Člana BLM, ki sta napadla starejši par, zdaj trdita, da sta ju sama povabila k mizi na pijačo

Craft Pije pivo starejšega para (Foto: Posnetek zaslona)

Številni protesti po ZDA zaradi domnevnega sistemskega rasizma se nadaljujejo. Novi val je sprožila smrt Daniela Pruda v spopadu s policijo, zaradi česar so se pričeli protesti v Pittsburghu in Rochestru. Na teh protestih se je zgodilo kar nekaj incidentov. Člana BLM, ki sta v Pittsburghu kričala “Jeb… belce!” in pila pivo obedujočih belcev, vztrajata, da ju ne gre šteti kot napadalca in da ju je starejši par sam povabil na pijačo. V Rochestru je enega od protestnikov zadel avtomobil, čeprav posnetek kaže, da bi dogodek lahko bil insceniran.

V Pittsburghu so potekali protesti proti domnevnemu sistemskemu rasizmu in po spletu so zaokrožili posnetki vedenja nekaterih protestnikov do obedujočih v restavraciji, zaradi česar so sprožili žolčne odzive po družbenih omrežjih.

Nicque Craft (ki se predstavlja kot nebinarna oseba, kar kaže na specifično feministično – marksistično indoktrinacijo in na ideološko pristranskost, ne pristnost skrbi za črnsko populacijo), ki so jo kamere ujele, da je pila pivo starejšega para in Rolando Rulli, ki je vpil na obedujoče, zdaj trdita, da so zadeve bile predstavljene izven konteksta, da je starejši par Craftovo sam povabil na pijačo, Rulli pa da je vpil le na tiste, ki so ga zmerjali in po tistem, ko so nekateri mimoidoči na protestnike pričeli kričati s slogani, da “modra življenja štejejo”.

Na protestih v Rochestru je enega protestnikov zadel avto, vendar le nekoliko podrobnejši ogled posnetka kaže na to, da bi prav lahko šlo za insceniran dogodek z namenom ustvarjanja vtisa, da “nekdo mirnim protestnikom streže po življenju”. Župan Rochestra je po pritiskih protestnikov in javnosti nasploh že napovedal spremembe v policiji, čeprav ni jasno, kaj naj bi te spremembe bile in ali bodo res izboljšale varnost vseh prebivalcev Rochestra.

Aleš Ernecl