fbpx

CNN za promoviranje lastne agende proti orožju izrablja najstnike, ki so preživeli strelski pohod 19-letnika

CNN oddaja o streljanju na šoli v Floridi s starši in učenci (vir: twitter)

CNN se je znašel pod plazom kritik zaradi izrabljanja mladoletnikov, ki so bili priča zadnjemu strelskemu pohodu na šoli v Floridi, kjer je 19-letni Nikolas Cruz ubil 17 ljudi in jih 14 ranil. CNN namreč v svojem poročanju o dogodku zanemarja vse dejavnike v zgodbi in pozornost v celoti namenja zgolj promoviranju lastne agende, ki je v tem primeru prepoved nošenja strelnega orožja.

Ameriška levičarska novinarska TV-postaja CNN se je znašla pod plazom kritik zaradi pristranskega poročanja o dogodku, v katerem je 19-letni Nikolas Cruz ubil 17 in ranil 14 ljudi. Za promoviranje lastne agende je CNN po poročanju Breitbarta v precejšnjem številu oddaj izrabil nastope preživelih najstnikov, ki so še vedno pod vtisom grozodejstva, ki so mu bili priča, nato pa so odgovarjali na vprašanja voditeljev tv-oddaj.

CNN je v svojem poročanju celotno pozornost preusmeril z mladeniča, ki je bil zapriseženi marksist, na problematiko nošenja strelnega orožja, kar je v ZDA z ustavo zaščitena pravica vsakega državljana. Več kot tretjina Američanov ima doma strelno orožje. Tako v nekaterih poročilih navajajo, da je CNN vnaprej zrežiral vprašanja, na katera so najstniki odgovarjali v eni od njihovih oddaj, ki so je snemali pred občinstvom.

Mladenič Colton Haab, ki je svoje sošolce med streljanjem zaščitil s kevlarskimi prevlekami. (vir: Twitter)

Eden od dijakov, Colton Haab, ki je sicer član mladinskega nabora rezervistov ameriške vojske, je iz tega razloga zavrnil sodelovanje v tv-oddaji. Producenti oddaje mu namreč niso dovolili, da postavi vprašanje, ali bo šola razmislila o zaposlovanju upokojenih veteranov na položaje šolskih varnostnikov, pač pa so mu v roke preprosto potisnili že vnaprej pripravljeno vprašanje. “Pričakoval sem, da bom lahko postavil lastno vprašanje in nanj ponudil lastno mnenje,” je povedal Haab. Na njegove obtožbe so se odzvali tudi pri CNN, kjer so obstoj vnaprej pripravljenih vprašanj zanikali.

Ivan Šokić