jo podpirajo.
   Turki se že več stoletij odprto spopadajo z Evropo, vkolikor kdo misli, da so sedaj postali “miroljubni” se krepko moti !
   Tukaj se gre za spopad za surovine in ozemlje in jasno je, da jih bo kontrolirala samo ena skupina, tista ki bo zmagala.

 • fireblade

  Turčini v EU ??? Kdo pa bo takrat še v EU? Brussels DC, BiH in Kosovo. Ostali pa euroExit!!! Norci birokratski.

 • Slovenka

  Fireblade, ravno zdaj govorim o tem. Če gre Turčija v EU, se morajo ostale članice pobrati iz nje, tako da bosta skupaj samo Turčija in Nemčija, mogoče še zblaznela Švedska + Kosovo + BiH + Albanija, skratka poden.

  • samsara

   Pa na trojanskega konja Grčijo, ne pozabi. Ta spada zraven kombinacije, ki jo omenjaš.

   • Slovenka

    Vsekakor. Namesto EU bomo imeli EP – Evropski Poden.

 • Milan Brglez

  Zeman ima prav.
  Turki in Grki bodo sfuk… ta denar, mi pa bomo imeli te lenuhe.

 • samsara

  Navadno orientalsko kupčkanje. Najprej se zmenijo za 3 mrd., pol Turki z 8ne)dejanji pokaćžejo, da to še ni to, kar podkrepijo še z besedami, potem se zmenijo še za tri mrd. (ker prvič bi to bilo absolutno preveč za na enkrat)in še dodatne ugodnosti z aTurke, temu bo sledila nova demonstracija s strani Turkov, ki bodo pokazali, da to še vednoni to kar je po njihovem mnenju prav in se bodo pogajanja ponovila z novim denarmim vložkom EU in dodatnimi novimi ugodnostmi za Turke, vse do morebitnih zahtev po neki lažji poti Turčije do članstva v EU…
  Kar se mene tiče, se mi zdi, da je tale EU dosegla svoj vrhunec, kjerkoli je za koga to že bil in je zdaj na poti proti bližnjemu koncu. Gnide iz globalnega ozadja so s pomočjo njihovih trojanskih konjev v svoji nameri uspele, zdaj pa bo priložnost za novo organiziranje evropskih narodov, zdaj, ko se nekoliko bolje poznamo, da na novih osnovah zasnujemo morebitno eno ali več tudi političnih, ne le gospodarskih združenj. Gospodarsko bi vsaj do neke mere bilo prav, da povezava ostane do nadaljnjega, čeprav nekoliko prilagojena novim razmeram in situacijam.

 • mirodel

  Kako res, kar pravi Čeh.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Če bo Turčija prišla v EU je to konec Evrope

  • Slovenija moja dežela

   definitivno,zato ne sme nikoli prit

  • Joža Gabroža

   ja +++++++++++++++++++++++++++++++

 • Vrhovni sodnik

  To me deli Zeman, +++++++++++++++++++++++++ čista +10.

 • tomven

  Tretjino tega denarja je treba nameniti obrambi meje z Grčijo, pa bo hitro mir. Grki pa naj se j… sami, itak samo izsiljujejo kot ponavadi. In edino to je očitno njihov interes. S tujim denarjem je lahko afne guncat. Ko bo migrantov preveč, bojo takoj našli način, da jih trajekti ne bodo več dovažali kot neke turiste. Menda imajo tudi močno obalno stražo. Le kaj ta počne? Aja, nič, ker jim nihče neče da morajo kaj početi. Grki pač.

  • Joža Gabroža

   baje da jim na trajektih pobirajo od 500-1000e za prevoz na celino

 • čips

  Pritisk mi dvigne, ko slišim besedo migrant. Brez dokumentov ( najbrž jih izjeme imajo) so to navadni ilegalni okupatorji. Denar bi mar evropskim državam za vojsko in policijo dali, da zaprejo in varujejo meje. Sanje dokler ima evropa levake na oblasti. Še denar filajo drhali, da nas bodo klali, ko jih bo dovolj in bodo v prevladi…

 • Joža Gabroža

  vse ko gledam mlade moške na sirsko turški meji dobi puško 2 nabojnika municije marš na bojišče isila sploh nebi blo več jz še vedno trdim da je turčija kriva za sirijo skoraj vse