fbpx

Češki premier Babiš: Morali bi uničiti afriške tolpe, ki tihotapijo ljudi

Češki predsednik vlade Andrej Babiš. (Foto: epa)

Čeprav je češka vladajoča stranka ANO Andreja Babiša članica Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo, on osebno velja za desnosredinskega politika, ki močno ceni narod kot vrednoto. Prav tako je znano, da so njegovi pogledi na migracije in varovanje državnih meja, v precejšnjem sozvočju s pogledi njegovih poljskih in madžarskih političnih kolegov. 

Pred dnevi se je češki premier Andrej Babiš na češki televiziji dotaknil področja migracij. Kot je dejal bi se morali z njimi ukvarjati zunaj Evrope. Obenem je še pristavil, da mora biti Češka tista, ki se bo odločala glede tega, kdo bo prebival znotraj njenih meja ter kdo bo pri njih upravičen do zaposlitve, poroča Remix News.

Babiš sicer ni prepričan ali bi se lahko velika migrantska kriza iz leta 2015 ponovila, meni pa, da Evropski komisiji ne bo uspelo vsiliti migrantskih kvot, kot je bilo v začetku načrtovano. Prepričan je, da se načrti glede obveznih migrantskih kvot ne bodo ponovili.

Premier Češke Andrej Babiš in madžarski premier Viktor Orban s skupnimi močmi proti “migrantskim kvotam”. (Foto: epa)

Proti njim sta se skupaj borila z madžarskim kolegom Viktorjem Orbanom in jima je uspelo. Po njegovem prepričanju bi bilo potrebno uničiti afriške tolpe, ki se ukvarjajo s trgovino z belim blagom (tihotapljenjem ljudi), ilegalce pa bi bilo potrebno vrniti v države njihovega izvora.

Domen Mezeg