fbpx

Četrtina deklic v podsaharski državi Niger je poročenih že pri rosnih 15 letih!

Foto: epa

Vsaj 25 odstotkov deklic v celinski podsaharski državi Niger je poročenih že pri rosnih 15 letih, 76 odstotkov pa je takih, ki se poročijo, ko dopolnijo 18 let. Glede na strašljivo statistiko ni nič čudnega, da državo označujemo kot državo, ki ima najvišji delež otroških porok na svetu. 

Šeriatska zakonodaja določa, da se lahko deklice poročijo pri katerem koli letu, dokler so te “dovolj zrele”. V muslimanskih državah, kot so Jemen, Iran, Afganistan, Somalija, Pakistan in Sudan, so tako deklice obravnavane kot odrasli, zato jih družine prodajajo v dogovorjene zakone s starejšimi moškimi, poroča Voice of Europe.

Vsak kritik islama označen za rasista
Glede na to, da je na Zahod prispela večja količina migrantov, ni nič čudnega, da se je pojav otroških porok razširil tudi tukaj, saj ti zvesto sledijo svoji tradiciji. Z namenom, da bi utišali kakršno koli možno debato o problemih islamizacije, je Muslimanska bratovščina oblikovala izraz islamofobija. Levica vsakega, ki kritizira islam, označi kot “rasista”, pri tem pa ne upošteva dejstva, da islam nima prav nič opraviti z vero.

Foto: YouTube

Na Zahodu se pojavil poskus, da se uvede zakon, ki bi kriminaliziral vsakršno kritiko islama. Vse se je pričelo tedaj, ko je Savdska Arabija poskušala skupaj z drugimi muslimanskimi državami vplivati na sprejem resolucije Združenih narodov, ki bi kriminalizirala kritiko islama. Parlament v Kanadi je sprejel predlog M-103, s katerim se obsoja islamofobijo, to pa predstavlja le kot pripravo na sprejem zakona o bogokletstvu. Sicer šeriatska zakonodaja določa, da je vsakdo, ki kritizira islam ali preroka Mohameda, obsojen na smrt. V Savdski Arabiji in Iranu so tako muslimani umorjeni v primeru, če so obsojeni zaradi bogokletstva. V Pakistanu je situacija še hujša, saj radikalni muslimani zakon o bogokletstvu izvršujejo nad pripadniki krščanske manjšine.

H. M.